سردار قاسم سلیمانی در پیامی کوتاه اما گویا؛ خطاب به این گروهک تروریستی اعلام کرد: «اگر پایتان به حرم سید الشهدا علیهم السلام برسد با کسب اجازه از مقام عظمای ولایت فرماندهی کل قوا حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای کربلای جدیدی را رقم خواهیم زد که تاریخ به خود ندیده باشد و نماز ظهر را با سربازان امام خامنه ای به جماعت در بقیع می خوانیم.»
فرهاد زمان آبـادی: افسانه ها همان داستان های قدیمی هستند که در مورد قهرمان های هر زمان سینه به سینه و دهان به دهان منتقل شده اند و نسلی را با افتخاراتشان همراه ساخته اند . شاید افسانه ساختن برای قهرمانان بی نام و نشان فعلی ایران و جهان امری کاملا دور از ذهن باشد اما وقتی داستان رشادت های قهرمانان یک سرزمین همچنان در سرتا سر جهان از طریق رسانه های رسمی و غیر رسمی منتشر شود ، می توان گفت :«بله ! هنوز هم افسانه ها وجود دارند.» افسانه ها آنطور که فیلسوفان قدیمی یونان و روم نیز بیان کرده اند هیچ گاه داستان های تخیلی نبوده اند داستان هایی حقیقی بوده اند که با وجود ریشه داشتن در حقیقت به سبب بزرگی قهرمانانش دچار اغراق و بزرگ نمایی نیز شده اند . یکی از داستان ها و قهرمانانی که این روزها به شدت در حال تبدیل شدن به اسطوره و افسانه است ،حاج قاسم سلیمانی سردار سپاه ایران و یکی از بانفوذ ترین و شناخته شده ترین سرداران ایرانی در کل منطقه است . داستان های زیادی از مواجهه او با دشمنانش در رسانه ها منتشر شده و افسانه هایی ساخته شده که گاه تا رسانه های غربی نیز نفوذ پیدا کرده است . آمریکا به هر کدام از کشورهای منطقه که پاگذاشته ، سربازانش داستان هایی از حضور حاج قاسم در آن مکان و مواجهه شان با این سردار ایرانی را تعریف کرده اند . یک روز ژنرال های آمریکایی از نفوذ او حتی در اتاق های کارشان در عراق و سوریه گفته اند و روز دیگر نقل قول هایی از او منتشر شده که نشان داده ایرانیان هیچ گاه به راحتی از اعتقادات و منافع ملی خود دست نمی کشند.
این روزها که بحران عراق به اوج خود رسیده و مشاوران نظامی ایران در سوریه نیز توانسته اند پیروزی های زیادی را نصیب بشار اسد در مبارزه با تروریسم کنند ، داستان های غربی راجع به این سردار ایرانی نیزبه شدت افزایش یافته است .مقام های نزدیک به دولت عراق با پخش شایعه حضور سردار سلیمانی در عراق و مشاوره های نظامی او به دولت و ارتش این کشور سعی داشتند نشان دهند، عراق در مبارزه با تروریسم تنها نیست و همانطور که در سوریه مشاوره های ایران توانست موقعیت این کشور را در مبارزه با تروریست ها ارتقا ببخشد ، در عراق نیز حضورر سردار سلیمانی برابر با پیروزی قطعی در زمینه مبارزه با داعش است .
