دنبال چیزی هستید که ایمان به انسانیت را به شما پس بدهد؟! شاید این خبر این کار را انجام دهد.
سی ان ان گزارش خود را درباره دیوار مهربانی در ایران که این روزها جهان را تحت تاثیر قرار داده، اینگونه آغاز کرد.
مردم ایران در کاری انسان دوستانه و بسیار خلاقانه در نقاط مختلف کشور دیوار های مهربانی ساخته اند، مردم به دیوار که روی آن شعار اگر لازم نداری بذار اگر لازم داری بردار نوشته شده است لباس هایی که لازم ندارند را قرار می دهند و بعضی هم آن ها را بر می دارند.
این ایده بسیار ساده و انسان دوستانه از مردم ایران بسیاری از رسانه های خارجی را شگفت زده کرده است.
گزارش سی ان ان از دیوار مهربانی
دنبال چیزی هستید که ایمان به انسانیت را به شما پس بدهد؟! شاید این خبر این کار را انجام دهد. چون ایران در حال ورود به یک زمستان سرد است، مردم این کشور یک طرح نوآورانه ای برای گرم نگه داشتن بی خانمان ها ایجاد کرده اند.
این دیوار مهربانی که مردم به صورت رایگان روی آن لباس می گذارند کل کشور را در بر می گیرد. پیام ساده است: اگر لازم نداری بردار اگر لازم داری بذار.
به گفته مقامات رسمی ایران 15 هزار نفر از مردم ایران بی خانمان هستند، یک سوم این مقدار را هم زنان تشکیل می دهند. از سال 2014 تاکنون اقتصاد ایران رو به بهبود است.
بعد از مدتی یکی از این دیوار ها توسط عابران پر از کت، پیراهن، کلاه و ... شد. کسانی که نیاز داشتند هم برای خود مقداری لباس بر می داشتند.
به گفته بی بی سی اولین دیوار مهربانی در مشهد ساخته شده و پس از آن به شهر های دیگر ایران مانند شیراز، ایلام و سیرجان رسیده است. یک کمدین معروف ایرانی (جناب خان) هم در فیس بوکش پستی در این رابطه گذاشته و در آن نوشته:
تاکنون از دیوار مهربانی شنیده اید؟! اگر شهر شما چنین چیزی ندارد درست کردن آن بسیار آسان است. تنها چیزی که نیاز دارید یک دیوار است، چند چوب لباسی و رنگ. پس از شما این را در جهان منتشر خواهید کرد.
گزارش فرانس 24 از دیوار مهربانی
اگر لازم نداری بذار، اگر لازم داری بردار. این شعار دیوارهای مهربانی در ایران است.
ایده ساده است، مردم دیواری را در یکی از خیابان های شهر خود انتخاب می کنند. گاهی حتی برای اینکه کدام خیابان و کدام محله انتخاب شود در شبکه های اجتماعی مثل توییتر بحث و گفتگو هم می کنند. سپس چند گیره و جا لباسی و جاکفشی آنجا می گذارند. دیوار را رنگ و رخی می دهند و شعارشان را نیز آنجاها نمایان می کنند.
نقشه شهرهایی که تاکنون دیوار مهربانیدر آنها ایجاد شده است، اگر در شهر شما هم این ایده اجرا شده است عکس آن را برای ما بفرستید تا ما نام شهر شما را نیز به نقشه اضافه کنیم
مردم می آیند و لباس هایی که لازم ندارند و یا حتی لباس های نو را آنجا می گذارند تا خیابان خواب ها و یا افراد نیازمند دیگر بتوانند آنها را بردارند و از آنها استفاده کنند.
فعالیت های انسان دوستانه در ایران از سنت هایی است که ریشه در فرهنگ این کشور دارد اما نسل جوان ایران با استفاده از شبکه های اجتماعی جنبه های جدیدی به این فرهنگ داده است. اینگونه است که هر ساله در آستانه فصل سرما و یا سال نو ایده های جدید و جالبی برای فلسفه کمک به دیگران به ناگهان مد می شوند. چند سال پیش کار کردن در کنار کودکان کار و خیابان... سال گذشته کارزار خرید کاپشن برای کودکان نیازمند و ...؛ پایه تمامی این ایده ها: شبکه های اجتماعی. از بحث و گفتگو پیرامون ایده ها گرفته تا انتشار تصاویر نتایج کار.
اولین تصاویر از دیوار مهربانی چند ماه پیش در شبکه های اجتماعی از ایلام منتشر شد. سپس این ایده جالب به بسیاری از شهرهای ایران نیز سرازیر شد. از شهرهای بزرگ مانند شیراز و تبریز و کرمان تا شهرهای کوچک تر مانند تنکابن و مریوان، نکته جالب اینکه تهران هنوز وارد این بازی نشده است.
بر اساس آمارهای رسمی در تهران بیش از 15 هزار خیابان خواب مرد و حدود 1500 خیابان خواب زن وجود دارند.
گزارش تلگراف از دیوار مهربانی
به علت سرمای زیاد، مردم ایران دیوارهای مهربانی ساخته اند که مردم به راحتی می توانند در آنجا لباس هایشان را برای بی خانمان ها بگذارند.
مفهوم آن آسان است؛ تعدادی چوب لباسی را در کنار دیواری که روی آن نوشته شده است: اگر لازم نداری بذار، اگر لازم داری بردار
یک ایده دیگری هم به همین شکل در ایران وجود داشت، یخچال هایی قرار داشتند تا مردم برای بی خانمان ها در آن غذا بگذارند.
در یک کامنت فیسبوک نوشته شد:
این یک طرح بسیار بزرگ است، امیدوارم در کل ایران پخش شود.
در کامنت دیگری هم نوشته شد:
دیوار ها به ما فاصله را نشان می دهند، ولی در بعضی از خیابان های شیراز این دیوار ها ما را به هم نزدیک می کند.
http://www.1doost.com/posts/20480/%D8%AF%DB%8C%D9%88%D8%A7%D8%B1%20%D9%85%D9%87%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86%20%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%20%D8%B1%D8%A7%20%D8%AA%D8%AD%D8%AA%20%D8%AA%D8%A7%D8%AB%DB%8C%D8%B1%20%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1%20%D8%AF%D8%A7%D8%AF.htm