برنامه یارانه مواد غذایی در آمریکا که به کوپن مواد خوراکی (Food Stamp) شهرت دارد برای تامین مواد غذایی خانوادههای کم درآمد و بدون درآمد به اجرا در آمده است. پیشینه این برنامه که سال 1939 باز می گردد و هم اکنون نیز در ایالات متحده آمریکا اجرا می شود. برنامه "فود استمپ" که در واقع ارایه کوپن مواد خوراکی به متقاضیان است در آمریکا بیش از 40 میلیون نفر را پوشش میدهد.
به گزارش خبرآنلاین، در سال مالی 2013، هزینهای که اجرای این برنامه برای دولت آمریکا داشت، معادل 76.4 میلیارد دلار برآورد شده و در این سال 47.6 میلیون آمریکایی از آن بهره بردهاند که سهم هر نفر به طور متوسط 133.08 دلار در ماه بوده است. البته اینکه هر خانوار متقاضی چقدر کوپن غذا دریافت میکند به عواملی مانند تعداد اعضای خانوار، درآمد و هزینههای آن دارد.
افراد و خانوارهایی واجد دریافت کوپن مواد خوراکی در آمریکا محسوب می شوند که درآمد ناخالص ماهیانه آنها کمتر از 130 درصد خط فقر تعیین شده توسط دولت فدرال باشد. در حال حاضر یک فرد با درآمد زیر 1245 دلار در ماه میتواند برای دریافت کوپن مواد غذایی اقدام کند و یک خانواده 4 نفر که درآمد آن ها کمتر از 2552 دلار است، نیز واجد شرایط دریافت کوپن مواد خوراکی محسوب می شوند. منظور از درآمد ناخالص، میزان درآمد بدون کسر هزینههایی مانند مالیات و بیمه است.
افراد میتوانند با کوپنی که از دولت دریافت میکنند، مواد خوراکی مانند نان، غلات، انواع میوه و سبزیجات، گوشت قرمز و سفید و گوشت ماهی را خریداری کنند. همچنین محصولات لبنیاتی نیز در سبد خرید کوپن مواد خوراکی جای میگیرد. دانه گیاهانی که میتوان آنها را در خانه کاشت و برای تهیه میوه و سبزیجات از آنها بهره برد نیز توسط کوپن مواد خوراکی قابل تهیه است. همچنین برخی از رستوران ها نیز اجازه دارند در مقابل غذاهای نه چندان گران، از مشتریها کوپن مواد خوراکی دریافت کنند.
واین هم نحوه شناسایی مشمولان سبد کالایی