فراموش کردم
اعضای انجمن(447) شعری تکان دهنده درباره امام زمان حضرت مهدی عدالت و لطف خدا پیامبر اکرم : توبه زیباست ولی در جوانی زیباتر قدرت بدنی حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام در جوانی بی حسین احساس پیری میکنم ارتباط با مدیریت انجمن مذهبی
جستجوی انجمن
مهدی عزیزیان (mehdi313 )    

با موت، حقیقت امر بر انسان آشکار می گردد

درج شده در تاریخ ۹۴/۰۲/۲۹ ساعت 00:58 بازدید کل: 193 بازدید امروز: 193
 

با موت، حقیقت امر بر انسان آشکار می گردد

چون نفسِ متوفّی که انسان در حقیقت هم اوست، با موت از میان نخواهد رفت و با توجّه به اینکه در دنیا سکونت گزیده و بدان آرامش یافته، در منزلگه غرور زندگی و بدان خو کرده است، بنابراین اوّلین واقعیتی که در هنگام مرگ بر وی آشکار می شود همانا بطلان دنیا و مافی هاست، بطلان تمام رسوماتی که بر آن در جریان است، و با از هم گسستن اسباب و روابط ظاهری، همه اعمال و غایات این سویی به سرابی بدل می گردد. خدای سبحان فرمود: «وَ لَو تَری إِذِ الظَّالِمُونَ فِی غَمَراتِ المَوتِ وَ المَلائِکَةُ باسِطُوا أَیدِیهِم أَخرِجُوا أَنفُسَکُمُ الیَومَ تُجزَونَ عَذابَ الهُونِ بِما کُنتُم تَقُولُونَ عَلَی اللَّهِ غَیرَ الحَقِّ وَ کُنتُم عَن آیاتِهِ تَستَکبِرُونَ* وَ لَقَد جِئتُمُونا فُرادی کَما خَلَقناکُم أَوَّلَ مَرَّةٍ وَ تَرَکتُم ما خَوَّلناکُم وَراءَ ظُهُورِکُم وَ ما نَری مَعَکُم شُفَعاءَکُمُ الَّذِینَ زَعَمتُم أَنَّهُم فِیکُم شُرَکاءُ لَقَد تَقَطَّعَ بَینَکُم وَ ضَلَّ عَنکُم ما کُنتُم تَزعُمُونَ» «1»

اموری که انسان در این دنیا با آن سروکاری دارد دو گونه است: اول آنچه از زندگی دنیوی و تجمّلات آن که می پندارد مالک آنهاست و در رسیدن به آمال و آرزوها و اغراض خویش از آنها کمک می خواهد. دوم اموری که به عنوان شفیع و واسطه تلقی می شوند و انسان می پندارد که بدون تأثیر و کمک آنها نمی تواند احتیاجات خویش را برطرف سازد؛ مانند همسر و اولاد و نزدیکان و دوستان و سرشناسانی که دارای مکنت و هیبتی اند.

خدای سبحان در این بخش از آیه: «وَ لَقَد جِئتُمُونا فُرادی ...» اجمالًا اشاره به بطلان هر دو می کند. در فقره «وَ تَرَکتُم ما خَوَّلناکُم ...» اشاره به زوال نوع اول و در فقره «وَ ما نَری مَعَکُم شُفَعاءَکُمُ ...» اشاره به زوال نوع دوم و نیز با «لَقَد تَقَطَّعَ بَینَکُم ...» به سبب بطلان و زوال آنها و با «ضَلَّ عَنکُم ...» به حاصل چنین بطلان و زوالی اشاره شده است.

به هر حال، آنچه که از دنیاست، در دنیا باقی ماند و برای انسان از لحظه مرگ، حیات دیگری آغاز میشود که از دنیا و دنیایی عاری و تهی است. از همین روی، موت «قیامتی صغرا» محسوب می شود. از امیرالمؤمنین علیه السلام روایت است که: «هر کس این جهان را وداع گفت قیامتش برپا گردید».

______________________________

پاورقی:

(1). انعام، آیه های 93- 94؛ ر. ک: ص 62

 

طباطبایی، محمد حسین، انسان از آغاز تا انجام، 1جلد، موسسه بوستان کتاب (مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم) - قم، چاپ: دوم، 1388.

این مطلب توسط میثم عظیمی. بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۴/۰۲/۲۹ - ۰۱:۱۲
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)