فراموش کردم
رتبه کلی: 289


درباره من
السلام علیک یا علی بن ابیطالب اسدالله الغالب
در عمق عالم صراط به صورت شخص نمود دارد
به هر حال خداوند انسان را در عدل، در أحسن تقویم و در بهترین جایگاه ها یعنی بهشت (یا بر صراط) خلقت فرموده است ولی به دلایلی انسانها به قوانین لیل دنیا هبوط داده شده اند. انسان در بهشت و برای بهشت خلق شده بود ولی به دلیل مانع و آفت بزرگی به نام ابلیس(لع) که بر سر راه آدم(ع) و بر سر مسیر برنامه های مُلک خداوندی به وجود آمد، خداوند مشیّت خود را بر این قرار داد که بنی آدم مسیر جبهۀ دنیا را به پیش بگیرند. ابلیس(لع) پس از تکبّر و سر باز زدن از فرمانبرداری آدم(ع)، از خداوند مهلت می خواهد و خداوند هم به او تمام لیل دنیا را مهلت می دهد. ولی خداوند به بهانۀ مهلت دادن به ابلیس(لع) تغییرات عوالمی را ایجاد می کند که سرانجام و ثمرۀ این تغییرات عوالمی هبوط آدم(ع) به دنیا و زایل شدن بهشت ایشان شد. به عبارت دیگر خداوند چگونگی ظهور صراط و بهشت را تغییر می دهد و آن را به صورتی و در ارتفاعی قرار می دهد که شیطنت شیاطین به آن راه نداشته باشد. بله، خداوند بعد از عدم سجدۀ ابلیس(لع) بر بشر، برای اولین بار صراط را مستقیم می کند و می فرماید: «قالَ هذا صِراطٌ عَلی مُستَقیمٌ، إِنَّ عِبادی لَیسَ لَکَ عَلَیهِم سُلطانٌ إِلاّ مَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الغاوینَ».[1] اگر صراط به صورت بهشت نمود داشته باشد، و شیاطین هم وجود داشته باشند، امکان این هست که آنها روزنه هایی برای ورود به بهشت پیدا کنند و این یعنی وجود آفت و ناپاکی در بهشتی که سرتاسر باید سلامت و امنیت باشد؛ و آنچه در که ماجرای بهشت آدم(ع) رُخ داد همین بود که خود این موضوع یکی از درسهای ماجرای آدم(ع) است. یعنی تا زمانی که بدان و بدی ها به طور کامل نابود نشده اند، بهشتی نمی تواند نمود داشته باشد.[2] لذا خداوند از همان ابتدایی که ابلیس(لع) دشمنی خود را آشکار می کند چنین ماجرایی را قرار می دهد و بهشت و صراط را در عمق عالم به صورت صراط المستقیم قرار می دهد. یعنی صراط تا این زمان مستقیم نبود؟ باید گفت که مستقیم کردن صراط به معنای جاده کشی یا ایجاد راهی صاف در عمق عالم نیست! بلکه به این معناست که خداوند صراط را قائم قرار داد. به چه چیزی؟ به آدم(ع). مانند درخت مویی که زیر آن قیّم یا ستونی زده می شود تا قائم بماند و مستقیم شود. مستقیم کردن صراط از زمان آدم(ع) انجام شد یعنی تمام صراط به وجود آدم(ع) قائم شد و همۀ جایگاه ها و شئون با آدم(ع) و به وسیلۀ آدم(ع) تعریف، مشخص و اِعمال می شود. از جمله تغییرات عوالمی دیگری که خداوند به بهانۀ عدم سجدۀ ابلیس(لع) ایجاد می فرماید، مخصوص کردن اسم «اَلغَفُور» و «الرَّحیم» برای انسان هاست تا از مجرای اسم «اَلغَفُور» از ظلمات اشتباهات و گناهان بالا بیایند و با اسم «الرَّحیم» آنقدر اوج بگیرند و بالا بروند تا بتوانند بر صراط قرار بگیرند.[3]