اولین روزنامه ای که خبر حضور حاج قاسم سلیمانی در عراق را منتشر ساخت، روزنامه وال استریت ژورنال آمریکایی بود . این روزنامه بیان کرده بود سردار سلیمانی با حدود 500 نفر از مشاوران و فرماندهان نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه 22 خرداد ماه با حضور در عراق با نوری المالکی نخست وزیر این کشور دیدار داشته و مشاوره لازم در خصوص نحوه برخورد با نیروهای تروریستی داعش را به دولت او ارائه داده اند . این روزنامه پا را از آن هم فراتر گذاشته و مدعی شد که ایران اعلام کرده در صورت گسترده تر شدن موضوع تروریسم در عراق و تهدید شدن اماکن متبرکه در نجف و کربلا ایران اعلام آمادگی کرده که دو گردان از نیروهای سپاه خود با نام گردان صابرین را به عراق اعزام کرده و تا زمان پایان یافتن این بحران حدود 10 هزار نفر از نیروهای خود را به این کشور گسیل دارد . اعلام این خبر گرچه با تکذیب های مکرر از جانب مقام های ایرانی رو به رو شد اما ترس دوباره از قاسم سلیمانی را به جان داعش و عربستان انداخت. مسئولان عربستان در خاندان سعودی روز پنجشنبه گذشته به ایران هشدار داده بودند که نباید نیروی نظامی به عراق اعزام کند و روزنامه های آمریکایی نیز بیان کردند آمریکا به شدت در ماجرای عراق از ایران عقب افتاده است .
روزنامه نیویورک تایمز در مطلب دیگری درباره حضور سردار سلیمانی در عراق به فتح الفتوح های وی در سوریه اشاره کرد و نوشت ترکیب تیم قاسم سلیمانی و سپاه قدس با سپاهی که نیروهای حزب الله به سوریه گسیل داشتند، در نهایت باعث پیروزی بشار اسد در این کشور شده و خواهد شد . این تیم قوی شیعی که توانسته اند به نوعی ناتوی کشورهای شیعه را نیز ایجاد کنند ، هم اکنون در بحران عراق نیز ورود پیدا کرده و توانستند داعش را که وعده می داد در عرض چند روز به کربلا و نجف می رسد ، از شهرهای قبلی تحت تصرفشان نیز بیرون برانند .
واکنش جوانان و فعالان فضای مجازی به طرح ترور سردار سلیمانی
بعد از راهپیمایی روز ۱۳ آبان ۱۳۹۰ که در آن بسیاری از جوانان و نوجوانان با امضای طوماری خواستار پیوستن به “سپاه قدس” ایران شدند، تعداد زیادی از کاربران شبکههای اجتماعی و همچنین وبلاگ نویسان در حمایت از “فرمانده نیروی قدس سپاه” تصویر پروفایل خود را به تصویر وی تغییر دادند. در “شبکههای اجتماعی” پرمخاطب و فعال مثل “فیسبوک” و “گوگلپلاس” و “سایت افسران جوان جنگ نرم” و شبکههای اجتماعی “ارزشیها و سنگریها” نیز مشاهده میشد که تعداد زیادی از کاربران آنها در حمایت از “فرمانده نیروی قدس سپاه” به جای تصویر خود تصویر وی را گذاشتهاند تا در یک معنا بگویند همه آنها پشت این “فرمانده سپاه” هستند.
