فراموش کردم
اعضای انجمن(432) نقشه کلی منطقه ترکمنچای قوانین انجمن ها شورا انجمن ترکمنچای هیئت کوهنوردی ترکمانچای صندوق عمران ترکمانچای ستاد اقامه نماز جمعه ترکمانچای
جستجوی انجمن
مدیر انجمن: مهرداد نجفلوی ترکمانی

معرفی کوه بزقوش

درج شده در تاریخ ۹۲/۰۳/۰۸ ساعت 13:21 بازدید کل: 271 بازدید امروز: 129
 

معرفی کوه بزقوش

 

بُزقوش نام یک رشته‌کوه کوچک با امتداد شرقی-غربی در جنوب سراب وشمال ترکمانچای  در استان آذربایجان شرقی  است. این رشته‌کوه در میان دو رود تلخه‌رود و شهری‌چای قرار گرفته و در میان شهرستانهای سراب، بستان‌آباد،  میانه، وترکمانچای قرار گرفته است. بزقوش شامل کوههایی با شیب ملایم و از سنگهای حاصل از غبارهای آتشفشانی مربوط به کوههای آتشفشانی سبلان و سهند است. حاوی معادن کشف نشده‌ای از مس است و وجود دانه‌های پیریت در این سنگها اهالی را به یاد طلا می اندازد. از نظر زمین‌شناسی این کوه‌ها خاستگاه کوهه‌ای دارند. بلندترین قله آن به ارتفاع ۳۳۰3 متر آغ داغ نام دارد .

سلسله جبال بزقوش که همزمان با مواد خروجی آتشفشانهای سهند و سبلان ارتفاع یافته در 18 کیلومتری جنوب شهرستان سراب و 35 کیلومتری شمال میانه و8کیلومتری ترکمانچای قرار دارد . طول این رشته کوه 120 کیلومتر و عرض آن بین 40 تا 45 کیلومتری متغییر می باشد . جهت آن شرقی – غربی بوده و تا دره قرانقوچای که آن را از دامنه شرقی سهند جدا می سازد ادامه دارد . دامنه های سرسبز و زیبا و مراتع وسیع محل اسکان ایلات و عشایر و دامپروران و روستائیان اطراف می باشد . بطوری که سراب به صورت یکی از قطب های مهم دامپروری در سطح کشور در آمده است . بزقوش دارای چشمه های متعدد آبگرم از جمله اسب فروشان ، بوشلو ، سقزچی ، الله حقی ، بویوک وئی ، شالقون و جلده باخان می باشد که همگی در دامنه های شمالی آن قرار دارند . شاخه هائی از رودخانه تلخه رود یا آجی چای از دامنه های شمالی این کوهستان سرچشمه گرفته و از طریق اجی چای به دریاچه ارومیه وارد میشود . رودخانه های دامنه های جنوبی این رشته کوه به نامهای ترکمان چایی ورزقان چایی بلوکان چای تیر چایی از طریق رودخانه شهر چایی جمع آوری شده و با پیوستن به قیزل اوزن وارد دریاچه مازندران میشود وجود آبشارهای متعدد روی رودخانه بلوکان چایی و عرصه های جنگلی آن که بیشتر از در ختان زال زالک وبادام کوهی هستند از مناظر بسیار دیدنی دامنه های جنوبی این رشته کوه می باشند . از طریق روستای چیچک لو در دامنه های شمالی و روستا های ورزقان و کلهر در دامنه جنوبی با طی مسافتی کم به محلی میرسیم بنام فاضل گولی که چمن زاریست با مساحت بالای 300 هکتار که طبیعتی بسیار عالی و مفرح دارد احداث سد دامنجان و در یاچه زیبای آن هر بیننده ای را مبهوت می نماید گلهای زیبای خشجاش والاله وحشی از مناظر بسیار دیدنی این محل می باشد . میانگین بارش سالیانه منطقه بین 400 تا 500 میلیمتر بوده که اکثراً در ماه های سرد سال به صورت یخ و برف بر روی قلل منطقه انباشته شده و در فصلهای بهار و تابستان بسوی اراضی حاصلخیز مجاور جاری میگردد. ارتفاع بلندترین قله این منطقه 3303 متر از سطح دریا می باشد که از دو مسیر صعود می گردد :

الف – سهلترین راه برای صعود از دامنه های جنوبی روستاهای ورزقان و کلهر می باشد .

ب – مسیر شمالی به مبدا صعود از روستای اسب فروشان ( اسبی سی ) بزقوش می باشد .

که اکثرا صعود از این مسیر ها  انجام می گیرد.

این مطلب توسط محمد شقاقی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۲/۰۳/۰۹ - ۰۰:۰۲
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)