ارسال: #1
آموزش جامع دانلود آفلاین و برنامه Skynet از ابتدا تا مباحث پیشرفته
یکی از راههای اتصال به اینترنت و دانلود, استفاده از اکانت وتجهیزات ماهواره ای است که مشترکان زیادی در سراسر دنیا داره. فایل های دریافتی اینمشترکان توسط ماهواره به سمت زمین فرستاده میشه تا بدستشون برسه. کلا دریافتاینگونه مشترکان از طریق دیش می باشد. چون اون فایلها از طریق امواج با ماهواره بهسمت زمین فرستاده میشه تا بدست مشترک برسه پس همه با دیش میتونن بگیرن.
پسشما فایلهایی رو که مشترکان اینترنت ماهواره ای در حال دانلود آن می باشند همزمان با آناشخاص دانلود می کنید. این فایل ها می تونه صفحات اینترنتی باشه که مشترک داره می بینه و میتونه فایل هایی باشه که داره رسما دانلود میکنه. این کار (= دانلود آفلاین) توسط نرم افزارهایی مثل Skynet و SkyGrabber وFileGrabber و Manna انجام میشه. یعنی شما دیش رو میزارید روی یک جهت مثلW3 کهترافیک خوبی داره, پس از انجام یک سری تنظیمات ساده, نرمافزار مخصوص دانلودرو اجرا و سیستم رو به حال خودش رها می کنید. البته اگر سیستمتون ضعیف نباشه میشه هنگام دانلود کارهای دیگری انجام با سیستم انجام بدید.
نکته: فعلا مناسب ترین برنامه برایدانلود آفلاین Skynet است. امکانات خوبی داره و احتیاج به منابع سیستمی زیادینداره.
Skynet در اون زمانی که شما دانلود گذاشتید هر فایل رو که مشترکان در اون ماهواره و ترانسپوندر (مثلا فرکانس 10928 سیمبل ریت 27500 پولار V روی ماهواره W3) دانلود کنند و شما هم در تنظیمات Skynet اجازه دانلودشو داده باشید, برای شما هم ذخیره میکنه. مثلا شما در تنظیمات میگیدکه هر چیMP3 بالای 2 مگ و AVI بالای 500 مگ و RAR بالای 50 مگ بود بگیر. حالا هرکسی از اون مشترکان همچین فایلهایی بگیره برای شما دانلود میشه.
بخاطر تعددمشترکان اینترنت ماهواره ای در سراسر دنیا, فایلها بسیار متنوع است و اکثر نیازهایشما از نرمافزار بروز تا فیلم و موزیک برآورده میشه.
در ضمن, بعضی ازماهواره ها و ترانسپوندرها دارای کاربران تقریبا مشخص هستن که هر از گاهی تغییر میکنهه. مثلا بعضی ماهواره ها دارای تعداد زیادی کاربر هندی هست و بعضی روسی. با اطلاع ازاین امر شما میتونید دانلود دلخواه داشتهباشید.
گروههای ایرانی هم هستند که دانلود هدفمند انجام میدن. یعنی اکانت اینترنت ماهواره ای تهیه می کنند و فایل هارو به قصد اینکه کلیه آفلاینرهای ایرانی دانلود کنند میگیرن. در فروم یا سایتشون هم میشه لیست دانلود رو از قبل دید و حتی درخواست فایل داد.
- یک دیش معمولی ترجیحا 90 باقیمت 10 20 تومن.
نکته: یادتوننره که میله های نگهدارنده LNB بر روی دیش یا همون سه پایه فلزی رو هنگام خرید دیش تحویل بگیرید.
2- یک LNB معمولی با قیمت 10 تومن.
نکته: در خرید LNB لازم نیست حساسیت زیادی بخرج بدید ولی خوب هرچقدر نویز کمتر و گیرندگی بیشتری داشتهباشه, بهتره.
3- کابل به طول لازم (از دیش تا PC شما)
نکته: مرغوببودن کابل در سیگنال دریافتی شما تاثیر داره, مخصوصا اگر فاصله دیش تاسیستمتون زیاد باشه.
نکته: برای خرید موارد 1 و 2 و 3 باید به بازارهای فروشتجهیزات ماهواره ای که در اکثر شهر ها شناخته شده هستند سر بزنید. همون بازارهای فروشرسیور و LNB. مثلا در شیراز میشه به خیابان داریوش و زند اشاره کرد.
4- کارت DVB یا همون کارت رسیور.
نکته: اغلب فرکانس ها S2 شدن یا خواهند شد که استاندارد جدیدی در امواج ماهواره ای هست و نیاز به کارت های S2 برای دریافتشون هست. اما در زمان نوشتن این مقاله هنوز دانلود پربار برای ایرانی ها روی فرکانس های S1 انجام میشه و در نتیجه یک کارت DVB معمولی مثل SkyStar2.8A با قیمت 50 60 تومن کفایت میکنه. هر چند اگر قصد خرید کارت نو دارید توصیه میشه که حتما یک کارت S2 تهیه کنید. کارت QBox DVB-S2 HD 8920 PCI با قیمت 110 تومن در حال حاضر انتخاب خوبیه. هم برای دانلود آفلاین و آنلاین و هم تماشای کانالهای ماهواره.