از طرح ترور تا تحریم؛ آمریکا چگونه با ترس خود از سردار سلیمانی مبارزه می کند ؟
رسانه های غربی پیش از این نیز خاطره های زیادی از حضور قاسم سلیمانی در عراق داشته اند . روایتی از حضور او در عراق در زمان حضور نظامیان آمریکایی در این کشور وجود دارد که آن روایت هم امروز به یکی از افسانه های رایج در عراق و ایران و رسانه های آمریکایی تبدیل شده است . در زمان جنگ آمریکا در عراق ، برخی بیان کردند که زمان حضور لئون پانه تا وزیر دفاع آمریکا در عراق نامه ای بر روی میز دفتر کار او در عراق قرار می گیرد که به شدت او را متحیر می سازد . این نامه ، نامه ای بدون مهر و موم مخصوص پنتاگون بود که تنها یک جمله بر روی آن نوشته شده بود : «اگر لازم باشد از این هم نزدیک تر خواهیم شد ؛ قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران » روایت ها از این نامه همچنان و با وجود گذشت چندین سال از سال 2003 میلادی و عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق ادامه دارد. برخی معتقدند این نامه بر روی میز سفیر آمریکادر عراق پیدا شده ، برخی معتقدند نامه به دست فرمانده پنتاگون در عراق رسیده و برخی دیگر، یکراست به سراغ لئون پانه تا رفته و معتقدند او این نامه را شخصا باز کرده است . این جنگ عراق بود که در هرصورت باعث شد رسانه های غربی و سازمان های اطلاعاتی غرب بیشتر به فکر سردار سلیمانی بیفتند و داستان های زیادی راجع به او منتشر کنند . چند ماه پیش نشریه نیویورکر در پرونده ای حدودا 15 صفحه ای به بررسی ابعاد زندگی و شخصیتی حاج قاسم ،سردار ایرانی پرداخت و باز هم اسطوره سازی ها ادامه یافت . در جدیدترین مورد هم روزنامه «یو اس ای تودی» مدعی شد این تک تیرانداز های ایرانی هستند که توانسته اند سرکرده های اصلی داعش در عراق را مورد هدف قرار دهند و میزان خطای آن ها از یک درصد هم کمتر است . فلاسفه یونانی گفته اند تولید افسانه ها به دلیل ناتوانی انسان ها در تجزیه و تحلیل اتفاقات پیرامونشان بوده است . ماجرای افسانه های مربوط به سردار سلیمانی نیز از این واقعیت مجزا نیست . به همین دلیل هم بود که کنگره آمریکا طرح ترور او را در دستور کار خود قرار داد. پس از تکرار بسیار نام قاسم سلیمانی در رسانههای جهان، خبرگزاری فرانسه خبری را منتشر ساخت که از طرح ترور وی توسط دولت آمریکا پرده برداشت.
بر اساس این خبر «جک کین» فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش آمریکا که در نشست کنگره آمریکا حضور داشت با اشاره به طرح ترور مقامات ایرانی به ویژه مقامات ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: چرا آنها را به قتل نرسانیم؟ چرا ما عامدانه آنها را ترور نکنیم؟ نمیگویم که اقدام نظامی انجام دهیم، من پیشنهاد میدهم عملیات محرمانه انجام دهیم. باید فشارهای شدیدی روی آنها اعمال کنیم.
همچنین رویل مارک گریچ از کارشناسان موسسه دفاع از دموکراسی اظهار داشت: آنان به اندازه ما دارای منطق نیستند، فکر نمیکنم بتوانید بدون به قتل رساندن یکی از آن ها، مرعوبشان کنید. قاسم سلیمانی خیلی زیاد سفر میکند، بروید او را دستگیر کنید یا به قتل برسانید! به گزارش خبرگزاری فرانسه در ادامه این اظهارت برخی از نمایندگان آمریکایی اعلام کردند ما انجام هرگونه اقدامی درباره ایران را دور از ذهن نمیدانیم اما از ابراز موافقت با اظهارات جک کین سر باز زدند.
واکنش قاسم سلیمانی به طرح ترورش در کنگره آمریکا
“سردار قاسم سلیمانی” در واکنش به این طرح می گوید: با این تهدیدات، رعب بر ما حاکم نمیشود و از خدا میخواهم “شهادت” در راه خودش را به دست دشمنان دین، نصیب من بگرداند، از خدا میخواهم به عنوان یک سرباز، در راه آرمانهای “اسلام” که هر یک به تنهایی ارزش فدا شدن دارند، افتخار شهادت نصیبم کند. اگر میلیونها انسان در این راه شهید شوند، ارزش دارد، امام(ره) در وصیتنامه «خود فرمودند: ملت ایران که جانم فدایشان باد». حال، جان من به عنوان سربازی کوچک، چه ارزشی دارد که دشمن تهدید به ترور میکند، این تهدید نیست، کمک به شوقی است برای فرزندی که از مادر دور افتاده است. اسرائیل به عنوان سگ هار آمریکا، از گروه کوچک حزبالله لبنان که منسجم، متوکل؛ مستحکم و مؤمن است، شکست خورد و هیمنه آمریکا و اسرائیل در منطقه شکسته شد.