اگر صراط المستقیم یعنی مجموعه جایگاه ها و شئون حقّی که خداوند قرار داده است تمام این شئون و جایگاه ها را خلیفة الله مجرائیّت می کند و وضع می کند. لذا از زمان آدم(ع) اگر کسی بخواهد که بر صراط المستقیم قرار بگیرد باید به سوی خلفای الهی بیاید، چرا که آنها صراط المستقیم می باشند، وجود آنها «صراط أقوم» است. این همان چیزی است که امیرالمؤمنین(ع) می فرماید: «أنَا الصِّراطُ المُستَقیم»،[4] یا در ادعیه می خوانیم که «أَنتُمُ الصِّرَاطُ الأَقوَم».[5]

تمام این مسیر را جلو آورده شدیم که به اینجا برسیم که اهل بیت(ع) صراط هستند و خداوند این موضوع را در قرآن به وضوح بیان فرموده است. آنجایی که می فرماید: «یس، وَ القُرآنِ الحَکیمِ. إِنَّکَ لَمِنَ المُرسَلینَ. عَلی صِراطٍ مُستَقیمٍ».[6] بله، علی ابن ابیطالب(ع) صراط المستقیم می باشد. وجود ایشان همان بهشت خداوندی است و همۀ شئون و جایگاه ها در وجود علی(ع) تعریف می شود، با علی(ع) سنجیده می شود و به وسیلۀ علی(ع) جَعل می گردد؛ «عَلی هُوَ الصِّراطُ المَستَقیم».[7]

در آیات پایانی سورۀ تکویر نیز این موضوع به زیبایی بیان شده است: «فَأَینَ تَذهَبُونَ»، پس به کجا میروید؟ «إِن هُوَ إِلاّ ذِکرٌ لِلعالَمینَ»، «لِمَن شاءَ مِنکُم أَن یَستَقیمَ»؛ او ذکر است، برای هر کسی که می خواهد قائم شود، مستقیم شوند و در بهترین جایگاه ها قرار بگیرد. این «هُوَ» به امیرالمؤمنین(ع) بر می گردد[8] و به وسیله ایشان است که عالمیان مستقیم می شوند و بر صراط قرار می گیرند.

ظهورات مختلف صراط
«صراط» قبل از هبوط به صورت بهشت نمود داشت که بهشت وجود اهل بیت(ع) است. پس از آن، در لیل دنیا به صورت «صراط المستقیم» ظاهر شد که آن وجود مبارک امیرالمؤمنین(ع) می باشد. در آخرالزمان به صورت «صراطِ السَّوِیّ» خواهد بود که وجود امام مهدی(عج) است.[9] از آنجا به بعد نیز به صورت «دارُ السَّلام»[10] یا «جَنَّةٍ عَرضُهَا السَّماواتُ وَ الأَرض»[11] خواهد بود که باز وجود نازنین و مبارک و مقدس اهل بیت(ع) می باشد. پس از آن نیز «صِراطِ الجَحیم»[12] هم داریم که آن نیز نمود غضب اهل بیت(ع) می باشد.

صراط یعنی ولایت امیرالمؤمنین(ع)
در ابتدای متن گفته شد که طبق آیۀ 161 سورۀ انعام صراط المستقیم یعنی دین قَیِّم و یا ملّت ابراهیم حنیف! الآن با توجه به توضیحاتی که داده شد صراط المستقیم ولایت اهل بیت(ع) و هر آنچیزی که امام و ولیّ عالم می فرماید. در این صورت دین قَیِّم و ملّت ابراهیم حنیف توضیح بیشتر و نمود صراط المستقیم در دنیا می شود.

