فراموش کردم
اعضای انجمن(447) شعری تکان دهنده درباره امام زمان حضرت مهدی عدالت و لطف خدا پیامبر اکرم : توبه زیباست ولی در جوانی زیباتر قدرت بدنی حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام در جوانی بی حسین احساس پیری میکنم ارتباط با مدیریت انجمن مذهبی
جستجوی انجمن
یا صراط المستقیم (mahdiali )    

هفت توصیه از امام علی علیه السلام

منبع : http://heydar222.blogfa.com/post/23
درج شده در تاریخ ۹۲/۱۲/۱۴ ساعت 08:08 بازدید کل: 265 بازدید امروز: 263
 

 

هفت توصیه از امام علی علیه السلام

 توصیه های امام علی علیه السلام

ردیف

متن توصیه (متن حدیث)

منبع اصلی

1

ای مردم! همانا هیچ گنجی سودمندتر از علم نیست، وهیچ عزتی بدتر از حلم نیست، وهیچ حسبی بهتر از ادب نیست، وهیچ نسبی پست تر از خشم و غضب نیست،و هیچ زیبایی آراسته تر از عقل نیست، وهیچ زشتی بدتر از دروغ نیست،وهیچ نگهبانی بهتر از خاموشی نیست، وهیچ غایبی نزدیک تر از مرگ نیست.

روضه کافی، جلد1، ازخطبه وسیله ص 27.

2

اگر حاملان علم، دانش را درست حمل کنند، خدا و فرشتگان ومردمانِ فرمانبردار الهی، آنان را دوست دارند، ولی آنان برای دست یافتن به دنیا آن را به دوش کشیدند و خدا آنان را دشمن گرفت و نزد مردم خوار شدند.

تحف العقول، سخنان امام علی علیه السلام، شماره 10

3

گناه نکردن آسان تر از توبه کردن است و چه بسیار شده که شهوت رانی یک ساعت، اندوه دور و دراز در پی داشته و مرگ، رسوایی دنیااست، وبرای هیچ اندیشمندی شادی و برای هیچ خردمندی لذتی بر جای نمی گذارد.

تحف العقول، ص 206

4

خداوند متعال، روز قیامت به عزت و جلال خود سوگند یاد می کند که از پیشگاه عدل من رد نخواهد شد ستم هیچ ستمگری اگر چه دستی بر دست زده یا با دست مالیده باشد(ممکن است منظور از مالیدن و زدن دست این باشد که هنگام گفتگو از روی تحقیر و کوچک شمردن چنین کاری بکند) اگر چه این ستم، شاخ زدن گوسفند با شاخ، بر گوسفندِ بی شاخ باشد. خداوند دادخواهی و کیفر می کند به طوری که هیچ ستم دیده ای نماند که از ستمگرش داد نگرفته باشد.

بحار الانوار ج15، ص 203، به نقل از محاسن برقی

5

خیر در این نیست که ثروت و فرزندانت زیاد شوند، خیر در زیاد شدن علم و حلم و بردباری توست، و این که به بندگی و عبادت پروردگارت مباهات کنی، اگر رفتار و کردار و اخلاقت خوب بود، خدا را بر این خوبی سپاس کن، و اگر بد کردی از حضرت او طلب مغفرت کنی، در این دنیا خیر نیست مگر برای دو نفر، کسی که مرتکب گناهانی شده و آن را با توبه تدارک کرده، و کسی که به سوی تمام خوبی ها شتافته است، عملی که همراه با تقواست کم و اندک نیست، چگونه کم و اندک باشد عملی که پذیرفته شده؟

نهج البلاغه، سرح ابن ابی الحدید، ج18،ص250

6

کسی که سخن و کلامش زیاد شود، خطا و اشتباهش فراوان می شود، و هرکه خطایش زیاد گردد، حیا و شرمش اندک می گردد، و هرکه حیایش اندک شود، پارسایی اش ک می شود، و هرکه پارسایی و ورعش کم شود دلش می میرد، و هرکه دلش بمیرد وارد جهنم می شود.

میزان الحکمه، ج6، ص 368-370

7

دنیا را دو کلمه قرار بده، سخنی در طلب حلال در تمام زمینه ها، و سخنی در طلب آخرت، سخن سوم زیانبار و بی منفعت است، در آن وارد مشو.

میزان الحکمه، ج8، ص 434-440

این مطلب توسط ستارمختاری بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۲/۱۲/۱۴ - ۰۸:۲۳
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
2
1 2


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (4)