نگاه غربی به اسطوره ایرانی
روزنامه انگلیسی گاردین در مورد قاسم سلیمانی مینویسد: «حتی کسانی که سلیمانی را دوست ندارند، او را فردی با هوش میدانند. بسیاری از مقامات آمریکا که این چند ساله را صرف متوقف کردن کار افراد وفادار به سلیمانی کردهاند، میگویند مایل هستند او را ببینند و معتقدند که مبهوت کارهای او شدهاند.»
شاید از سر همین بهت است که یکی از مقامات بلندپایه ارتش امریکا عاجزانه میگوید: «من اگر او را ببینم، خیلی ساده از او خواهم پرسید که از ما چه میخواهد؟!»
روزنامه امریکایی «مک کلثی» در سیام مارس ۲۰۰۸ گزارش داده بود: «سلیمانی برای توقف درگیریها میان نیروهای امنیتی عراق که بیشترشان شیعه هستند و نیروهای رادیکال مقتدی صدر در شهر بصره، پا در میانی کرده است. یکی از نخستین و مهمترین پیروزیهای سلیمانی بر امریکا در عراق، ایجاد برتری سیاسی بود، نه نظامی. وی در ژانویه سال ۲۰۰۵، زمانی به عراق آمد که عراقیها برای نخستین بار پس از سقوط صدام حسین، به پای صندوقهای رأی میرفتند. در حالی که امریکا حمایت شدیدی از نخستوزیر شدن ایاد علاوی میکرد، سلیمانی فعالیت خود را در حمایت از شیعیان طرفدار ایران آغازکرد و به شدت به راهنمایی آنان برای پیروزی در انتخابات پرداخت. پس از انتخابات، بوش انگشتهای رنگی مردم عراق را پیروزی بزرگی برای دموکراسی دانست، اما علاوی و متحدانش شکست خوردند.»
زلمای خلیلزاد، سفیر سابق امریکا در افغانستان نیز میگوید: «همانقدر که مقامات امریکایی سلیمانی را به جنگ افروزی متهم میکنند، او در ایجاد صلح نیز برای رسیدن به اهدافش فعال بوده است. او در پایان دادن به درگیریهای نیروهای مقتدی صدر و نیروهای عراقی در بصره، نقشی حیاتی داشت، تهدیدی که میرفت ناآرامیهای آن گسترش یافته و پیامدهای وخیمی به ویژه برای منابع نفتی عراق در پی داشته باشد.»
یکی از نمایندگان مجلس عراق که از دستیاران ارشد نوری المالکی هم هست، درباره سردار سلیمانی میگوید: «او فقط یکبار در این هشت ساله به عراق آمده است. او فردی است که آرام سخن میگوید و منطقی و بسیار مؤدب است. وقتی با او حرف میزنید، بسیار ساده برخورد میکند. تا زمانی که پشتوانه او را نشناسید، نمیدانید چه قدرتی دارد، هیچ کسی نمیتواند با او بجنگد.»
روزنامه گاردین چاپ انگلیسی در رابطه با فرمانده سپاه قدس ایران می نویسد: «قدرت و وجهه قاسم سلیمانی به عنوان کسی که قدرتمندترین بازیگر عرصه منطقه است، در سه سال گذشته کاهش نیافته است و در برخی از مولفهها، افزایش نیز یافته است. قدرت ارتباط های سلیمانی طی هفتهها مصاحبه با مقامات عراقی مشخص شده است، برخی از مقامات عراقی او را ستایش میکنند. »
این روزنامه از قول صالح المطلک (از عناصر بعثی و مستخدم سازمان سیا که با استخبارات سعودی نیز همکاری میکند)، می نویسد: «سلیمانی قدرتش را مستقیماً از آیت الله سید علی خامنهای میگیرد. تمام مقامات مهم عراقی، سلیمانی را به شکل یک فرشته میبینند و با او رایزنی دارند.»
