فراموش کردم
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 21021


درباره من
esfandiari (mohammadparsa )    

سرقت های طایفه فیوج

درج شده در تاریخ ۹۲/۰۴/۱۶ ساعت 20:10 بازدید کل: 626 بازدید امروز: 580
 
آشنایی با طایفه فیوج 

 طایفه فیوج یکی از طوایف شناخته شده  سارقین بین المللی است که در تمامی کشور ها فعالیت دارند .افراد این طایفه همگی با یکدیگر نسبت خویشاوندی دارند. افراد طایفه فیوج با هوش و زرنگ هستند که متاسفانه از استعداد خود در کارهای خلاف استفاده می‌کنند. و در سرقت تخصص دارند. از زن و مرد و کودک و بزرگ همگی سارق هستند و انواع روشهای سرقت را از کودکی یاد گرفته اند.

فیوج‌اصالتا تیره‌ای از مردم هند شمالی هستند که سابقه دیرینه دارند و سالها قبل به دو گروه تقسیم شدند؛ بخشی از آنان با مهاجرت از هند، به کشورهای مجارستان، سوئیس، آلمان، ایتالیا و فرانسه رفتند و هر چند ابتدا در فرانسه مورد استقبال قرار گرفتند اما در پی ظهور برخی سوءرفتارها از این کشور رانده شدند. دسته دوم فیوج‌ها از طریق بلوچستان به ایران، عربستان و سوریه راه یافتند. طایفه فیوج که بتدریج در بسیاری از کشورها پراکنده شدند در هر منطقه‌ای به نامی خاص شناخته می‌شوند به گونه‌ای که فرانسوی‌ها، آنان را با نام «بوهمین»‌می‌شناسند، هندی‌ها نام «هایدن»، آلمانی‌ها «زیگومر»، پرتغالی‌ها «سی‌جانا» و... را برایشان برگزیده‌اند.
افراد فیوج که به سه طایفه بزرگ هندی، بداغی سوری و بداغی جوکی تقسیم می‌شوند عموما اندام و دست و صورت خود را خالکوبی می‌کنند و رنگ پوستشان بیشتر سبزه و تیره است. محل صدور شناسنامه بیشتر اعضای این طایفه که در ایران سکونت دارند کرج، ملایر، نهاوند، خرم‌آباد، بروجرد، ایلام، تویسرکان، تهران و به کولی و غربت هم مشهورند و کولی ها را درتمام نقاط ایران به نامهای جات، جد، جت، گت، زط، پوشه، لوری، لولی ، جوگی (جوکی )، فیج، فیوجی،فیوج ،فیوچ، زنگی، چگنی،قلقلی، خنیاگر،دوم، توشمال،میشکال،چینگانه ،جنگیانه،چنگی،گات، سوزمانی،غریب، فقرا، کلیلانی، قره چی(قاراچی)، کراچی، غریب زاده، غجر، زرگرقوچانی، زرگر کرمانی، غرشمال(قرشمال)، کم بند، غربال بند،غربیل بند، خانی، شمریشن، چنگ زن، خطیر، کوسان،قیوج ،ایلیات، لوطی،موزمانی، زنگانه ،قوال ،کاولی ،کابلی، کاول،کاوول ،بکاوول ،بکاول،یوت،چَلّی،پاپتی،کم چِنی و جَت‌گال و … می خوانند» . در آثار تاریخی از آنها با عناوینی چون بنکشی، بنگالی، غره‌چه، زط یا جت، لوری، لولی، کولی و... یاد شده است.زط قدیمیترین نامی است که کولیها در ایران در گذشته به آن خوانده شده اند.
امروزه در کرمان «لولی» و «سوری»، در اصفهان «فیوج»، در استان مرکزی و همدان«غربت» (غربتی) و «کولی»، در تهران «غربال‌بند»، در خراسان «قرشمال»، «قروشمال» ، «قرشمار»و «غرشمار»(لغت «قرشمال» که در خراسان رایج است به معنی «غیرشمار» یا «بی‌شمار» یا «در شمار غریبه‌ها» به کار می‌رود و همچنین قرشمال(کرشمال) در زبان سانسکریت به معنی کشاورز است)،در دامغان «غریشمار» ،در بجنورد «قلقلی»و«قرشمال»،در ملارد«غربتی» و«غربال بند» ،در زنجان «کلیلانی»( کیلانی،گیلانی )، در کرمانشاه «سوزمانی»،«قره چی»و«خراط»،در آذربایجان «قره‌چی» یا «قاراچی»(«قاراچی» به معنی سیاه‌چادر به خاطر سیاهی پوست کولی‌ها و شاید هم اشاره به کراچی(شهری در پاکستان)دارد)،«چلینگر» ،«کولی»، در کردستان «قره‌چی»، «سوزمانی» ، «دوم»،در مازندران و گرگان «جوکی» و« گدار»،در قزوین«رومانلو»،«رومانو»،« زرگر»،در شیراز «غربتو»،«کولی» و «لولی» و در بلوچستان «لوری» ،«جت»،خوانده می‌شوند.
یکی از کف زنهای حرفه‌ای فیوج که پس از تلاش شبانه‌روز ی پلیس دستگیر شده بود، نحوه کف‌زنی خود را در حضور جمعی نشان داد. این کف زن جوان آنقدر کار خود را با استادی و مهارت انجام می‌داد که پس از 8 بار کف‌زنی باز هم کسی متوجه این کار نشد. او آنقدر با سرعت پولهایی که در حال شمردن بود را در لابه‌لای انگشتانش پنهان می کرد که هیچکدام از حاضرین متوجه سرقت او نشدند.