نکته: برایخرید کارت DVB باید به بازارهای سخت افزار معروف شهرتون مراجعهکنید. علاوه بر اون در وب هم اگر سرچ بزنید فروشنده هایی پیدا خواهید کرد که کارت رو تحویلتون میدن و سپس پولش رو ازتون میگیرن. قیمتشون هم مناسبه.
تذکر: از اونجایی که کارت DVB غیر قانونی است, نباید انتظار داشتهباشید که فروشنده های بازاری اون رو توی ویترین مغازشون قرار بدهند. باید پس از اینکه واردبازار قطعات کامپیوتری شدید, با پرس و جو از مغازه ها, فروشنده گان DVB رو پیداکنید.
5-یک سیستم (PC یا Laptop) نه چندان قدیمی.
Ram و Hard قطعاتی هستند که کمبود و کندیشون برای دانلود میتونه مشکل ایجاد کنه.
Ram در XP SP3 حداقل 512 مگ DDR و در Vista SP1 حداقل 1 گیگ DDR لازمه. این مورد بستگی به نحوه دانلود شما هم داره. اگر دانلود رو محدود بزارید با 256 مگ هم میشه دانلود داشت.
Hard هم سالم باشه و در اثر استفاده سرعتش غیرعادی کند نشده باشه کافیه. هر چند برای دانلود شلوغ و گسترده هارد SATA و نه چندان قدیمی بیشتر به کار میاد. مثلا هارد سری 7200.11 از Seagate با بافر 32 مگ و سرعت انتقال داده بالای 95 مگ و زمان دسترسی کمتر از 16 میلی ثانیه.
6- نرمافزار کم حجم Skynet برای دانلود و FastSatFinder برای جهت یابی (که در ادامه معرفی شده اند).
نرم افزارهای متعددی برایدانلود آفلاین موجود است, مثل Skynet, SkyGrabber, Manna و FileGrabber. بعضی از اونها به شکل مستقل هستند و بعضی ماژول. یعنی تحت برنامه دیگر (عمدتا پخش کننده کانال های ماهواره مثل ProgDVB) اجرا میشن. تا زمانی که برنامه دانلود مستقل برای کارت شما وجود داره لازم نیست دنبال ماژول ها باشید.
در میان برنامه های فوق Skynet بدلایل متعددی مثل کارایی بالا, استفاده کم از منابع سیستم, نداشتن نقص شناخته شده, قابلیت Customize خوب, خوانا بودن دستورات, نداشتن محدودیت و ... مناسب ترین گزینه است و استفاده اکثر آفلاینرهای با تجربه از این برنامه هم گواه این قضیه است.
نرم افزاری مثل SkyGrabber هنگام دانلودهای حجیم قفل میکنه و محدودیتهای بسیاری داره. ولی برای شروع دانلود آفلاین و یادگیری خوبه.
نرم افزاری مثل FileGrabber که یک ماژول است خیلی ساده است و اصلا در حد بقیه نیست. البته محبوبیت زیادی داره.
فرض می کنیم کارت SkyStar2 PCI رو گرفتید. سیستم را خاموش کرده و کارت DVB رو درون یکی ازاسلاتهای PCI مادربورد قرار بدید.
سیستم رو روشن می کنید و ویندوز از شمادرایور برای کارت DVB می خواهد. شما CD همراه کارت رو درون درایو قرار می دهید و بهپنجره درخواست درایور , آدرس CDROM رو می دهید. ویندوز درایور رو پیدا و نصبمیکنه.
پساز نصب درایور, گزینه Install رو در منوی Autorun مربوط به CD می زنید و یک سریملزومات نرمافزاری نصب میشه.
تذکر: اگر درایور رو نصب نکرده باشید در مرحله فوق Error ای با عنوان موجود نبودن کارت DVB دریافت می کنید.
برای دریافت آخرین ورژن درایور و نرمافزار کارت DVB ایتون بهتره سایت سازنده اش رو چک کنید. مثلا در مورد کارت SkyStar2.6d درایور موجود در CD قدیمه و با XP SP3 سازگار نیست. برای این کارت به سایت http://www.technisat.com مراجعه می کنیم.
در آدرس زیر میتونید کارت DVB مورد نظر رو انتخاب کرده و نرمافزارش رو دانلود کنید.
http://www.technisat.com/index34d2.html?nav=PC_products,en,76
در حال حاضر آخرین درایور (و پک نرمافزار) برای کارت SkyStar2 PCI نسخه 4.5.0a هست که می تونید از لینک زیر دانلودش کنید. حجمش کمتر از 50 مگ هست.
http://www.technisat-daun.de/download/soft/soft_1753_5614.zip
راه اندازی قطعات دیگر
دیش, پایه هاش و LNB رو سر هم کنید. فیش رو دو سر کابل قرار بدید. یکی رو به خروجی LNB و دیگری رو به کارت DVB که الان در Case نصب شده وصل کنید.
تذکر: حواستون باشه هنگام بستن وباز کردن سیم در طرف LNB وقتی سیستمتون روشنه و DVB وصله,اتصالی رخ نده. اتصالی های کوتاه بمرور زمان باعث ضعیفشدن کارتتون میشه و کارتتون سیگنال کمتری خواهد گرفت.