یکی از مقامات بلندپایه رسمی آمریکا میگوید: «او مانند قیصر سوزو هراس انگیز است، او همه جا هست و هیـچ جـا نیست.»
مارک گرچت به صراحت به نام سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران اشاره و تصریح کرده بود: وی را باید بکشیم. او در این خصوص گفته بود: «قاسم سلیمانی بسیار سفر میکند «تکان بخورید» تلاش کنید او را بکشید.»
«علی آلفونه» یک پژوهشگر در مرکز پژوهشی «آمریکن اینترپرایز اینستیتو» میگوید قاسم سلیمانی در سالهای جنگ ایران و عراق به عنوان فرمانده لشکر ۴۱سپاه پاسداران و به خاطر موفقیت عملیاتهای شناسایی و غافلگیرانه این لشکر در پشت خطوط دشمن به شهرت رسید. نقش وی تا حدی اهمیت یافت که ارتش عراق در برنامههای رادیویی خود به کرات از وی نام میبرد.
به گفته «رایان کراکر» سفیر سابق آمریکا در عراق، برای قاسم سلیمانی جنگ ایران و عراق هیچگاه پایان نیافت. هیچکس پس از سالها درگیر بودن در آن جنگ که شبیه جبهههای نبرد جنگ جهانی اول بود، نمیتواند تاثیرات آن را به فراموشی بسپارد. هدف استراتژیک قاسم سلیمانی یک پیروزی کامل بر عراق بود!
شاید در بین تمامی این اظهار نظرها، واهمه شیمون پرز رئیس سابق رژیم صهیونیستی از قاسم سلیمانی خاطره انگیر باشد. جایی که او در رابطه با این سردار سپاه می گوید: «خاورمیانه روی انگشت ژنرال قاسم سلیمانی میچرخد.»
قاسم سلیمانی کیست؟
سردار سرلشکر قاسم سلیمانی متولد سال 1336 از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده نیروی قدس سپاه است. وی اهل شهر «رابر» در استان کرمان است و در طول جنگ هشت ساله ایران و رژیم بعث عراق، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله بود. وی که بارها از جانب آمریکا متهم به دخالت در امور عراق شدهاست، در ۴ بهمن ۱۳۸۹ به درجه سرلشکری ارتقا یافت. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در عین ادامه کار در سازمان آب کرمان، به عضویتِ مجموعه» «سپاه افتخاری» که به وسیله پدرِ شهید قاضی تأسیس شده بود، درآمد. سرلشکر سلیمانی بیان میکند که به محض بازگشت از مهاباد به ریاست پادگان قدس سپاه در کرمان منصوب میشود.با حمله رژیم صدام به خاک ایران، سرلشکر سلیمانی چندین گردان از سپاهیان کرمان را آموزش میدهد و به جبهههای جنوب اعزام میکند و کمی بعد، خود در رأس یک گروهان به سوسنگرد اعزام میشود تا جلوی پیشروی دشمن بعثی در جبهه مالکیه را بگیرد. سرلشکر سلیمانی در بیشتر عملیات عمده نظامی دوران جنگ با عراق شرکت کرد که از مهمترین آنها عملیات والفجر 8 ( فتح فاو(، کربلای 4، کربلای 5 و تک شلمچه بود.با پایان یافتن جنگ در سال ۱۳۶۷، لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت میشدند.بی درنگ پس از آتشبس با عراق، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مأمور مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر شد. قاسم سلیمانی تا هنگام انتصاب به فرماندهی نیروی قدس سپاه، با باندهای قاچاق مواد مخدر در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان میجنگید.سرلشکر قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد. وی در هشت سال جنگ با دشمن بعثی و نیز مبارزه با باندهای مواد مخدر در مناطق مرزی ایران و افغانستان تا پیش از انتصابش به فرماندهی سپاه قدس تجربه بی مانندی اندوخت.سرلشکر سلیمانی در نشست مقدماتی «کنفرانس جوانان و بیداری اسلامی» گفت: «ایران در جنوب لبنان و عراق نیز حضور دارد. در واقع این مناطق به نوعی تحت تاثیر عملکرد و تفکر جمهوری اسلامی ایران هستند.» پس از وقوع یک انفجار مهیب در دمشق که به کشته و زخمی شدن چندین مقام سوری انجامید رسانههای جهان گزارش دادند که قاسم سلیمانی نیز در میان کشته شدگان قرار دارد. چند روز پس از این ادعا حاج قاسم سلیمانی در دیدار مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب اسلامی در تهران حضور یافت.
