جایگاه ایرانیان درضریب هوشی در جهان
حسن راشدی ۱۰/تیر/۱۳۹۰
دو موضوع در بین ایرانیان بسیار مشهور است که معمولا در میان گفتگوهای معمولی در بین مردم بسیار شنیده می شود :
۱- ایرانیان با هوش ترین افراد جهان هستند
2- هنر نزد ایرانیان است و بس
که هر دو این تصور ، جز خودستایی غیر منطقی و باطل ، چیزی را معنی نمیدهد ؛ چرا که کشورهایی هستند که بدون خودستایی و با تلاش و کوشش به درجه ای از ترقی و تعالی در زمینه هایی مادی و معنوی رسیده اند که هرگز تصورش هم ممکن نبود و کشورهایی هستند که با خودستایی و خود بزرگ بینی غیر منطقی، هنوز هم اندر خم یک کوچه اند !
در سالهای اخیر تحقیقاتی توسط "ریچارد لین " دانشمند ، روانشناس و استاد ۸۱ ساله دانشگاه اولستر بریتانیا در زمینه بهره هوشی مردم جهان انجام گرفته و نتیجه آن در کتابی که در سال ۲۰۰۶ منتشر شده اعلام شده است ، نتیجه این تحقیقات نشان می دهد طبق تخقیقات علمی این دانشمند و دانشمندان دیگر ، ایرانی ها نه تنها گل سر سبد هوش در دنیا نیستند بلکه جایگاهی پائین در جهان دارند و میلیاردها نفر در جهان ضریب هوشی بالاتری از ایرانیان دارند .البته قبل از انتشار نتیجه تحقیقات این دانشمند ، اندکی به تصوراتی که بعضی ها از نام " ایران " در داخل کشور دارند می پردازیم :
اگر شما از رادیو و از دهان گوینده ای شنیدید " هم اکنون یک ترانه ایرانی بشنوید " انتظار نداشته باشید که ترانه آذربایجانی ، ترکمنی ، عربی ، بلوچی و حتی کردی و یا لری بشنوید ، زیرا این جمله ، معنای " ترانه فارسی " را باید در ذهن شما تداعی کند که می کند ، چرا که در داخل کشور وقتی صحبت از " ایران " می شود ، عده ای این کلمه را مترادف با " فارس " دانسته و یا تلاش می کنند آنرا مساوی با فارس قلمداد کنند و ملل و اقوام غیر فارس ، بخصوص ترکان و عربها که از نظر آنها باصطلاح غیر آریایی هستند ایرانی به حساب نمی آیند و با دید بیگانه و اشغالگر به آنها نگاه می کنند که این اشغالگری در طول تاریخ و در زمان حاکمیت ۴۰۰-۳۰۰ ساله اعراب و ۱۰۰۰ ساله ترکان بر ایران بعد از اسلام و تا زمان برقراری حکومت آریایی نژاد و آریایی زبان رضاخان !! که حکومت پارسی را بر ایران حاکم کرده ، اتفاق افتاده و چون نمی توانند آنها را از ایران بیرون کنند فعلا باید زندگی در کنار آنها را تحمل کنند !
البته دیدن عنصر ترکی با جمعیت بیش از ۳۰ میلیون نفر در ایرانی که عده ای این سرزمین را مترادف با فارس تلقی می کنند برای چنین افرادی تحمل ناپذیر است ، لذا تلاش دارند از راههای مختلف رسانه ای و مطبوعاتی و ایجاد موانع متعدد برای ترکان کشور در تحصیل و تدریس به زبان مادری خود در مدارس و دانشگاهها ، این جمعیت ۳۰ میلیونی را نه ترک ، بلکه ترک زبان ، یعنی کسانی که زبان آنها درگذشته باصطلاح فارس و یا یکی از لهجه های فارسی بوده و بعد از حاکمیت سلاطین ترک غزنوی ، سلجوقی ، خوارزمشاهی ، تیموری ، آغ قویونلو ، قره قویونلو ، صفوی ، افشار و قاجار و غیره بر ایران ، و به زور این سلاطین تبدیل به ترکی شده ، تبلیغ و ترویج میکنند و با محدودیتی که برای توسعه و ترقی زبان و فرهنگ آنها ایجاد می کنند این زبان و فرهنگ غنی را در فقر شدید نگه میدارند تا در یک پروسه زمانی آنرا از بین برده و گویشوران آنان را هم در داخل زبان و فرهنگ فارسی هضم کنند و خیالشان از این بابت راحت شود !