شنایی با Skynet
خوب , پس قبل از اجرا باید با تنظیمات Skynet آشنا بشیم تا بتونیم اون رو مطابق سلیقه خودمون تنظیم کنیم.
تنظیماتی که منمیگم مربوط به Skynet فوق هست و ممکنه کمی در ورژنهای دیگه متفاوت باشه. هرچند اگر با ایده این تنظیمات آشنا بشید, میتونید با اکثر نرمافزارهای آفلاین حتی Manna کار کنید.
در اسکاینت فوق شما فایلهای
skynet_0897b6sbf0_20b.exe
Skynet.ini
regex.txt
rules.txt
StreamReader.dll
streamsplitter.dll
msvcr70.dll
Delete Skynet Temp Files.bat
و ...
رو می بینید.
نکته: فایلهای دیگر مثل files.dat و skynet.txt هم هستند که پس از اجرای Skynet ایجاد می شوند و مربوط به لیست فایلهای در حال دانلود و خوانده شدن تنظیمات شماتوسط Skynet هستند.
skynet_0897b6sbf0_20b.exe که فایل اجرایی اصلی است و برای اجرای برنامه Skynet باید این فایل رو اجرا کنیم, البتهبعد از انجام تنظیمات دلخواه.
regex.txt فایلی هست کهباعث میشه Skynet شما بتونه نوع فایلهای دریافتی رو تشخیص بده. مثلا اینکه MP3 هست یا AVI. این فایل معمولا کامل در اختیار شما قرار میگیره و نیازی به ویرایش نداره.
rules.txt فایلی هست که شما در اون قوانین دانلود رو می نویسید. قوانینی مثل "همه فایلهای MP3 رو بگیر" "فایلهای AVI بزرگتر از 200 مگابایت رو بگیر" "هر فایلی از فلان سایت (IP) رو بگیر" "فایلهای WMV با حجم 10 تا 100 مگابایت رو بگیر" "همه فایلهای فلان کاربر (MAC) رو بگیر" "همه فایلهای بزرگتر از 500 مگابایت رو بگیر" و ...
البته قوانین فوق به نحوه خاصی درون فایلrules.txt نوشته میشوند, که در ادامه با نحوه نوشتن این قوانین آشنا میشیم.
skynet.iniفایلی است که تنظیمات خود برنامه Skynet در اون انجام میشه. مثلا اینکه فایلهای دانلودی کجا ذخیره بشن و دانلود از کدوم ترانسپوندر و PID انجام بشه.
StreamReader.dll فایل راه انداز DVB Cardشماست که برنامه Skynet توسط آن DVB شما را شناسایی می کند. در واقع واسط میان درایور خود DVB و Skynet هست.
در Skynet ای که گذاشتم StreamReader مناسب برای کارت SkyStar2 با درایور 4.5.0 قرار داره. اگر DVB شما برند یا مدل دیگری است باید StreamReader.dll مربوط به اون رو جایگزین فایل فوق کنید. مشکلاتی مثل باز نشدن صفحه Skynet پس از اجرا, در اکثر موارد مربوط به عدم وجود یاتناسب فایل StreamReader.dll است که با تعویض این فایل حل میشه.
اول به سراغ Skynet.ini می رویم که تنظیمات اصلیبرنامه Skynet مثل فرکانس دانلود, فلدرها و ... در اون انجام میشه.
خطوطمهم و کاربردی این فایل رو توضیح میدم.
refresh=1000
بیانگر زمان بروزرسانی (Refresh) صفحه Skynet بر حسب میلی ثانیه است. که در مثالفوق یعنی هر ثانیه 1 بار. اگر خواستید صفحه Skynet سریعتر Refresh بشه عدد 1000رو کمتر کنید. در صفحه Skynet اطلاعاتی مثل حجم دانلود شده, سرعت دانلود, لیست فایلها و ... نمایش داده میشه که موضوع نمایش اونهاست.
maximize=1
یعنی همون اول که برنامه Skynet رو اجرا می کنید, صفحه اش بصورت Maximize یا تمام صفحه در بیاد.
font=Comic Sans MS
font_size=20
Font و اندازه Font مورد استفاده در صفحه Skynet برای نمایش اطلاعات رو مشخص می کنه.
name_format=E/*/R_p_m_s_c.E
در خط فوق نحوه نامگذاری فایلهای دانلودیرو مشخص می کنید. نمونه فوق یعنی فایل ها در فلدری با نام پسوندشون و با ترکیب اسمی زیر ذخیره بشن.
نام اصلی فایل _ پید _ مک _ IP مبدا _ شمارنده برنامه . پسوند
با تغییر فرمول فوق می تونید نحوه اسم گذاری فایلهارو تغییربدید. در خود فایل skynet.ini زیر همین خط راهنمای حروف برای تغییر فرمول نوشته شده.
incomplete=in
temp=temp
ok=ok
در خطوط فوق, آدرس ذخیره فایلهای در حال دانلود, دانلود شده و ناقص دانلود شده روتنظیم می کنید. به شیوه فوق سه فلدر in, temp و ok درون فلدر خود Skynet ایجاد میشن. میشه آدرس هارو بجای نسبی, ثابت نوشت. مثلا
incomplete= E:\in
temp= E:\temp
ok= E:\ok
که سه فلدر رو بدون در نظر گرفتن محل خود برنامه Skynet در ریشه درایو E قرار میده.