ملت ایران تنها ملتی در جهان است که لیاقت شکست تاریخی آمریکا را دارد
حاج قاسم سلیمانی زمانی در یکی از معدود اظهارنظرهای آشکارش گفته بود ملت ایران تنها ملتی در جهان است که لیاقت شکست تاریخی آمریکا را دارد. حدود ۵سال پیش که این جمله از قول حاج قاسم نقل شد بسیاری آن را یک آرزوی بزرگ، شیرین و البته دور دانستند، امروز چه طور؟ امروز که نتانیاهو هم از بیخ گوش خود صدای امام خمینیرحمتاللهعلیه را میشنود و رابرت گیتس میگوید درگیر شدن با ایران به معنای آن است که فردا آمریکا ناچار باشد درون خاک خود با فرزندان انقلاب ایران بجنگد، آیا باز هم میتوان گفت که جمله حاج قاسم بیان یک آرزوی دور بوده است؟
« شهید زنده» شایسته ترین لقب سردار سلیمانی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1376 و در دیدار اعضا و مسئولان ستاد برگزاری کنگره بزرگداشت سرداران و ۸ هزار شهید استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان خطاب به سردار سلیمانی که در آن مقطع فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله استان کرمان بود، فرمودند: خود شما هم که آقای سلیمانی باشید در نظر ما شهیدید.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای همچنین در سفر خود به استان کرمان در سال 1384 و در دیدار با خانوادههای شهدای استان کرمان این جمله را خطاب به سرداران حاضر در این جلسه بیان فرمودند: آنهایی که به جبهههای جنگ رفتند و خطر را پذیرفتند و جان خودشان را کف دست گرفتند و همه نیروی خودشان را صرف کردند، خدای متعال خواست اینها زنده بمانند و برکاتشان برای کشورشان و دنیای اسلام ادامه پیدا کند. سردار سلیمانی هم ایثارگر است - او هم یک شهید است - سردار رئوفی هم همینطور؛ سردار احمدیان هم همینطور. این سرداران، شهید زندهاند؛ به شرطی که این راه را ادامه دهند. البته این شرط و شروط برای همه است. تا راه خدا را ادامه میدهید، جزو صالحیناید؛ اگر کج رفتید، همه چیز تمام میشود. همه ما همینطوریم؛ بنده هم همینطورم. اگر کج قدم گذاشتیم، نمیشود بگوییم ما کسی هستیم که یک روز فلان کار را کردیم. کسانی که در راه خدا جهاد کردند، جهادشان محفوظ است؛ این ذخیرهای است که خدای متعال در آن دنیا برای آنها نگه داشته است.
آمریکاییها سردار سلیمانی را مسئول شکست خود در عراق میدانند
یک افسر سابق سازمان جاسوسی آمریکا سیا، سردار سلیمانی را قدرتمندترین نیروی فعال در منطقه خاورمیانه معرفی کرده است. دکستور فیلکینز نویسنده نشریه نیویورکر با بیان این مطلب، میگوید: سردار سلیمانی با مذاکرات پشت پرده، دو چالش اصلی عراق در سال 2010 را حل کرد: اختلاف ده ماهه احزاب و گروهها بر سر انتخاب دولت و تصمیمگیری درباره خروج نظامیان آمریکایی از عراق. در نتیجه این تصمیمات، نوری المالکی نخست وزیر عراق باقی ماند، جلال طالبانی رئیسجمهور شد و دولت عراق به خروج نظامیان عراق رای داد؛ که تمامی این تحولات موجب افزایش نفوذ ایران در عراق شد. وی معتقد است آمریکاییها قبول دارند که سردار سلیمانی آنها را از عراق بیرون کرد، اما شرم دارند که این حقیقت را به طور عمومی بیان کنند.
