فراموش کردم
رتبه کلی: 2527


درباره من
با عرض سلام و ادب خدمت دوستان شما میتوانید تمام سوالات حقوقی خود را به سامانه پیام کوتاه 10000297286541ارسال نمایید و پاسخ را در موبایل خود دریافت نمایید.....این روش را برای راحتی و تسریع و پاسخ به مشکلات حقوقی دوستان انتخاب کردم با تشکر .
رسول تبریزی (malla )    

قرار دادرسی

منبع : کتب حقوقی
درج شده در تاریخ ۹۱/۰۶/۱۵ ساعت 03:47 بازدید کل: 977 بازدید امروز: 475
 

موضوع:حکم و قرار دادرسی

 رای دادگاه اگر راجع به ماهیت دعوا و قاطع آن باشد حکم نامیده میشود در غیر این صورت قرار نامیده میشود.

 

انواع حکم:

1-حکم حضوری 2-حکم غیابی 3-حکم قطعی 4-حکم غیر قطعی 5-حکم ترافعی 6-حکم حسبی

 

1-حکم حضوری:حکمی است که با حضور خواهان و خوانده صادر میشود.

2-حکم غیابی:حکم دادگاه باید حضوری باشد به غیر از مواردی که خوانده یا وکیل یا قایم مقام یا نماینده قانونی وی پس اخذ احضاریه دادگاه در محکمه حضور نیابند و یا لایحه کتبی نیز ارایه ندهند که در آن صورت حکم دادگاه غیابی خواهد بود.

3-حکم قطعی:حکمی است که قابل تجدید نظر خواهی نباشد

4-حکم غیر قطعی:حکمی است که قابل نظر خواهی باشد.

5-حکم ترافعی:اگر حکم برای قطع و فصل اختلافات و دعوا میان اشخاص صادر شده باشد ترافعی می نامند.

6-حکم حسبی:چنانچه حکم دادگاه در مورد امور حسبی باشد و دادگاه در آن دعوا نقش نظارت –شهادت-ولایت را داشته باشد مثل-تعیین قیم برای محجور. یا حکم در مورد انحصار وراثت باشد.

 

انواع قرارها.

1-قرار تحقیقاتی:که خود بر دو نوع است.

الف-قرار تحقیقاتی ساده-قراری است که هیچ یک از طرفین دعوا را مد نظر نیست بلکه قراری برای کامل کردن تحقیقات که از این قرار نمیتوان رای نهایی را تشخیص داد.مثل ایینکه کسی طبق سند عادی ادعای وجه نقد از کسی دیگر را دارد که این موضوع به کارشناسی ارجاع داده میشود تا محرز بودن سند عادی ادعای خواهان برای دادگاه ثابت شود.

ب-قرار قرینه-قراری است که برای استحقاق حق یکی از طرفین صادر میشود و تقریبا میتوان از نوع قرار رای نهایی دادگاه را میتوان حدس زد که به طرفیت کدام طرف خواهد بود.

 

2-قرار موقت:قراری است که برای حفظ و حمایت یکی از اصحاب دعوا صادر میشود زیرا ممکن است ادامه دادرسی و در جریان دادرسی سبب از میان رفتن حق آنان شود ومدت زمان دادرسی موجب ضرر به آنان شود

اولا-قرارهای موقت به هیچ وجه تاثیری در اصل دعوا ندارد یعنی دادگاه پس از صدور قرار میتواند بدون توجه به آن تصمیمی را که محتویات پرونده ایجاب میکند بگیرد ممکن است حکم دادگاه به ضرر کسی باشد که قرار به نفع او صادر شده است.ویا به بیان دیگر ضمن صدور حکم قرار ملغی گردد.

ثانیاقرارهای موقت به منظور حفظ منافع فوری یکی از اصحاب دعوا صادر میشود اثر اجرایی داشته و به محض صدور اجرا میشود.-چون

 

نکته-قرار تحقیقاتی با توجه به اصل و ماهیت دعوا صادر میشود وقطع کننده دعوا نمیباشد بلکه فرصتی برای تحقیقات بیشتر پرونده و استحقاق حق صادر میشود.

رسول باقری کوار

                                

دانشجوی رشته حقوق

         

 

 

 

 

 

 

  
تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۱/۰۶/۱۵ - ۱۴:۲۱
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (3)