فراموش کردم
رتبه کلی: 2527


درباره من
با عرض سلام و ادب خدمت دوستان شما میتوانید تمام سوالات حقوقی خود را به سامانه پیام کوتاه 10000297286541ارسال نمایید و پاسخ را در موبایل خود دریافت نمایید.....این روش را برای راحتی و تسریع و پاسخ به مشکلات حقوقی دوستان انتخاب کردم با تشکر .
رسول تبریزی (malla )    

جواب سوالات دوستان که مطرح کرده اند

درج شده در تاریخ ۹۱/۱۲/۱۶ ساعت 23:58 بازدید کل: 422 بازدید امروز: 154
 

 

کلاهبرداری عبارت است از بردن مال دیگری از طریق توسل توام با سوء نیت به وسایل یا عملیات متقلبانه بنا براین برای تحقق جرم کلاهبرداری، توسل به وسایل متقلبانه برای فریب مالباخته ضرورت دارد و به عبارت دیگر کلاهبردار باید مرتکب مانور متقلبانه شود.

* مجازات مرتکب جرم کلاهبرداری‏

کلاهبرداری از زمره جرایمی است که نوعی اکل مال بباطل محسوب می شود و با توجه به آیه ولا تأکلوا اموالکم بینکم بالباطل با استفاده از عنوان کلی تعزیرات قابل مجازات است.

مطابق قوانین کیفری مجازات کلاهبرداری ساده با مشدد متفاوت است. کلاهبرداری مشدد، کلاهبرداری است که در آن مرتکب مشمول یکی از سه حالت زیر باشد: 1- کارمند دولت یا موسسات عمومی و شهرداری‌ها یا نهادهای انقلابی باشد 2- مرتکب، خود را به‌ عنوان مامور دولت یا موسسات عمومی یا شهرداری، نهادهای انقلابی و شرکت‌های دولتی معرفی نماید. 3- مرتکب، برای فریب مردم از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله یا نطق در مجامع و یا انتشار آگهی چاپی یا خطی استفاده کند.

به این کلاهبرداری‌ها، کلاهبرداری مشدد اطلاق می‌شود و مجازات مرتکب آن علاوه بر رد مال به صاحب آن، دو تا 10 سال حبس به ‌علاوه جزای نقدی معادل مال ماخوذه است و نیز انفصال ابد از خدمات دولتی می‏باشد.

کلاهبرداری که شامل هیچ‌ یک از انواع سه‌ گانه فوق‌ نباشد، کلاهبرداری ساده است و مرتکب آن به حبس از یک تا هفت سال به‌ علاوه جزای نقدی معادل مال ماخوذه و رد مال محکوم می‌شود

اشاعه چیست؟اشاعه یعنی انتشار سهمهریک از مالکان و صاحبان حق در تمام مال یا حق . که مورد اشاعه یا ملک است خواه متعلق آن عین باشد مانند زمین یا منفعت است مانند منفعت خانه ای که چند نفر باهم آن را اجاره کرده اند .حق مشاع نیز از این برگرفته شده است یعنی اینکه مال یا حقی که چند مالک یا صاحب حق در تمام آن به طور مشاع سهیم باشند.

مهریه زن طبق قانون جدید زندان دارد یاخیر توضیح دهید؟

زوجه می تواند در صورت پرداخت نکردن مهریه تا سقف صدوده سکه با اعمال ماده ، مرد را به زندان بیندازد. اما اگر مرد سکه از مهریه را پرداخت کرد دیگر زن نمی تواند او را به زندان بیندازد. در این زمان اگر زوج دارایی داشته باشد از او گرفته می شود.و همچنین اگر مهریه زوجه مازاد بر 110 سکه باشد دینی است بر ذمه زوج و باید پرداخت شود ولی بدون استفاده از ماده 2(زندان)

کسی که هنوز پدرش فوت نکرده آیا میتواند ارثیه خود را طلب کند واینکه پدر میتواند فرزند را از ارث محروم کند؟

خیر کسی که هنوز پدرش زنده است نمیتواند طلب ارث کند .مگر اینکه پدرش با اراده و دلخواه خود در قید حیات سهم الارث فزندان را تقسیم و به آنها منتقل کند.

و همچنین در مورد محروم کردن فرزند از ارث در دو بند میتوان بیان کرد.

 

بند اول:پدر در زمان حیات خود میتواند تمام دارائی خود را به اشخاص دیگر منتقل کند (از طریق قراردادهای صلح یا هبه و غیره ) بنحوی که حتی یک ریال هم برای وراث باقی نماند ولی بصورت وصیت میتواند حداکثر تا یک سوم اموال خود را وصیت کند یعنی اگر مال و دارائی پدر سه میلیون تومان است میتواند تا یک میلیون تومان را وصیت کند که خرج مصارف خاصی شود و مابقی یعنی دو میلیون تومان دیگر متعلق به وراث است اگر چه نسبت به تمام دارائی خود یعنی سه میلیون تومان وصیت کرده باشد.


البته لازم به یادآوریست که قبل از تقسیم ارث چنانچه مورث (متوفی) به اشخاصی بدهی داشته باشد طلبکاران برای دریافت طلب خود نسبت به وراث در اولویت هستند یعنی ابتدا بدهی به طلبکاران پرداخت میشود و از آنچه ماند وراث بین خود برحسب قانون ارث تقسیم میکنند.


بند دوم:

پدر میتواند قبل از فوت خود تمام یابخشی از اموال خود را به غیر واگذار نماید ولیکن نکته ایی که با ید بدان اشاره نمود این است که وفق ماده837قانون مدنی اگر پدر به موجب وصیت یک یا چند نفر از ورثه را از ارث محروم نماید این وصیت نافذ نیست واثر حقوقی نداردچرا که حق توارث از احکام است ودر احکام اراده افراد مدخلیتی ندارد .البته اگر پدر وصیتی کرده باشد ودر این وصیت کسی را از ارث محروم نموده باشد دو فرض قابل تامل است:

1-وصیت پدر همراه با عنصر سوء نیت است یعنی هدف از این وصیتنامه محروم نمودن یکی از وراث است بدیهی است چون این وصیتنامه همراه با سوئ نیت است وجهت ان نامشروع میباشدیعنی به منزله محروم کردن ورثه است لذا به نظر میرسد نسبت به سهم این ورثه وصیت باطل میباشد 2-فرض دیگر ان است که وصیت همراه با سوئنیت نیست بلکه هدف ازاین وصیت احسان و حمایت از یکی از ورثه میباشدیعنی اینکه پدر به یکی از وراث سهم زیادی وصیت میکند که در این موردسایر وراث بایستی اگر مازاد بر ثلث وصیت شده باشد ان را رد یا تنفیذ نمایند

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۱/۱۲/۱۶ - ۲۳:۵۸
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (3)