فیلکینز میگوید: یک مقام سابق عراق به من گفت: ما به آمریکاییها میخندیم. سردار سلیمانی کاملا آنها را غافلگیر کرد. در اثر برنامهریزیهای سردار سلیمانی، ایاد علاوی از سیاسیون حامی آمریکا که بیشتر کرسیهای پارلمان عراق را به دست آورده بود، مجبور شد نخستوزیری را به مالکی واگذار کند. فیلکینز میگوید: آمریکاییها علاوی را مجبور کردند به نفع مالکی کنار برود. علاوی به من گفت که جو بایدن معاون رئیسجمهور آمریکا به او زنگ زد و از او خواست که از نامزدی نخستوزیری کنار بکشد.
پیغام سردار سلیمانی به داعشی ها
با این اوصاف از فرمانده مقتدری چون قاسم سلیمانی که خواب را از چشمان مستکبرین جهان ربوده است، انتظار می رود که بحران های اخیر عراق را نیز به خوبی زیر نظر داشته باشند تا جائیکه پس از جولان گروهک تروریستی داعش در عراق و بعد از آنکه آنها اعلام کردند به زودی به کربلا نیز حمله می کنیم، سردار قاسم سلیمانی در پیامی کوتاه اما گویا؛ خطاب به این گروهک تروریستی اعلام کرد: «اگر پایتان به حرم سید الشهدا علیهم السلام برسد با کسب اجازه از مقام عظمای ولایت فرماندهی کل قوا حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای کربلای جدیدی را رقم خواهیم زد که تاریخ به خود ندیده باشد و نماز ظهر را با سربازان امام خامنه ای به جماعت در بقیع می خوانیم.»
قاسم سلیمانی، مرد اول خاورمیانه و کابوس «داعش»
بیزنس اینسایدر نوشت: یک مامور سابق سیا، نظر جالبی در مورد قاسم سلیمانی دارد.این مامور سابق سیا، قاسم سلیمانی فرمانده سپا قدس ایران را قدرتمندترین فرد در خاورمیانه امروز می داند.
همچنین یک مقام ارشد عراقی به گاردین مدعی شد: قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران عملیات عراق علیه داعش را رهبری می کند.این مقام ارشد پرسید: فکر می کنید چه کسی مبارزه علیه داعش را هدایت می کند؟ آن سه ژنرال بلندپایه که فرار کردند؟ نه، قاسم سلیمانی است که فرماندهی را برعهده دارد و اوست که لحظه به لحظه، فضا را بر تروریست ها تنگ تر می کند.
فیلیپ سیمیث پژوهشگر دانشگاه مریلند آمریکا می گوید: قاسم سلیمانی مسئول تسلیح و سازماندهی شبه نظامیانی است که جزئی از دستگاه امنیتی عراق هستند.نیویورکر در باره ی سلیمانی نوشته است: او عراق را خیلی خوب می شناسد و از ارتباطات خود برای بازی دادن امریکایی ها استفاده کرده است.
نیویورکر در ادامه آورده است: قاسم سلیمانی یکبار به مرکز آمریکایی ها در بغداد یعنی منطقه سبز رفت تا با عراقی ها دیدار کند. آمریکایی ها به دنبال دستگیری او بودند، اما فهمیدند که هرگز قادر به دستگیری وی نیستند.
مامور سابق سیا که همچنان نظر خود مبنی بر قدرت فزاینده حاج قاسم سلیمانی را تکرار می کند ، در بخش دیگری از سخنانش، ادعا می کند: دولت عراقی که امریکایی ها را در سال 2011 از بغداد بیرون راند، آفریده سلیمانی است.
