فراموش کردم
رتبه کلی: 4478


درباره من
جوادیساری (moama )    

حمیرا

درج شده در تاریخ ۹۱/۰۳/۲۴ ساعت 13:32 بازدید کل: 814 بازدید امروز: 281
 

 

حمیرا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
 
پرش به: ناوبری, جستجو
حمیرا اطلاعات هنرمند نام اصلی نام مستعار زادروز اهل کشور سبک‌ها کار(ها) مدت کار ناشر(ها) وب‌گاه
Homeyra 1.jpghttp://www.daryamusic.blogsky.com/1386/08/08/post-13/لینکدانلود
 
پروانه امیرافشاری
حمیرا
۲۶ اسفند ۱۳۲۳
۱۶ مارس ۱۹۴۵ ‏(۶۷ سال)
تهران
ایرانی
موسیقی سنتی فارسی
خواننده
۱۳۴۵ تا کنون
شرکت ترانه
شرکت آونگ
کلتکلس رکودرز
وب‌گاه رسمی حمیرا

 

پروانه امیرافشاری (که با نام هنری حمیرا شناخته می‌شود) (زاده ۲۶ اسفند ۱۳۲۳، تهران) خواننده ایرانی است.

 

زندگینامه

والدین وی اصالت ابرقویی دارند. از همان کودکی خانه آنها به افتخار افراد بانفوذ حکومتی شاهد مراسمات بزرگ با حضور هنرمندان نامی آن زمان مثل قمرالملوک وزیری, روح انگیز, غلامحسین بنان , ملوک ضرابی و... بود که همین انگیزه اولیه دختر خانواده برای رو آوری به آواز شد. حمیرا به دور از چشم پدر و با تشویق همسر روشن فکر و تازه از آلمان بازگشته پس از آن تحت تعلیم استاد علی تجویدی قرار گرفت. وی دو سال بعد در سن ۲۱ سالگی به یک خواننده تمام عیار تبدیل شد. در همان سن آوازی را در دستگاه سه گاه با آهنگسازی علی تجویدی و شعری از رهی معیری به نام صبرم عطا کن را اجرا کردند که در کتاب ترانه‌های ماندگار این اثر به ثبت رسیده‌است.


وی به علت مخالفت پدر با نام مستعار حمیرا فعالیت حود را آغاز کرد اما پدر وی صدای دختر خود را می‌شناسد و طلاق دختر خود را از همسرش می‌گیرد و به مدت یک سال دختر خود در خانه زندانی می‌کند بعد یک سال یک سفر اروپا برای امیرافشاری پیش می‌آید ، حمیرا که از حمایت مادر برخوردار بود دومین اثر خود به نام پشیمانم با آهنگسازی استاد تجویدی و ترانه‌ای از بیژن ترقی در دستگاه همایون اجرا می‌کند . پدر وی با آگاهی از اثر جدید دختر خود وی را از خانه طرد و از ارث محروم می‌کند بعد از آن وی مدتی را در خانه پسرعمویش که همسر وی هما میرافشار ترانه سرای معروف بودبه سر برد تا آنکه با استاد پرویز یاحقی ازدواج می‌کند.ایشان مدت شش یا هفت سال همسر آهنگساز به نام ایرانی پرویز یاحقی بودند که در این دوره زناشویی آثار ماندگاری با شعرهایی ار بیژن ترقی و آهنگ‌های از یاحقی همچون مرانفریبی هدیه عشق بهار نورسیده مراتنها نگداری پنجره‌ای به باغ گل و... اجرا کرده‌است.

 

وی بعد از انقلاب دوباره ازدواج کرده وفرزندش هنگامه ثمره ی این ازدواج بود.اوبه مدت چهارماه موردبازجویی درزندان اوین قرارمی گرفت واین بازجویی هاهرروزازساعت دوبعدازظهرتاهشت شب ادامه داشت ودرمدت چهارماه مجبوربه پرداخت ماهیانه مبلغ شصت هزارتومان به رژیم بودوتا اواسط سال شصت خورشیدی در ایران ماند و بعد از گذراندن مزاحمت‌های فراوان با همسر و دختر دو ساله اش به نام هنگامه از مرز پاکستان از ایران خارج شد و از آنجا به اسپانیا و بعد از آن به کاستاریکا در آمریکای مرکزی رفت وی در کاستاریکا دچار افسردگی شدید شد به صورتی که مدت یک سال تحت درمان روان پزشک بود شوهر وی در این میان همسر و دختر خود را ترک و به آمریکا مهاجرت کرد.حمیرا با کمک همسر پسر عمویش هما میر افشار به ایالت کالیفرنیا مهاجرت و کار هنری خود را از سر گرفت.

آلبوم ها

نام آلبوم تاریخ انتشار ناشر تعداد آهنگ ها
مهتاب عشق پاییز 1383 آونگ ۶
هم زبونم باش   ترانه ۱۰
سرنوشت   پارس ویدیو ۶
قناری   ترانه ۷
بی قرار 1355 استریو بابی ۱۳
انتظار     ۶
با دلم مهربان شو   ترانه ۲
محبت   ترانه ۲
گلبرگ     ۵
خواب و خیال 1378 پارس ویدیو ۶
اون دیار     ۳
بهار عشق من   ترانه ۲
عشق و عرفان     ۶
گلهای رنگارنگ ابرکوه به یاد حسین ناظری دریاکنار   کلتکس رکوردز ۷
منتظر به راه     ۶
هدیه 1380 آونگ ۶
درویشان     ۵
شرم و شکایت 1354 آونگ ۶
ترانه ها،شنیدنی ها 1     ۵
بهار عشق   کلتکس رکوردز ۶
گذشته   کلتکس رکوردز ۱۲
بهار زندگی   کلتکس رکوردز ۹
بهار بهاره 1372 کلتکس رکوردز ۵

 

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۱/۰۳/۲۴ - ۱۳:۳۲
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (3)