نکته: در بعضی Skynet ها فلدرهای فوق خودبخود ایجاد نمیشن و شما اول باید فلدرهارو در Windows ایجاد کنید و آدرسهارو در خطوط فوق با اونها تطبیق بدید.
incomplete_min_size=9M
incomplete_%=95
تعدادی از فایلها ممکنه بهدلایلی مثل قطع سیگنال دیش شما,Stop یا Cancel دانلود توسط مشترک و ... کامل دانلود نشوند. در قسمت فوق مشخص می کنید که کدوم فایلهای ناقص نگهداری بشن. این فایلها درون فلدر in قرار خواهند گرفت. بسته به نوعشون ممکنه قابل استفاده باشن. تازه می تونید شخصا فایلهای ناقص رو با خط اینترنتتون کامل کنید.
در مثال فوق فایلهایی که حجمشون از 9 مگابایت بیشتر باشه و حداقل 95 درصدشون دانلود شده باشه در فلدر in ذخیره میشن. دیگر فایلهای ناقص پاک خواهند شد.
timeout_100k = 20
timeout_500k = 40
timeout_1m = 80
timeout_5m = 160
timeout_10m = 360
timeout_50m = 600
timeout_100m = 1200
timeout_200m = 1200
timeout_500m = 2400
timeout_700m = 2400
در خطوط فوق شما مدت زمان انتظار Skynet رو برایفایلهای که دانلودشون قطع شده بر اساس اندازه فایل تعیین می کنید. مثلا 600 یعنی اگرفایلی با اندازه مورد نظر دانلودش متوقف شد, 600 ثانیه منتظر ادامه دانلود اونفایل بمون و اون رو از توی لیست پاک نکن. ممکنه مشترک دانلود رو Pause کرده باشه ودوباره ادامه بده. مطمئنا بهتره برای فایلهای بزرگتر زمان انتظار (Timeout) بیشتریقرار بدید.
zoom=210M
در صفحه برنامه Skynet هر فایل بصورت یک ردیف رنگی از چپ به راست نشون داده میشه. در بخش فوق تعیین می کنید که عرض صفحه برنامه Skynet معادل چه حجمی باشه. در مثال فوق اگر فایلی کوچکتر از 210 مگابایت باشه خط دانلودش کامل دیده خواهد شد و پیشرفت دانلودش رو از ابتدا تا انتها خواهید دید. فایلهای بزرگتر فقط 210 مگشون درون صفحه دیده میشه.
نکته: گزینه فوق تاثیری در دانلود نداره, فقط برای بهتر دیدن فایلها توسطشماست.
tuner=10928000,V,27500000,A
pids=3013
در دو خط فوق, ترانسپوندر دانلود و پید اونو تنظیم میکنید. که در مثال فوق دانلود روی فرکانس 10928 با پولاریتی V و سیمبل ریت 27500 از پید 3013 انجام میشه.
نکته: برای دانلود از همه پیدها مقدار 8192 رو به عنوان پید قرار بدید. به این مورد پید سراسری یا مادر گفته میشه.
نکته: برای نوشتن چند پید اختصاصی آونهارو با کاما از هم جدا کنید.
+ شروع یک توضیح کاربردی +
قبلا هم گفته شد که خطوطی که در فایلهای تنظیمات Skynet نظیر Skynet.ini و Rules.txt با علامت # شروع می شوند توضیح به حساب آمده و به عنوان دستور در نظر گرفته نمی شوند. اگر خواستید در یکی از فایلهای فوق توضیحی بنویسید, ابتدای اون, علامت # قرار بدید. مثلااگر بخواهید فرکانسهای دیگر دانلود رو هم در فایل قرار دهید تا بعدا براحتی فرکانسدانلود رو تغییر بدید بصورت زیر عمل میکنید:
#tuner=123456000,H,5999000,A
tuner=10928000,V,27500000,A
pids=8192
دقت کنید که فرکانس 123456 با پولار H و سیمبل ریت 5999 فعلا هیچ نقشی در دانلود نداره. اگر خواستید روی ترانسپوندر دیگر دانلود کنید, کافیه جلویخط حاوی 10928 علامت # گذاشته و علامت # جلوی خط حاوی 123456 رو بردارید.
+ پایان یک توضیح کاربردی +
برای اطلاع از ترانسپوندرهای فعال دانلود در ماهواره های مختلف باید به فروم های تخصصی آفلاین سر بزنید و اخبار نوشته شده توسط آفلاینرهای دیگر رو پیگیری کنید.
تذکر: برای ترانسپوندرهای غیر از W3 باید دوباره با FastSatFinder ماهواره مورد نظر رو پیدا کرده و دیش رو روی اون تنظیم کنید.
rename_ok_files_if_real_name_known=0
خط فوق اگر برابر 1 باشه, فایل هایی که نامشون مشخص باشه,به نام واقعیشون Rename میشن.
save_segments=1
اگر خط فوق برابر 1 باشه فایل سگمنت مربوط به فایل های در حال دانلود ذخیره خواهد شد. فایل سگمنت که هم نام فایل دانلودی هست و فقط آخرش پسوند seg رو اضافه داره بخش هایی از فایل رو که هنوز دانلود نشده نشون میده و میتونه برای کامل کردن فایلهای ناقص بکار بره.