ورود نیروهای نظامی ایران به عراق؛ از ادعا تا واقعیت
پس از آنکه طی روزهای گذشته بحران عراق به نقاط حساس خود رسیده، بسیاری از نظریه پردازان مدعی حضور نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران در این کشور شده اند. چند روز قبل «وال استریت ژورنال» مدعی شد نیروهای سپاه پاسداران ایران وارد عراق شده و در زمینه بازپس گیری کنترل بخش اعظم شهر تکریت، به نیروهای نظامی عراقی کمک رسانده اند. به ادعای این روزنامه، نیروهای ایران متعلق به نیروی قدس سپاه پاسداران هستند. این روزنامه امریکایی در ادامه مدعی شده نیروهای قدس در زمینه محافظت از اماکن مقدس شیعیان در شهرهای نجف و کربلا فعال شده اند. بخش دیگری از این نیروها نیز در مرز ایران و عراق مستقر شده و به تروریست ها هشدار داده اند که اگر به فاصله 100 کیلومتری مرز برسند، آن ها را بمباران خواهند کرد. به ادعای وال استریت ژورنال، ایران قصد دارد در صورتی که نیروهای فعلی نتوانند توازن قوا را به نفع نیروهای دولتی عراق تغییر دهند، بخشی از واحدهای نظامی فعال در سوریه را نیز برای کمک به عراق اعزام کند. در همین راستا، سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه نیز به بغداد سفر کرده تا به ارزیابی راه های مهار بحران بپردازد. ساعاتی پس از انتشار این ادعا، خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد تهران ممکن است برای کمک به عراق با واشنگتن همکاری کند. این خبرگزاری مدعی شد یک مقام ایرانی به رویترز گفته است این موضوع در حال حاضر در حال بحث است. این مقام ایرانی اشارهای نکرده است که آیا این موضوع با دیگر طرفهای خارجی مطرح شده است یا خیر. این خبرگزاری ادامه داد این مقام ایرانی همچنین با اشاره به وقایع اخیر در عراق گفته است: ما آماده همکاری با آمریکاییها برای پایان دادن به این تنش در خاورمیانه هستیم.
اما همان روز و همزمان با انتشار این اخبار حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری فارس با تأکید بر اینکه ورود نیروهای نظامی ایران به عراق صحت ندارد، گفت که نیروهای مسلح عراق با قدرت با تروریستها به مبارزه برخواستهاند.
جین ساکی، سخنگوی وزارت خارجه امریکا نیز در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سؤالی درباره گزارشهای خبری مبنی بر آمادگی ایران برای اعزام نیرو به منظور کمک به دولت عراق در نبرد با داعش گفت: ما هیچ تأییدیهای مبنی بر حضور آن ها در عراق نداریم. ما آن ها را در بسیاری از موارد تشویق کردهایم که نقش سازندهای ایفاء کنند اما از هیچ نکتهای جدید برای اضافه کردن ندارم.
همه این حواشی و اخبار ضد و نقیض در حالی است که سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران درباره تحولات عراق و اقدامات گروه تروریستی داعش گفت: هرچند این نا امنی ها، واقعیت هائی هستند که وجود دارند، اما به صورت طبیعی مهار میشوند. سردار سلامی سیاست های نظام سلطه و مداخلات نظامی را دلیل ناامنی منطقه خواند.
به نظر می رسد سابقه همکاری ایران و امریکا در جنگ با طالبان پایه اصلی این ادعاهای رسانه های غربی باشد، آن هم در شرایطی که گفت و گوی دو جانبه ایران و امریکا چند روزی بیشتر نمی گذرد و بسیاری معتقدند دامنه همکاری های ایران و امریکا در صورت دست یافتن به توافق نهایی درباره پرونده هسته ای ایران ممکن است بیش از گذشته افزایش یابد.