ظاهر طایفه فیوج

سارقان طایفه فیوج بر عکس سایر سارقان بسیار شیک پوش و با ماشینهای مدل بالا و اغلب در نقاط اعیان نشین ومرفه شهرها بطور موقت سکونت دارند و به همه زبانها آشنایی دارند. بطورعموم رنگ پوستشان بیشتر سبزه و تیره است.اغلب مردان دارای صورتهای کم مو وبه اصطلاح کوسه یابه قول مشهدی ها بربر مانند و به شکل مستطیل وبیضی هستند(به تصاویر زیر مراجعه فرمایید)

شگرد های سارقان طایفه فیوج

برخی از آنها در جلوی بانکها و فروشگاههای بزرگ به دنبال یافتن سوژه‌های مناسب کمین کرده و پس از یافتن وارد عمل شده و دست به سرقت می‌زنند.

در شیوه ی دیگر نیز با آلوده کردن لباس افرادتوجه آنها را منحرف و هنگامی که طرف مشغول تمیز کردن لباسش است دست به سرقت می‌زنند.

اغلب اوقات نیز به عنوان مامور و حتی با لباس فرم جلو افرادی که از بانک خارج شده و ومقدار زیادی پول همراه خود دارند را گرفته و بعد از پرسیدن چند سوال و جواب در بازرسی بدنی از آنها دست به سرقت می‌زنند.

در شیوه‌ای دیگر نیز به عنوان توریست با توجه به تسلطی که به زبانهای خارجی دارند در موقعیتی مناسب و در خیابانی خلوت جلوی افراد را گرفته و از آنها تقاضا می‌کنند تا پول کشورشان را نشان دهند تا آنها بیشتر با پول آشنا شوند. مردم نیز به تصور اینکه به یک توریست کمک می‌کنند به توضیح در مورد پول رایج کشورشان پرداخته و دسته‌ای پول را به آنها می‌دهند تا به خوبی آن را ببینند، وآنها نیز در هنگام دیدن و ورق زدن پولها آنقدر ماهرانه کف زنی می‌کنند که فرد مقابل به هیچ عنوان متوجه نمی‌گردد. وقتی سارقان به ظاهر توریست محل را ترک می‌کنند، سوژه مورد نظر پس از شمردن پولها متوجه می‌شود که فریب خورده و پولهایش به سرقت رفته است.

برخی اوقات نیز به عنوان مامور اداره برق، آب، گاز و تلفن یا حتی مامور بهداشت یا پلیس به درب منازل مراجعه کرده و پس از ورود به منزل دست به سرقت می‌زنند.

در روش دیگر با شناسایی افاغنه غیر مجاز به سراغ آنها رفته و به عناوین مختلف از آنها سرقت می‌نمایند.

در ساده ترین روش بطور خانوادگی با یک ماشین در برابر سوژه انتخابی (معمولا افراد میانسال ومسن وزنها )قرار گرفته ومی گویند پول واموال آنها سرقت شده وبرای برگشتن به محل سکونت خود هیچ چیز ندارند وتقاضای پول می کنند و تلفن وآدرس می دهند وشماره حساب می خواهند که به اصطلاح پول را برگردانند واز سوژه دعوت هم می کنند که به محل آنها بیاید.

یا اینکه با وضعی خیلی شیک مثلا به صاحب مغازه آجیل فروشی یا شیرینی فروشی مراجعه می کنند ومی گویند مادرشان را در فلان بیمارستان خصوصی بستری کرده اند وبرای ترخیصش مبلغ 5000000 ریال کم دارند وتقاضای قرض می کنندکه در اولین فرصت آن را پرداخت می کنندو حتی ممکن است شماره تلفن و شماره کارت بانکی به بهانه پرداخت بگیرند وحساب بانکی شخص را خالی کنند.

سایر فعالیتهای این طایفه عبارتند از:

جعل انواع مدارک و عناوین .فروش اشیای عتیقه و طلاجات بدلی . تکدیگری زنان و کودکان آنها.نوازندگی دوره گرد. رقاصی واغفال مردان هوسباز .خرید و فروش ماشینهای مدل بالا.رمالی و فالگیری.

این تصاویر با مجوز مقام قضایی در رسانه ها منتشر شده

چهره ظاهری آنها را به خاطر بسپارید شاید با آنها برخورد کردید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
این مطلب توسط اسماعیل مختاری بررسی شده است.
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:



لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (1)