رسال: #7
RE:آموزش جامع دانلود آفلاین و برنامه Skynet از ابتدا تا مباحث پیشرفته
آشنایی با فایل Rules.txt
همونجوری که قبلا هم اشاره کردم در این فایل,قوانین مربوط به دانلود فایل رو مطابق سلیقه خودتون می نویسید.
نکته: دستورات نوشته شده در این فایل و عبارات درون اونها Case Sensitive نیستند. به عبارت دیگر فرقی میان حروف کوچک و بزرگ نیست.
نکته: فایلها پیش فرض دانلود نمیشن مگر اینکه شما با دستوری در rules.txt اونهارو مجاز کنید. یعنی فایل باید حداقل با یکی از دستورات موجود در rules.txt مطابقت داشته باشه تا برای شما دانلود بشه.
قوانین رایج rules.txt به سه دسته اصلی تقسیم میشن:
S یا Source
M یا MAC
N یا Name
دستورات نوع s بر مبنای IP منبع دانلود (معمولا سایت), نوع m بر مبنای MAC یا آدرس مشترک و نوع n بر مبنای نام فایل دانلودی هستند. انواع دیگری هم داریم که کمتر استفاده میشن مثل نوع d یا Destination که بر مبنای IP مقصد (معمولا کاربر در حال دانلود) هست.
فرم کلی دستورات به شکل زیر هست:
ابتدا یکی از حروف فوق
بعدش بسته به حرف اول یک IP یا MAC یا عبارت
بعدش علامت + یا – به معنای گرفتن یا نگرفتن
بعدش پسوند مورد نظر
بعدش حجم حداقل و حداکثر فایل
در نهایت علامت * و قرار دادن عبارت دلخواه
برای یادگیریچند مثال به همراه معنیشون می نویسم که براحتی نحوه نوشتن قوانین رو یادبگیرید. فرم کلی دستورات s بصورت زیر هست:
s IP +ext[MinSize-MaxSize] *Text
s 70.38.54.24 +
از آی پی 70.38.54.24 هر فایلی رو بگیر.
s 67.205.74.180 -
از آی پی 67.205.74.180 هیچ فایلی رو نگیر.
s 70.38.54.24 +rar
از آی پی 70.38.54.24 همه فایلهای rar رو بگیر.
s 70.38.54.24 -rar
از آی پی 70.38.54.24 هیچ کدوم از فایلهای rar رو نگیر.
s 70.38.54.24 +[50M-]
از آی پی 70.38.54.24 فایلهای بزرگتر از 50 مگابایت رو بگیر.
s 70.38.54.24 +[-100M]
از آی پی 70.38.54.24 فایلهای کوچکتر از 100 مگابایت رو بگیر.
s 70.38.54.24 +[50M-100M]
از آی پی 70.38.54.24 فایلهای بزرگتر از 50 مگابایت اما کوچکتر از 100 مگابایت رو بگیر. یعنی بین 50 مگابایت و 100 مگابایت.
s 70.38.54.24 +rar[50M-]
از آی پی 70.38.54.24 فایلهای rar بزرگتر از 50 مگابایت رو بگیر.
s 70.38.54.24 +rar[-100M]
از آی پی 70.38.54.24 فایل های rar کوچکتر از 100 مگابایت رو بگیر.
s 70.38.54.24 +rar[50M-100M]
از آی پی 70.38.54.24 فایلهای rarبزرگتر از 50 مگابایت اما کوچکتر از 100 مگابایت رو بگیر. یعنی فایل های rar بین 50 مگابایت و 100 مگابایت.
نکته: با کاراکتر * میشه حالت های کلی تری از IP رو نوشت. در اکثر موارد هم بهتره که دانلود را بهIP سایت خاصی محدود نکنید و از *.*.*.* استفاده کنید. البته دانلود از IP خاص هم کاربردهایمفیدی داره. در ادامه مثال هایی از دستورات s با *رو می نویسم:
s *.*.*.* +
هر فایلی رو بگیر. می بینید که دستور فوق هیچ شرطی نه در آدرس و نه در پسوند و اندازه فایل نداره و هر فایلی رو مجاز میکنه تا دانلود بشه.
s *.*.*.* -
هیچ فایلی رو نگیر. می بینید که دستور فوق هیچ شرطی نه در آدرس و نه در پسوند و اندازه فایل نداره و فقط همه فایل هارو بلاک میکنه تا دانلود نشن.
s *.*.*.* +rar[50M-100M]
فایل های rar بین 50 مگابایت و 100 مگابایت رو از هر IP بگیر. یعنی همه فایل های rar بین 50 مگابایت و 100 مگابایت.
s 70.38.*.* +rar[50M-100M]
فایل های rar بین 50 مگابایت و 100 مگابایت رو از IP هایی که دو بخش اولشون 70.38 هست بگیر. بخش های بعدی IP میتونه هر مقداری باشه.
s 70.38.*.* -rar[50M-100M]
فایل های rar بین 50 مگابایت و 100 مگابایت رو از IP هایی که دو بخش اولشون 70.38 هست نگیر. بخش های بعدی IP میتونه هر مقداری باشه.