همچنین زمانی که در سورۀ حمد می خوانیم: «اِهدِنَا الصِّراطَ المُستَقیمَ، صِراطَ الَّذینَ أَنعَمتَ عَلَیهِم»، قسمت دوم، توضیح قسمت اول می باشد؛ «اَلَّذینَ أَنعَمتَ عَلَیهِم» همان «مُستَقیمونَ عَلَی الصِّراط» می باشند یا صراط المستقیم همان جایی است که نعمات خداوندی بر آن قرار دارند. نعماتی که خداوند در بهشت برای انسان در نظر دارد از مسیری نزدیک تر، راحت تر و سریع تر به نام صراط المستقیم در اختیار انسان ها قرار می دهد. یعنی به جای اینکه انسان ها بخواهند مسیر عوالم را تا ملکوت بالا بروند و یا آنقدر منتظر بمانند تا سیر نشئات جلو برود تا بهشتی برپا گردد و صراط ظهور پیدا کند، صراط را مستقیم قرار می دهد و در قالب شخصی به نام خلیفة الله در معرض همگان قرار می دهد. تمام مفاهیم عوالمی ونشئاتی در دنیا در قالب اشخاص نمود دارد و مفهوم صراط و صراط المستقیم نیز اینگونه است. صراط المستقیم همان خلیفة الله است، همان ولیّ الهی است که اگر انسان معرفت صحیح نسبت به او داشته باشد و تحت فرمانبرداری و حرفشنوی او قرار بگیرد این یعنی بر صراط قرار گرفتن.

آنچه که تاکنون در معارف اسلامی تبیین نشده است و جامعۀ تشیّع از نور آن تغذیه نگردیده است، نگریستن به آیات قرآن از منظر اهل بیت(ع) است. تا زمانی که ما صرفاً براساس علم لغت و صرف و نحو به قرآن نگاه می کنیم نمی توانیم به این نتیجه برسیم که همۀ مفاهیم در وجود اهل بیت(ع) قرار دارند و نمی توانیم به ایشان نسبت بدهیم. بله، نمی توانیم در کتابهای تفسیریمان بنویسیم که صراط علی(ع) است!؟

خداوند را به خاطر همۀ عطاهایش که هیچ کدام بر اساس استحقاق ما نبوده است بلکه از لطف و رحمتش است بسیار شکر می کنیم.



وَ صَلَّی اللهُ عَلی سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ سَلَّم
پسر حزب اللهی

همونیه که تعصب داره، اعصاب هم داره.
همونیه که ریش داره، ریشه هم داره.
همونیه که میل داره ،تحمل هم داره.
همونیه که دوست داره،اما دوست دختر نداره.
همونیه که همیشه فریادش تو گلوش میمونه اما با هر فریادی هم صدا نمیشه.
بعله!!! درکت میکنم "برادر"...
یادت نره در جمهوری اسلامی همه آزادند الا بچه حزب اللهی ها
((شهید آوینی))
یا صراط المستقیم (mahdiali )    

امام موسی صدر

منبع : http://www.aftabnews.ir/vdcfymdw61d1e.html
درج شده در تاریخ ۹۰/۰۱/۱۱ ساعت 12:52 بازدید کل: 381 بازدید امروز: 124
 
امام موسی صدر
 امام موسی صدر
آفتاب: امام موسی صدر در سال 1928 در شهر مقدس قم در ايران متولد شد. خانواده صدر از خانواده های مشهور اهل علم به شمار می روند. امام موسی صدر از نوجوانی آموزش دروس دينی را آغاز کرد و از اساتيد بزرگی چون امام خمينی (ره)، آيات عظام بروجردی، حکيم، خويی و علامه طباطبايی در حوزه های علميه قم و نجف بهره برد و به مراتب بالای علمی دست يافت. آيت الله امام موسی صدر از فراگيری علوم و دانش های جديد نيز غافل نبود و در سال 1950 م. به عنوان اولين روحاني، وارد دانشگاه تهران شد و در رشته اقتصاد فارغ التحصيل شد. وی همزمان با تحصيل به فعاليتهای فرهنگی و سياسی نيز پرداخت و مسئوليت چند گروه و مجله اسلامی را برعهده داشت. 

