آآنچه بالای 8در بهشت نوشته شده است
بهشت، دارای هشت در است و بر فراز هر دری، چهار کلمه نوشته شده که هر کلمه آن، از تمام دنیا و آنچه در دنیاست، برای کسی که بداند و عمل کند بهتر است؛
حضرت پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: «در شب معراج، منرا به آسمان بردند، جبرئیل به من گفت: بهشت و جهنم مامور هستند که خود را بر تو عرضه کنند. من بهشت را دیدم و آن نعمتهایی را که در آن بود و جهنم را دیدم و آن عذابهایی را که در آن بود.
بهشت دارای هشت در بود، و بر فراز هر دری چهار کلمه نوشته شده بود که هر کلمه آن، از تمام دنیا و آنچه در دنیاست، برای کسی که بداند و عمل کند بهتر است؛ جهنم نیز دارای هفت در بود و بر فراز هر دری سه کلمه نوشته بود که هر کلمهای از آن، برای کسی که بداند و عمل کند از دنیا و آنچه در آن است بهتر خواهد بود. در این حال، جبرئیل به من گفت: بخوان ای «محمد» که بر بالای درها چه نوشته شده است و من خواندم.
امّا بر بالای درهای بهشت چنین نوشته شده بود؛
بر بالای در اول نوشته بود: «لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ، هر چیزی راه و چارهای دارد، و راه وصول به راحتی و آسایش، چهار صفت است: قناعت، گفتن حق و حقیقت، ترک کینه، و مجالست با اهل خیر».
بر بالای در دوم نوشته بود: «لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَه، برای هر چیزی راه و چارهای دارد، و راه وصول به سرور و خوشحالی در آخرت، چهار صفت است: دستکشیدن بر سر یتیمان، عطوفت بر بیوهزنان، کوشش در برآوردن نیازهای مومنان و تفقد از فقیران و مسکینان».
بر بالای در سوم نوشته بود: «لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ، هر چیزی راه و چارهای دارد و راه وصول به سلامتی در دنیا چهار صفت است: کم گفتن، کم خوابیدن، کم راه رفتن و کم خوردن».
بر بالای در چهارم نوشته بود: «لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ، کسی که ایمان به خدا و روز قیامت دارد، باید میهمان خود را گرامی بدارد؛ باید همسایه خود را گرامی بدارد؛ باید پدر و مادر خود را گرامی بدارد و باید کلام خوب و گفتار خیر بگوید و یا ساکت باشد».
بر بالای در پنجم نوشته بود: «لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ، کسی که بخواهد به او ظلم نشود، باید خود او ظلم نکند؛ کسی که بخواهد به او فحش و ناسزا نگویند، باید خود او فحش و ناسزا نگوید؛ کسی که بخواهد ذلیل و پست نشود، باید کسی را ذلیل و پست نکند؛ کسی که بخواهد به دستآویزی متین و استواری در دنیا و آخرت چنگ زند، باید بگوید: لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَه».
و بر بالای در ششم نوشته بود: «لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ، کسی که دوست دارد قبرش وسیع و گشاده باشد، مساجد را بنا کند؛ کسی که دوست دارد او را کرمها در زیر زمین نخورند، در مساجد سکونت کند؛ کسی که دوست دارد پیوسته پاک و تازه باشد، نپوسد و کهنه نشود، مساجد را جاروب کند؛ کسی که دوست دارد جایگاه خود را در بهشت ببیند، مساجد را با فرش و بِساط، فرش کند».
و بر بالای در هفتم نوشته بود: «لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ، سفیدی و روشنایی دل در چهار صفت است: عیادت کردن از مریضان، تشییع جنازه، خریدن کفنها و رد کردن قرضها».
و بر بالای در هشتم نوشته بود: «لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ، کسی که دوست دارد از این درها وارد بهشت شود، باید به چهار صفت داشته باشد: سَخاوت، حُسن اخلاق، صدقهدادن و نگاهداشتن خود را از اذیت و آزار بندگان خداوند متعال».
-------------------------------
پینوشت:
[1]. بحار الانوار، ج 8، ص 144 و 145.
جملاتی که بر بالای 7در جهنم نوشته شده بود!
در حدیثی پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) میفرماید:«در شب معراج، در هنگام عبور از جهنم، دیدم بر بالای درهای آن جملاتی نوشته شده است». اصحاب از کیفیت آن جملات پرسیدند و حضرت، آنها را بیان کردند، ما نیز در اینجا این روایت زیبا را نقل میکنیم:
پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: «من دیدم بالای درهای جهنم نوشتههایی، نوشته شده بود که بدین شرح بودند؛
در اول: سه جمله نوشته شده بود: آنکه امید به خدا دارد پیروز است و آنکه از خدا بترسد، در امان است و آنکه امید به غیر خدا دارد و از غیر او میترسد، مغرور و در هلاکت است.
در دوم: هر کس میخواهد در روز قیامت برهنه و عریان نباشد، باید بدنهای عریان و برهنه مستمندان را در دنیا بپوشاند؛ هر کس میخواهد در روز قیامت عطشان و تشنه نباشد، باید مردم تشنه را سیراب کند، هر کس میخواهد در روز قیامت گرسنه نباشد، باید شکمهای گرسنه را سیر کند.
در سوم: خداوند لعنت کند دروغگویان را؛ خداوند لعنت کند بخیلان را و خداوند لعنت کند ستمگران را.
در چهارم: خداوند ذلیل کند هر که به اسلام اهانت کند و آنرا کوچک و سبک بشمارد؛ خداوند ذلیل کند هر که به اهل بیت اهانت کرده و آنانرا کوچک و سبک بشمارد؛ خداوند ذلیل کند هر که ستمکاران را در ستمی که به مخلوقات خدا میکنند، کمک و یاری نماید.
در پنجم: از هوی و خواهشهای نفسانی خود پیروی مکن، زیرا هواینفس مخالف ایمان است؛ گفتارت را در امور بیفایده و بدون غرض به درازا مکشان، زیرا که از رحمت خدا دور میشوی؛ و هیچگاه یار و یاور ظالمان مباش.
در ششم: من بر کوششکنندگان و جهادگران در راه خدا حرام هستم؛ من بر صدقهدهندگان حرام هستم؛ من بر روزهگیران حرام هستم.
در هفتم: از نفس خود حساب بکشید، پیش از آنکه از شما حساب بکشند؛ نفس خود را ملامت و توبیخ کنید، پیش از آنکه ملامت و توبیخ شوید؛ خداوند(عزوجل) را بخوانید پیش از آنکه بر او وارد شوید و دیگر قدرت خواندن او را نداشته باشید.»}1{
---------------------------------
پینوشت
[1]. بحارالانوار، ج8، ص 144.
www.jonbeshnet.ir منبع