روز جهانی زبان مادری
.
.
دوم اسفندماه(۲۱ فوریه) از طرف یونسکو به عنوان روز جهانی زبان مادری نامگذاری شدهاست. نامگذاری این روز در کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۱۹۹۹ به منظور کمک به تنوع زبانی و فرهنگی انجام شدهاست. در ایران از فارس، ترک، عرب، کرد، بلوچ، گیلک، مازنی و لر گرفته تا جوامع محلی کوچکتر، قومیتهایی با زبانهای گوناگون زندگی میکنند. حفظ و پاسداری از زبان ها و گویش های مختلف و متنوع ایرانی حفظ کیان و میراث فرهنگی و ملی ایران و از اهمیت بسیاری برخوردار است.
.
.
.
صحبت و آموزش به زبان مادری حق همه انسانهاست. اگر اقوام به زبان مادری آموزش نبینند و تکلم نکنند این زبانها از بین خواهند رفت. زبانها و گویشهای محلی ایران در معرض خطر فراموشی هستند. باید و لازم است که ضمن احیا و حفظ زبان فارسی، به تمامی گویش ها و زبان های محلی ایران عزیزمان اهمیت و در راه ابقا و زنده نگه داشتن آنها در میان کودکان و مردمان همان قوم تلاش بسیار مبذول شود. در این راستا دروس مختلف باید در مدارس هر شهر و روستایی به زبان اصلی و محلی همانجا به کودکان و دانش آموزان تدریس شود. در غیر این صورت چیزی از این گویش ها و زبان های محلی به غیر از یک تاریخ و اسم باقی نخواهد ماند.
.
.
.
.
در این رابطه، جمعی از دانشجویان ترک در نامهای به حسن روحانی، رییس جمهور، خواستار این شدند که زبان ترکی در کنار زبان فارسی به رسمیت شناخته شود.
آیا با تدریس زبان مادری و تحصیل به زبان مادری در مدارس و دانشگاههای ایران موافقید؟ شما تا چه اندازه از زبان مادری خود در مکالمات روزمره استفاده میکنید و چه نقشی در زندگی و روابط شما دارد؟
http://20ist.com/%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DB%8C/
.............