تذکر: دستوراتی که منفی هستند و بلاک می کنند فقط در محدوده خودشون تصمیم میگیرن. مثلا آخرین مثال فوق فقط میگه که فایل های rar بین 50 مگابایت و 100 مگابایت رو از IP هایی که دو بخش اولشون 70.38 هست نگیر, راجع به بقیه فایل ها که بخاطر پسوند, اندازه یا IP در دستور فوق نمی گنجن تصمیمی نمیگیره. تکلیف فایلهای دیگر رو دستورات بعدی باید مشخص کنند. اگر هم هیچ دستوری در مورد یک فایل صدق نکنه, اون فایل دانلود نمیشه.
حالا پسوند و واحد اندازه فایل رو هم تغییر بدیم:
s *.*.*.* -avi[-100K]
فایل های avi کوچکتر از 100 کیلوبایت رو نگیر.
s *.*.*.* +avi[500K-900M]
فایل های avi بین 500 کیلوبایت و 900 مگابایت رو بگیر.
s *.*.*.* +[250K-]
همه فایل های بزرگتر از 250 کیلوبایت رو بگیر.
حالا مثال هایی از دستورات m رو مرور می کنیم. شاید بخواهیم دانلود خودمون رو بر اساس مشترکان اینترنت ماهواره ای تنظیم کنیم, مثلا فایل های یک MAC مورد علاقه ماست و می خواهیم راجع به اون ها تصمیم بگیریم. فرم کلی دستورات m بصورت زیر هست:
m MAC +ext[MinSize-MaxSize] *Text
و حالا چند مثال:
m abcdabcdab +
از مشترکی با مک abcdabcdab همه فایلهارو بگیر.
m abcdabcdab -
از مشترکی با مک abcdabcdab هیچ فایلی نگیر.
نکته: می بینید که تنها تفاوت با نوع s در حرف m و MAC بعدش هست. ادامه دستور دقیقا از همون فرمول پیروی میکنه.
m d0d7108e7c +[100k-]
از مشترکی با مک d0d7108e7c فایل های بزرگتر از 100 کیلوبایت رو بگیر.
m d0d7108e7c +rar[50M-250M]
از مشترکی با مک d0d7108e7c فایل های rar بین 50 مگابایت و 250 مگابایت رو بگیر.
m d0d7108e7c -[-500K]
از مشترکی با مک d0d7108e7c فایل های کوچکتر از 500 کیلوبایت رو نگیر.
نکته: در دستورات s می تونستیم از * بجای IP استفاده کنیم. در دستورات m هم از علامت ؟ بجای مک میشه استفاده کرد.
m ?????????? +rar[50M-250M]
فایل های rar بین 50 مگابایت و 250 مگابایت رو بگیر. می بینید که شرطی برای MAC نداره.
سراغ دستورات n هم بریم و چند نمونه رو مرور کنیم. فرم کلی دستورات n بصورت زیر هست:
n “Statement” +ext[MinSize-MaxSize] *Text
و حالا چند مثال:
n “leon.hdrip.part” +
فایلی رو که در اسمش عبارت leon.hdrip.part یافت میشه بگیر. مثلا فایل هایی با نام های زیر توسط دستور فوق دانلود خواهند شد:
leon.hdrip.part
dvlleon.hdrip.partition
leon.hdrip.part01.rar
leon.hdrip.part03.rar
usk.leon.hdrip.part12.rar
برگردیم سراغ مثال ها:
n “jumong” -
فایلی رو که در اسمش عبارت jumong وجود داره نگیر.
نکته: دستورات n هم مثل m و s ادامه پیدا می کنند. یعنی بخش های بعدی رو عین اونها می نویسید.
n “jumong” -rar
فایل های rar که در اسمشون عبارت jumong وجود داره رو نگیر.
n “leon.hdrip.part” +rar[10M-210M]
فایل های rar رو که در اسمشون عبارت leon.hdrip.part یافت میشه و اندازشون بین 10 مگابایت تا 210 مگابایت هست رو بگیر.
خوب اگر دقت کرده باشید در فرمول کلی این دستورات, انتهای همشون میتونه یک ستاره و بعدش یک عبارت قرار بگیره. این ستاره عبارتی رو به فایلهایی که با اون دستور مجاز میشن نسبت میده. اگر یادتون باشه در فایل skynet.ini بخش ترکیب نامگذاری فایل ها هم این ستاره استفاده شده.
name_format=E/*/R_p_m_s_c.E
یعنی فایل ها ابتدا در فلدری با نام پسوندشون و باز در فلدری بنام عبارت بعد از ستاره در دستوری که در rules.txt قبولشون کرده قرار میگیرن.
مثلا دستور
m dabcdef01a +[50K-] *music-user
کلیه فایل های بزرگتر از 50 کیلوبایت مک dabcdef01a رو دریافت میکنه و در فلدری بنامmusic-user قرار میده. البته نحوه قرار گرفتن * در ترکیب نامگذاری فایل در skynet.ini هم باید در نظر گرفته بشه.
یا دستور
s 85.85.86.192 +[1M-] *rapidshare
کلیه فایلهای بزرگتر از 1 مگابایت رو از آی پی 85.85.86.192 دریافت میکنه و در فلدری بنام rapidshare قرار میده.
البته استفاده * در انتهای دستورات موجود در rules.txt و ترکیب نامگذاری در skynet.ini کاملا اختیاره. اما معمولا برای اینکه فایل های یک مشترک (یا گروه آفلاین) در فلدر اختصاصی قرار بگیره استفاده میشه.
