1-صعود به قله و فتح بلندیها ی کوهستان تنها یکی از اهداف کوهنوردی است و همه ان نیست مبادا که در این راه دچار لغزش و اشتباه شوید وسایر اهداف ارزنده کوهنوردی را به فراموشی بسپارید .
2-بحث اخلاق در کوهنوردی مقوله ای تفکیک ناپذیر از این ورزش است و بر ماست که با فراست و دقت لازم اصول اخلاقی انرا فرا گرفته در تمامی شوءن فعالیتها یمان از ان بهره ببریم و انها را بکار بندیم .
3-در کوه هرگز کسی برتری . تفوق و اولویتی در شان ومقام نسبت به دیگران ندارد و تنها میزان بر خورداری از اخلاق و منش والای کوهنوردی است که افراد را ممتاز و قابل تقدیر یا احترام مضاعف میگرداند.
4- برترین کوهنوردان بدون شک همان هایی هستند که به درجات بالایی از استواری و گذشت وتوان ایثار دست یافته اند و موفقیت خود را جدای از موفقیت دیگران نمیدانند .
5- از مهمترین انگیزه های دوستداران طبیعت کوهستان بهره گیری از سکوت و ارامش بی نظیر کوه است . انسان در دامان طبیعت کوه راه عبور از تلاطم درون و چیره شدن بر نا ارامیهای روحی وجسمی را مییابد .
6- بزرگترین و خطرناکترین دشمن یک کوهنورد غرور و تکبر است .
7- در شداید و سختیها ست که در بوته ازمایش قرار میگیریم و صفات ارزنده ای چون فدا کاری و ایثار معنی پیدا میکنند . در کوهنوردی به سبب شکل و نوع خاص ورزشی که انجام میدهیم به دفعات در این ازمایش نا خواسته محک خواهیم خورد پس با تقویت خصایل انسانی و والا سعی کنیم در این رهگذر سر افراز و پیروز باشیم .
8- سکوت و ارامش کوهستان نقطه عطفی در اعطای شانس تفکری دقیق تر درباره خود و جهان پیرامون است که شاید بتوان از ان به عنوان برگ زرین دفتر کوهنوردی یاد کرد.درک صحیح و استفاده بهنجار از این موهبت بزرگ نشانه شناخت و تلقی صحیح ما از ططبیعت و بشر خواهد بود .
9- به یاد داشته باشیم که کوهنوردی بر خلاف بسیاری از ورزشها تنها عشق و علاقه بیکران به طبیعت و کوهستان است که ادمی را به بلندای کوهها و قله ها میکشاند ودر انتها نیز نه مدالی هست نه جام پیروزی و نه عنوان و تبلیغی . پس پاس بداریم خلوص وزیبایی را و دوست بداریم کوهستان با صفا را .
10-انگاه که بر فراز قله ای می ایستیم غرور و منیت را از درون خود به در کنیم و از خداوند همه کوهها ی عالم رخصت نیل به چنین لحظه ای را بما ارزانی داشته سپاسگذار باشیم .
11-تمامی کوهنوردان دنیا از هر نژاد رنگ و مذهبی برای محیط کوهستان احترام و ارزشی منحصر به فرد و خاص قایل هستند و این همسانی ارزشمند در سراسر گیتی بدون تردید ناشی از فضای بینظیر و روحانی حاکم برکوههاست.