اما چنین افرادی کاری جز "کوبیدن آب در هاون " نمی کنند و بیخردانه انرژی خودرا صرف اباطیل می کنند ، چرا که نه تئوری نژادپرستانه و بی منطق و غیر علمی آنان امروز طرفداری دارد و نه ایران می تواند " فارسستان " و یا " پارس " شود ، گرچه آنها ورزشکاران و فرزندان قهرمان ایران را که در میان ملل و اقوام مختلف با زبانها و فرهنگهای متنوع پروش یافته اند زیر شعار " ستارگان پارسی " و یا " شاهزادگان پارسی " برای مسابقات جهانی به کشورهای دیگر اعزام میدارند و شاید در تغییر واحد پولی کشور بخواهند بجای نام چندین صد ساله " تومان " و معمول در بین همه اقشار مردم ، نام تحمیلی و نژادپرستانه " پارسی " را جایگزین کنند ؛ ولی " ایران " زمانی ایران است که همه ملل و اقوام در آن سهمی مساوی نسبت به جمعیت خود از امکانات مادی و معنوی کشور داشته باشند و هیچ ملت و قومی خودرا برتر و بالاتر از ملل و اقوام دیگر ایرانی ندانسته و ایران را ملک شخصی خود فرض نکند و هر امتیازی که یک همکشوری فارس زبان از آموزش به زبان مادری در مدارس و دانشگاهها گرفته تا افتخار بر تاریخ و فرهنگ گذشته و کنونیش داشته باشد یک ترک و غیر فارس نیز داشته باشد و تئوریهای بی پایه و اساس نژادپرستانه که جز دشمنی بین ملتها چیزی به ارمغان نمی آورد به کناری نهاده شود !
اینک نظریه تحقیقاتی جایگاه ایرانیان درضریب هوشی در جهان
ایرانیان به همراه تمامی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ، هند ، پاکستان و کشورهای آسیای جنوبی و نیز دو قاره آمریکای شمالی و جنوبی در رده میانی یعنی با ضریب هوشی ۸۵ تا ۹۰ قرار می گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ ۱۳۹۰/۴/۷ کد خبر: ۱۱۴۲۷۵
منبع: عصرایران نسخه چاپی
" اینکه ایرانیان باهوش ترین مردم جهان " هستند در سال های گذشته تقریبا تبدیل به ضرب المثلی معروف میان ایرانیان شده است ، اما این در حالی است که اگر نتایج تحقیقات انجام شده در این باره توسط دانشمندان انجام شده ، مطالعه شود ابطال این گزاره ثابت می شود . در واقع طبق تخقیقات علمی دانشمندان ما ایرانی ها نه تنها گل سر سبد هوش در دنیا نیستیم بلکه جایگاهی متوسط در جهان داریم و میلیاردها نفر در جهان ضریب هوشی بالاتری از ما دارند . "ریچارد لین " روانشناس و استاد ۸۱ ساله دانشگاه اولستر بریتانیا در کتابی که در سال ۲۰۰۶ انتشار داد نتایج تحقیقات خود را در این باره منتشر ساخته است . وی که متخصص مطالعه بر روی تاثیر دو متغیر " نژاد " و " هوش " بر روی یکدیگر است ، در کتاب خود وضعیت ضریب هوشی مردم جهان را با توجه به نژاد بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که باهوش ترین مردم جهان با ضریب هوشی ۱۰۵ و بالاتر مردم کشورهای شرق آسیا ( چین ، کره شمالی و جنوبی و ژاپن ) هستند . در رده میانی کشورهای اروپایی ، روسیه ، آسیای مرکزی و قفقاز و حتی مغولستان قرار می گیرند که متوسط ضریب هوشی آنها ۹۰ تا ۱۰۰ است .
ایرانیان به همراه تمامی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ، هند ، پاکستان و کشورهای آسیای جنوبی و نیز دو قاره آمریکای شمالی و جنوبی در رده میانی یعنی با ضریب هوشی ۸۵ تا ۹۰ قرار می گیرند.
جایگاه چهارم از آن کشورهای آفریقایی است که ضریب هوشی آنها ۷۰ تا ۸۰ است و مردم اقیانوسیه ( استرالیا ) و کشور آفریقایی بوتسوانا ، با دارا بودن کمترین میزان ضریب هوشی یعنی ضریب هوشی ۶۰ تا ۷۰ در آخرین رده قرار می گیرند.
همچنین در تحقیقات پروفسور لین مشخص شده است که متوسط ضریب هوشی مردم دنیا رو به کاهش است . متوسط ضریب هوشی مردم جهان در سال ۱۹۵۰ بالای ۹۱ بوده است ولی تحقیقات پروفسور لین نشان می دهد که این ضریب در سال ۲۰۵۰ به ۸۶ کاهش خواهد یافت.
دلایل این امر می تواند متعدد باشد اما پیشرفت تکنولوژی و وابستگی به ماشین و تکنولوژی های مدرن به جای حفظ کردن و استفاده از مغز ، می تواند یکی از دلایل کم کاری مغز انسان ها باشد.