نکته: در فایل rules.txt می تونید از قوانین با ساختار های مختلف استفاده کنید. مثلا دستورات زیر می تونن محتویات یک فایل rules.txt باشن:
n “jumong” -
s *.*.*.* +rar[20M-]
m d0d7108e7c +[100k-]
n “leon.hdrip.part” +
m abcdabcdab -
s 70.38.*.* -rar[50M-100M]
همچنین میشه دستورات رو ترکیب کرد و در ادامه هم نوشت. این کار باعث خلوت شدن رولز شما میشه.
مثلا سه دستور
s *.*.*.* +[20M-]
s *.*.*.* +jpg[100K-]
s *.*.*.* +rar
معادل
s *.*.*.* +[20M-] +jpg[100K-] +rar
هستند.
و دو دستور
s *.*.*.* -jpg
s *.*.*.* -png
معادل
s *.*.*.* -jpg -png
هستند.
نکته بسیار مهم: قوانین موجود در rules.txt به ترتیب از بالا به پایین اعمال میشن. با درک این موضوع می تونید دستورات رو پیگیری کنید و متوجه روند چک کردن فایلها در رولزتون بشید.
همچنین باید حواستون به اثرات هر دستور روی بعدی ها باشه. در ادامه با چند مثال این بحث رو براتون باز می کنم:
ابتدا مثال هایی برای بهینه سازی و خلاصه کردن rules.txt
مثال اول) دستور اول یعنی همه فایلهای بزرگتر از 10 مگابایت رو بگیر. دستور دوم یعنی همه فایلهای rar بزرگتر از 10 مگابایت رو بگیر. خوب مشخصه که دستور اول کاملا شامل دستور دوم که فقط در مورد rar هست میشه و در واقع اینجا دستور دوم اضافیه.
s *.*.*.* +[10M-]
s *.*.*.* +rar[10M-]
در هر کدوم از زوج های زیر هم دستور دوم اضافیه
s *.*.*.* +[100K-]
s *.*.*.* +rar[10M-900M]
s *.*.*.* +avi[100K-]
s *.*.*.* +avi[10M-900M]
s *.*.*.* -[-10M]
s *.*.*.* -rar[-10M]
مثال دوم) بخش اول این دستور شامل بخش دوم میشه و نوشتن بخش دوم بیهوده است. چون همه فایل های بزرگتر از 2 مگابایت شامل فایل های avi بزرگتر از 3 مگابایت هم میشه.
s *.*.*.* +[2M-] +avi[3M-] +rar[100K-]
بجای دستور فوق بهتره بنویسیم
s *.*.*.* +[2M-] +rar[100K-]
سپس مثال هایی برای رفع اشکال rules.txt
برای تصحیح مثال ها باید دید هدف (منظور) چی بوده, تا بشه تغییرات لازم رو اعمال کرد.
مثال اول) اگر دقت کنید دستور اول که منفی هست و میگه فایل های بزرگ تر از 10 مگابایت دانلود نشن باعث میشه هیچ فایلی به دستور دوم نرسه.
s *.*.*.* -[10M-]
s *.*.*.* +rar[15M-]
مثال دوم) دستور اول محدوده ای از فایل های دستور بعدی رو بلاک میکنه و باعث میشه به دستور دوم نرسن.
s *.*.*.* -[10M-]
s *.*.*.* +rar[5M-]
نکته: دستورات - (منفی یا بلاک کننده) به خودی خود کاربردی ندارن. در واقعتا شما فایلی رو مجاز نکرده باشید همه موارد بلاک می شوند و چیزی دانلودنمی شود. پس شما وقتی از دستورات منفی استفاده می کنید که با دستورات + (مثبت)چیزی رو مجاز کرده باشید و بخواهید مثلا قسمتی از اون دستور + رو بلاک کنید. مثلا نوشتید که همه فایلهای rar رو بگیر و می خواهید با یک دستور منفی کاری کنید کهفایلهای rar در بازه 20 تا 30 مگ دانلودنشوند. که اینجوری نوشته میشه:
s *.*.*.* -rar[20M-30M]
s *.*.*.* +rar
همونطوری که قبلا گفتم این فایل برای شناساندنفرمتهای مختلف فایل مثلا jpg یا rar به برنامه Skynet استفاده میشه. بدون رجکس شما قادر نخواهید بود که در دستورات rules.txt از پسوند حرفی بزنید یا در skynet.ini بخش نام گذاری, بر اساس پسوند کاری انجام بدید.
اگر درحال حاضر, بدون معرفی فرمت ها توسط شما,Skynetبخوبی دانلود میکنه, بخاطر اینهکه فرمتها قبلا توسط شخص دیگری درون Regex.txt معرفی شده اند. می توانید فایل Regex.txt رو باز کرده و این تعاریف را ببینید.
تذکر: آشناییبا Regex.txt خیلی اهمیت نداره و کمی پیچیده است و از اونجایی که معمولا آماده در اختیار شما قرار میگیره می تونید از یادگیریش صرف نظر کنید و این بخش رو نخونید.
دستورات رایج Regex.txt دو نوع هستند:
b
t
n
دستورات bبر مبنای Header خود فایل هستند و دستورات t بر مبنای تعریف برنامه نصب شده روی سیستم در مورد اون نوع فایل. دستورات n هم بر اساس نام خود فایل هستند.