امام موسی صدر با وجود آنکه يک روحانی مسلمان و شيعه است، اما در لبنان کوشيد تا همه مذاهب و احزاب را حول محور وحدت و تماميت ارضی کشورشان به هم نزديك کند. در اين راستا، وی شيوه گفتگو و تبادل نظر با صاحبان اديان مختلف را در پيش گرفت و به موفقيتهای جالبی در اين زمينه دست يافت، بطوری که اعتماد آنها را به خود جلب کرد. امام موسی صدر به مسائل سياسی و اقتصادی جامعه شيعيان لبنان توجه خاصی داشت. وی در سال 1969 «مجلس اعلای شيعيان لبنان» را جهت ساماندهی و تمرکز امور شيعيان محروم جنوب لبنان پايه گذاری کرد. اما با وجود حملات و توطئه های رژيم صهيونيستی عليه لبنان، ساماندهی اوضاع لبنان دشوار می نمود. به همين علت، امام موسی صدر همزمان با حمايت قاطع از فلسطينيان و آرمان آزادی فلسطين اشغالي، در سال 1975 تأسيس جنبش مقاومت لبنان را اعلام کرد تا به مقابله با ارتش رژيم صهيونيستی بپردازد. آيت الله صدر درطول دو دهه حضور خود در لبنان، مؤسسات آموزشي، رفاهی و خيريه متعددی برای رسيدگی به مشکلات محرومان لبنانی نيز ايجاد کرد.

امام موسی صدر با دور انديشی و تيزبينی خاص خود به عنوان يک روحانی و متفکر مسلمان و انقلابی در مقابل ظلم و ستم ايستاد و از مظلومين و محرومين حمايت کرد. البته اقدامات امام موسی صدر به لبنان اختصاص نداشت، بلکه او در مورد همه ستمديدگان، احساس مسئوليت می کرد. به همين سبب بود که وی استبداد و خفقان رژيم پهلوی در ايران را نيز که وطنش بود، برنمی تافت و با نهضت اسلامی مردم ايران به رهبری حضرت امام خمينی (ره) همراه بود. امام موسی صدر بارها از حرکت انقلابی استاد خود امام خمينی (ره) حمايت کرد و هرآنچه از دستش بر می آمد برای پيشبرد اين قيام اسلامی انجام داد. 

حوزه فعاليتهای امام موسی صدر، فراتر از لبنان بود. وی علاوه بر لبنان، کوشيد زمينه های نزديک شدن اسلام و مسيحيت را نيز پايه گذاری كند و در همين راستا در سال 1965 سلسله گفتگوهای اسلام و مسيحيت را بنيان نهاد. امام موسی صدر در شناخت اسلام دارای روشن بينی خاصی بود و از تحجر و تنگ نظری به دور بود.

اما در روز 31 اوت سال 1978 مصادف با 25 رمضان 1398 قمری، حادثه ای  عجيب و غيرمعمول در روابط بين الملل اتفاق افتاد. امام موسی صدر رهبر سياسی و مذهبی پرنفوذ لبنان كه شش روز قبل از آن، برای ديداری رسمی به ليبی رفته بود، ناگهان ناپديد شد. به گفته همراهان امام موسی صدر، وی برای آخرين بار به ملاقات معمر قذافی رهبر ليبی رفت و پس از آن، ديگر ديده نشد. مقامات ليبی بارها تأکيد کرده اند که امام موسی صدر پس از ديدار از اين کشور به ايتاليا رفته است، اما دولتمردان رم اين موضوع را تکذيب کرده اند. دولت لبنان نيز براين باور است که رهبر مسلمانان لبنان در ليبی ربوده شده و در آن کشور زندانی است. به اين ترتيب، سرنوشت اين متفکر و روحانی بزرگ مسلمان پس از30سال همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
 
اگرچه اخباری در مورد شهادت اين شخصيت مجاهد به گوش می رسد، اما اين اخبار اندک، ضعيف و تناقض آميز هستند. در مقابل، اخبار و اطلاعاتی حاکی از زنده بودن امام موسی صدر در دست است و برخی از زندانيان آزاد شده از زندانهای ليبی، اظهار داشته اند که وی را ديده اند.
به هرحال، سرنوشت شخصيتی برجسته و تأثيرگذار چون امام موسی صدر نه تنها برای لبنان، بلکه برای جهان اسلام مهم است. به همين علت کشورهايی چون لبنان و ايران همچنان پی گير پرونده وی هستند و بسياری از مسلمانان و حتی غيرمسلمانان، چشم به راه بازگشت اين انديشمند مسلمان و طرفدار محرومين می باشند.
تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۰/۰۱/۱۱ - ۱۲:۵۲
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)