در اواخر دههء 1970 تکنولوزی مواد جاذب رادار به اندازهء کافی پیشرفت کرده بود، ابزارهای رایانه ای هم تا حدی توسعه بافته بود که برای شبیه سازی ریاضی شکلهای پیچیدهء منحنی شکل بیرونی و همچنین همکاری در اومر ساخت، به طور وسیعی کارآمد می باشد.
شرکت نورث روپ از ابتدای تأسیس، فعالیتهایی جدی دربارهء طرحهای بدون دم (بالهای پرنده) انجام داده بود و طراحان آن شرکت برای بال پرندهء خفاکار هم نظراتی داشتند. ما بمب افکنهای قبلی نورث روپ دچار مشکلات کنترلی بودند، و در اثر وزش باد نسبی جانبی دچار تکانه هایی می شدند. با این حال، پیشرفت سیستم کنترل پرواز با سیم اواخر دههء 1970، به خوبی این مشکل را حل کرد. در مناقصه ای که پنتاگون برای طراحی و ساخت «بمب افکن کم پیدا با تکنولوژی پیشرفته» مطرح کرد، گروه شرکتهای نورث روپ، ال تی وی و بو یینگ با استفاده از موتورهای جنرال الکتریک طرحی را پیشنهاد کردند که با کد رمز Senior Ice نامگذاری شد. در 20 اُکتبر 1981 این طرح در رقابت با پیشنعهاد گروه شرکتهای لاکهید و راکول، برندهء مناقصه شد. به زودی نام طرح به Senior CJ تغییر کرد، و فعالیت جدی سه شرکت پیشنهاد دهندهء با مدیریت نورث روپ و پنهان کاری شدید شروع شد.
در ابتدای کار نورث روپ با خرید یک کارخانهء متروکهء خودروسازی فورد در اطراف لس آنجلس آنرا به پیسرفته ترین مرکز مجهز به سیستم کامپیوتری طراحی و ساخت کرد. برای تدارک برنامهء نرم افزاری سه بعدی ادره کنندهء امور طراحی، ابزارهای ماشینی و سیستمهای روباتیک در حدود یک میلیارد دلار هزینه شد و این مرکز اطلاعاتی باتأسیسات شرکتهای همکار (بویینگ و ال تی وی( به صورت الکترونیکی مرتبط شد. با وجود اشتغال هزاران نفر در هر سه شرکت مذکور، در امور مربوط به این طرح شدیدترین اقدامات امنیتی برای حفظ اطلاعات انجام شد، چنانکه تنها عدهء معدودی از کل برنامه اطلاع داشتند.
با تقسیم فعالیتها بین بوئینگ (برای ساخت قسمت مرکزی بدنه از جنس تیتانیوم، پوششهای بزرگ بیرونی بال، سیستم سوخترسانی، سیستم تحویل ب کابین خلبان و مونتاژ نهایی هواپیماار جنگی و ارابه های فرود( ، ال تی وی برای ساخت قسمتهای میانی بدنه و سازه هایی از جنس آلومینیوم، تیتانیوم و مواد مرکب و نورث روپ برای ساخت قسمت مرکزی پیشین بدنه، کابین خلبان و مونتاژ نهایی هواپیما) سرانجام محصول نهایی به نام B-2 در 22 انوامبر برای نخستین بار به نمایش گذاسته شد. این هواپیما در 17 جولای 1989 به پرواز دآمد.
در مقایسه با سایر هواپیماهای زیرصوتی، B-2 بیشترین زمان آزمایشها را گذرانده است. مثلاً برای آزمایشهای تونل باد هواپیما مدت 24000 ساعت و برای پازمایشهای صلاحیت پروازی، مدت 291000 ساعت وقت صرف شده است. ظاهر غیرعادی B-2 حاصل سازگاری بین معیارهای خفاکاری و معیارهای عملکرد پروازی است. لبهء حملهء B-2 سازه ای به شکل گوه است که درون |آن از کامپوزیتهای لانه زنبوری جاذب رادار استفاده شده است. امواج رادار درون این سطخ به دام می افتد و با انعکاس به جلو و عقب انرژی خود را از دست می دهد. چهار موتور بی-2 به کمک مواد مرکب مقاوم دربرابر حرارتهای زیاد کاملاً درون بدنه فرو رفته است. برای کاهش تشعشع حرارتی اگزوزها، محل خروجی ها در روی بال و در عقب بدنه قرار گرفته، و گازهای خروجی اندکی به سمت بالا جهت داده می شود. ضمناً مواد شیمیایی جدیدی که با گازهای خروجی مخلوط می شود، از تشکیل دنباله در ارتفاع بالا جلوگیری می کند.
در آغاز یک مأموریت تهاجمی سیستم اویونیکی B-2 برای اجرای وظایف خفاکاری تنظیم شده و سیستمهای نا لازم خاموش می شود. از آنجا که هواپیما در هنگام رهاسازی بمبها قابل ردیابی است، عملکرد سریع دریچه های پرتاب بمب اهمیت زیادی دارد. رادار مخصوص بی-2 عمل ردیابی آن را توسط جستجوگرهای زمینی ناممکن می کند.
مشخصات:
موتور:
*چهار موتور توربوفن جنرال الکتریک F-118-GE-110 بدون پس سوز
*بیشترین رانش موتور: 84.5KN
ابعاد:
*دهانهء بال: 54.42m
*مساحت بال: 477.51m2
*طول:21.0m
*ارتفاع:5.18m
وزنها:
*وزن خالص: 56.700Kg
*بیشینهء وزن سوخت: 74.844Kg
*بیشینهء وزن برخاست: 168.422
عملکرد پروازی:
*بیشینهء سرعت افقی: 0.8 ماخ
*برد:
در بیشترین وزن برخاستن بدون سوختگیری هوایی: 11.675Km
در بیشترین وزن برخاستن با یک نوبت سوختگیری هوایی: 18.532Km
تسلیحات:
*پرتابگر چرخان پیشرفتهء بویینگ با قدرت حمل موشکها یا بمبها در حداکثر 54 آرایش مختلف
*قادر به حمل سلاح های هسته ای دور ایستا و بمبهای هسته ای پرتاب آزاد
*مجهز به انباره های غیر هسته ای برای حداکثر 80 بمب پرتاب آزاد