در اوايل پائيز 1377 جمعي از فارغ التحصيلان رشته سينما تصميم به راهاندازي مركزي براي حمايت از فيلمسازان جوان و پخش فيلمهايكوتاه به شكل مستقل و غير دولتي گرفتند.
ابتدا طرح تأسيس « اتحاديه كانونهاي سينمايي جوان » تنظيم و پس از مدتي با تغييرات عمده و بازنويسيهاي مكرر اساسنامه ، طرح تأسيس مركزي به نام « خانه سينماگران جوان » جان گرفت.
اين طرح مورد استقبال مسئولين وقت استانداري تهران قرار گرفت و بعد از طي تشريفات قانوني ، مجوز فعاليت خانه سينماگران جوان در آذرماه 1377 صادر شد.
در 20 اسفندماه همان سال خانه سينماگران جوان با برگزاري مراسمي تحت عنوان « همايش سراسري سينماگران جوان » آغاز فعاليتهاي رسمي خود را جشن گرفت ، بعد از آن فعاليتهاي خانه سينماگران جوان انسجام بيشتري گرفت و با گذشت زمان عرصه عملكرد اين مركز نيز گسترش يافت.
اين مركز از بدو تأسيس تا كنون با عرضه و پخش فيلمهايكوتاه ، برگزاري بيش از 20 عنوان جشنواره ، همايش و سمينار داخلي و خارجي در زمينه سينمايكوتاه ، حمايتهاي صنفي و كاربردي از جوانان سينماگر ، حمايت از توليد فيلمكوتاه گامهاي مهم و مؤثري در جهت معرفي و عرضه عمومي فيلمكوتاه در ايران برداشته است.
يكي از مهمترين نتايج حضور خانه سينماگران جوان تقويت ، رشد و ايجاد انگيزه در جوانان هنرمند براي تأسيس سازمانهاي مشابه بوده است.
به طوري كه بعد از فعاليت خانه سينماگران جوان در سال 77 بعنوان اولين و تنها NGO سينمايي در ايران اكنون شاهد حضور گسترده NGO هاي سينمايي در كشور هستيم كه غالباً توسط اعضاي اسبق خانه سينماگران جوان راهاندازي شده است.
اكنون با نگاهي منصفانه به گذشته و در نظر گرفتن امكانات موجود بايد اذعان داشت كه خانه سينماگران جوان عليرغم همه كاستيها ، كارنامه موفقي از خود به نمايش گذاشته است.
اما در تابستان 1383 پس از برگزاري « جشنواره فيلم آئينه ـ ويژه مواد مخدر و اعتياد » هيئت مديره خانه سينماگران جوان در نشستهاي متعدد و بررسيهاي كارشناسانه تصميم به تغيير مسير و بازنگري در سياستگذاريها نمود.
البته عمده دليل اين تغيير مسير را ميتوان عدم حمايت مراكز مختلف دولتي در حمايت از جشنوارهها و برنامههاي فرهنگي ـ هنري دانست.
در زمستان 83 خانه سينماگران جوان با اساسنامهاي جديد تبديل به يك مؤسسه فرهنگي ـ هنري شد . در غالب جديد ، ضمن وفاداري به اصل حمايت از سينمايكوتاه و مستند و تجربی ، عمده فعاليتها معطوف به توليد فيلم ، ارائه تجهيزات و امكانات سينمايي و . . . ميباشد.
حتي در دوره جديد فعاليتها ، واردات و فروش تجهيزات حرفهاي صدا و تصوير از كشور امارات متحده عربي در جهت تجهيز سينماي ايران به آخرين دستاوردهاي سمعي ـ بصري توسط بازرگاني خانه سينماگران جوان انجام ميشود.
به هر حال خانه سينماگران جوان در دورههاي مختلف فعاليت خود در طي اين 10سال تلاش نموده است تا ضمن شناسايي و حمايت از استعدادهاي جوان ، خلاق و پويا در عرصه هنر هفتم در حد بضاعت سهمي در اعتلاي سينماي مستقل داشته باشد.