ویژههای مشرق؛
!
اصلاحطلبان در این روزها و بعد از جسارت انگلیس و توقیف نفتکش ایرانی، از ترس، دستهای خود را به نشانه تسلیم بالا بردهاند.
سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** ترکان: انگلیس بدون حساب کاری انجام نمیدهد، نباید اقدام متقابل کنیم!
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «دنبال روشهای حقوقی باشیم» به قلم «اکبر ترکان» مشاور سابق رئیس جمهور نوشت: «دونالد ترامپ، آژانس بینالمللی انرژی اتمی را دعوت کرده و میخواهد با هیاهوی سیاسی بر علیه جمهوری اسلامی یک بیانیه دریافت کند. این برای کشور ما خیلی مهم است که اروپاییها و آژانس بینالمللی و همه کشورهای مستقل جهان الان به ما حق میدهند و معتقدند که ما به تعهداتمان پایبند بوده و هستیم و این ترامپ است که نسبت به تعهدات پایبند نبوده و نیست. بنابراین ما باید این رویه را حفظ کنیم و نباید در موضعی قرار بگیریم که مردم دنیا تصور کنند نسبت به تعهداتمان عدول کردهایم».
ترکان در ادامه نوشت: «ترامپ را باید یک سیاستمدار ورزیده بدانیم. سیاستمداری که سعی میکند در جاهای مختلف برای خودش با گفتار متفاوت، موقعیت کسب کند...اگر ترامپ بخواهد جنگی را شروع کند در دور اول ریاست جمهوریاش نخواهد بود. از طرفی انگلیس همیشه دنبالهرو آمریکا بوده است و حتماً هم در توقیف نفتکش ایرانی فکر عواقبش را کرده است. چون این موضوع هم عواقب حقوقی دارد و هم عواقب اقدام متقابل. سیاست ما، آغاز جنگ و ورود به جنگ نیست. آقا هم فرمودند که جنگی اتفاق نخواهد افتاد، بنابراین ما باید دنبال روشهای حقوقی باشیم. اکنون باید از این اقدام انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی به دستگاههای بینالمللی شکایت کنیم و اقدامات حقوقی انجام دهیم».
تجربههای دیگر کشورها و همچنین تجربهای که ایران در صحنه بین المللی کسب کرده، موید این مسئله است که هر کشوری که از موضع اقتدار در مقابل نظام سلطه ایستاد، نتیجه خوبی گرفت و در مقابل، هر کشوری که از موضع انفعال در مقابل نظام سلطه قرار گرفت، دچار خسارت شد.
یک مثال روشن، هدف قرارگرفتن پهپاد متجاوز آمریکایی توسط غیورمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. به اذعان رسانههای غربی، این اقدام مقتدرانه، شوک بزرگی به آمریکا وارد کرد و کار به جایی رسید که ترامپ از ایران تشکر کرد.
کارشناسان و صاحبنظران تاکید دارند که اقدام کشورمان در واکنش به توقیف نفت کش ایرانی توسط انگلیس، باید در راستای اقدام متقابل باشد. روشی که یکی از نتایج بسیار مهم آن، بازدارندگی و ممانعت از تکرار چنین اقدامات گستاخانه است.
قطعاً به موازات اقدام متقابل، باید پیگیریهای حقوقی نیز انجام شود؛ اما این پیگیریها مانع از واکنش قاطع ایران به گستاخی انگلیس نیست.
در روزهای گذشته، «فریدون مجلسی» از فعالین اصلاح طلب در مطلبی تأمل برانگیز نوشته بود: «اگر تهران به عمل متقابل دست زند به عنوان نمونه یک نفتکش انگلیسی توسط نیروی دریایی ایران توقیف شود، چنین عملی از نظر آنها به معنای اعلام جنگ تلقی خواهد شد»!
** ابتکار: با تندروی، درهای اقتصاد ایران را به روی جهان بستهایم!
روزنامه ابتکار در یادداشتی با عنوان «این قفل با چکش باز نمیشود» نوشت: «یکی از بزرگان از منظر و موضع همدلانه و مشفقانه خطاب به دولتمردان طی روزهای اخیر گفته بود:"نام دولتتان که «تدبیر و امید» است و میگویید کلید را هم دارید، پس مشکلات قفل شده را با کلیدتان حل کرده و قفل را باز کنید و اگر دیدید قفلها با کلیدتان باز نمیشود لااقل آن را با چکش باز کنید." این سخنان هرچند میتواند به التیام روانی مردم در این شرایط سخت اقتصادی کمک کند اما باید دید واقعاً میتوان با همین چند نصیحت مشکلات اقتصادی کشور را حل کرد؟ ناگفته پیداست که اقتصاد به عنوان یک علم و تخصص مهم، تابع متغیرهایی است که قطعاً با دستورالعمل و البته این توصیههای دلسوزانه فاصله دارد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «اگر سیستم بانکی کشور ارتباطی با جهان نداشته باشد نمیتوان به بهبود آن نیز امید کامل داشت. به نظر میرسد اتفاقاٌ مشکل اقتصاد کشور از آنجایی آغاز میشود که به جای کلید، چکش به دست گرفته شد و خود دولت نیز در آن دخیل شد. مسئله درست از جایی آغاز شد که راه حلهای بخشنامهای و دستوری را جایگزین شیوههای علمی کردیم. اقتصاد هر کشور بیتردید به سرمایه گذاری و هدایت نقدینگی به سمت و سوی درست احتیاج دارد اما این مهم زمانی رخ خواهد داد که سرمایه احساس امنیت کند. امنیتی کردن اقتصاد البته راه حلی نیست که بتوان با آن بخش خصوصی را شکوفا کرد و امید داشت تا اشتغال مولد ایجاد شود. درهای اقتصاد را نمیتوان با تندروی به روی جهان بست و انتظار شکوفایی داشت. بنابراین اقتصاد امروز راهحل عملیاتی میخواهد، اما بیشک راهحلهای آن نیازمند تغییر در بسیاری از ساختارهای موجود در سپهر سیاسی و اقتصادی کشور است».
در روزهای گذشته، آیتالله «محمدعلی موحدی کرمانی» خطیب نمازجمعه تهران گفته بود: «مسئولان شاهد این گرانیهای سرسام آور باشند و ببینند طبقه مستضعف در چه شرایطی است. دولت که دولت «تدبیر و امید» است و کلید هم که دارد! مشکلات قفلشده را با کلیدتان باز کنید و اگر با کلید باز نمیشود لااقل با چکش قفل را باز کنید. اگر تدبیرتان هم صحیح نیست، با انسانهای با تجربه مشورت کنید و دولت با مجلس گامی بهسوی حل معضل بردارد چراکه مستضعفان کارد به استخوانشان رسیده است».
طیف اصلاح طلب با توهین به منتقدان، خود را مسلط به دیپلماسی و متخصص در امور اقتصادی جا می زند، این در حالی است که افزایش تحریمها در پسابرجام و کوچک شدن سفره مردم در دولت آقای روحانی، بیش از پیش ثابت کرد که این طیف نه شناختی از دیپلماسی و روابط بین الملل دارد و نه کمترین آشنایی با علم اقتصاد.
این روزنامه اصلاح طلب مدعی شده است که «با تندروی، درهای اقتصاد ایران را به روی جهان بستهایم»! این ادعا در حالی است که اکنون ۶ سال از آغاز به کار دولت روحانی- با شعار تعامل سازنده با جهان- و ۴ سال از امضای برجام- توافقی که اصلاح طلبان آن را برد- برد مینامیدند- سپری شده است. دولتمردان و اصلاح طلبان تاکید داشتند که با امضای برجام سرمایه خارجی به ایران سرازیر میشود و ۱۰۰۰ آل سی باز میشود و تمامی تحریمها به تاریخ میپیوندد. اما در نهایت از دلار ۳ هزارتومانی رسیدیم به دلار ۱۳ هزارتومانی! و علیرغم بتن ریزی در صنعت هستهای، تحریمها نه تنها لغو نشد، بلکه بر دامنه آن نیز افزوده شد!
در روزهای گذشته «محمد فاضلی» معاون «حسام الدین آشنا» در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در مصاحبه با روزنامه ایران گفته بود: «مشکل ما فقط این نیست که با بیرون مذاکره نمیکنیم، با داخل هم مذاکره نمیکنیم، یعنی حکومت با مجموعه نیروهای داخلی بر سر اینکه چه باید کرد هم مذاکره نمیکند»!
متاسفانه اصلاح طلبان با گل به خودی، همیشه ایران را مقصر جلوه میدهند و آمریکا و شرکای واشنگتن را بزک میکنند.
** نظارت استصوابی نباشد، مشارکت بالا میرود!
«فیضالله عربسرخی» از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه همدلی گفت: «اگر نظارت استصوابی نباشد، مشارکت در انتخابات بالا میرود».
در حال حاضر در تمامی کشورهای جهان، از جمله آمریکا، فرانسه، آلمان و...سیستم نظارت استصوابی در انتخابات وجود دارد.
اصلاح طلبان برای حمله به شورای نگهبان، ژست دلسوزی برای مشارکت مردمی در انتخابات به خود میگیرند. این در حالی است که این طیف در انتخابات ۸۸، رأی مردم را لگدمال کرده و بر علیه جمهوریت شورش کردند.
شوراهای شهر در سراسر کشور، نمونه روشنی از نتیجه عدم وجود نظارت استصوابی شورای نگهبان است. شوراهایی که از یکسو به شهرداری مثل «نجفی» و آن جنایت ختم میشود و از سوی دیگر به شورای شهر بابل و آن رسوایی!