+ شروع یک توضیح کاربردی +
ابتدای هر فایل اطلاعاتی وجود داره که بهش Header گفته میشه و برای هر نوع فایلتقریبا منحصر بفرده.
اگر یک فایل رو با Notepad یا ابزارهای ویرایش هگز مثل WinHexEditor باز کنید می تونید Header شو ببینید.
مثلامن فایلی رو با Notepad باز کردم و چند کاراکتر اولش ÿØ هست. این نشون میده که فایلمورد نظر عکس از نوع JPEG هست و پسوندش اگر درست نیست باید به jpg تغییر داده بشه. اگر با فایل ها زیاد سر و کله زده باشید Header های رایج رو حفظ خواهید بود و بادیدن Header فایل تشخیص می دید که نوعش چیه. اگر هم Header هارو حفظ نیستید میتونید توی وب Header ای رو که مشاهده کردید سرچ کنید تا نوع فایل مربوط به اون Header رو پیدا کنید.
نکته: اگر بجای Notepad با ویرایشگر هگز فایل مورد نظررو باز کنید مقدار هگز اون Header رو هم می تونید مشاهده کنید که در بعضی موارد اینمقدار هگز بیشتر بدرد میخوره. برای مثال ما که ÿØ بود و نشون داد JPEG هست معادلهگزش FF-D8 نشون داده میشه.
+ پایان یک توضیح کاربردی +
سه دستور ساده از نوع b به شکل زیر هستند:
00FF00 b ^Rar! rar;ARCHIVE;ALL
80C000 b ^FLV flv;VIDEO;ALL
00FF00 b ^PK zip;ARCHIVE;ALL
از سمت چپ
بخش اول تعیین کننده رنگ فایل مورد نظر در صفحه دانلود Skynet هست (همون رنگ ردیف مربوط به فایل در حال دانلود). این مقدار بصورت هگز نوشته میشه. مثلا FFFFFF معادل Black یا سیاه و FF0000 معادل Red یا قرمز هست. 00FF00 که در دستور اول نوشته شده معادل Green یا سبز هست.
بخش بعدی که کاراکتر نشون میده دستور از نوع b یعنی بر مبنای Header هست.
در بخش بعد, ابتدا علامت ^ و بعدش Header فایل قرار میگیره.
سپس پسوندی که برای اون فایل در نظر گرفتید. بعدش یک نام برای گروه این فایل و در نهایت گروه بالادست این گروه. این سه بخش با دو ; از هم جدا میشن.
نکته: گروه ها به واسطه نام بردن در همین دستورات تعریف میشن. مثلا دستور اول که تعریف فرمت و پسوند rar هست گروهی بنام ARCHIVE و بالاتر ALL هم تعریف میکنه. از نام گروه ها میشه بجای پسوند در rules.txt استفاده کرد که اینجوری با یک دستور میشه پسوندهای زیادی رو مدیریت کرد, مثلا کل فرمت های آرشیو یا فشرده سازی.
برای مثال ما گروهی بنام ARCHIVE بواسطه تعریف پسوندهایی مثل rar و zip در regex.txt تعریف کردیم. با دستور زیر در rules.txt میشه بجای پسوند در مورد گروه حاوی اون پسوندها تصمیم گرفت.
s *.*.*.* +ARCHIVE
که میگه همه فایل های با پسوند درون گروه ARCHIVE رو بگیر. که شامل rar و zip و ... میشه.
یا اینکه در regex.txt پسوند ها و فرمت های نامطلوب رو در گروهی بنام BLOCK تعریف کنیم و در rules.txt بنویسیم
s *.*.*.* -BLOCK
که یکجا همه اونهارو بلاک کنیم تا دانلود نشن.
نکته: بیشتر مانور روی بخش Header (کنار کاراکتر ^) هست. این بخش بسیار متنوع هست و میشه براش فرمول هم نوشت. در ادامه این بحث رو هم کار خواهیم کرد.
تعدادی از علائم رایج رو می نویسم, خودتون باید فرمول های مناسب رو از روی Header فایل ایجاد کنید:
کاراکتر | بعنوان یا بکار میره. طرفینش هم در پرانتز قرار میگیرن.
00FF00 b ^(Rar!|PK) rar;ARCHIVE;ALL
مثلا دستور فوق کلیه فایلهای با هدر Rar! یعنی فرمت rar یا هدر PK یعنی فرمت zip رو با پسوند rar شناسایی میکنه.
دو دستور زیر معادل بالایی هستند:
00FF00 b ^Rar! rar;ARCHIVE;ALL
00FF00 b ^PK rar;ARCHIVE;ALL
علائم .*\ یا .* رو می تونید استفاده کنید بعدش عبارت دلخواهتون رو قرار بدید. مثلا چند کاراکتر هدر یک فرمت رو ابتدا قرار بدید و بعدش عباراتی رو که ممکنه در ادامه رشته های اون فایل ذکر بشن و نشون دهنده محتوای خاصی باشن.
مثلا شروع هدر فایل های mkv قابل تشخیص نیست. تنها علامت, ذکر شدن عبارت matroska در رشته های ابتدایی فایل هست. با کمک .* می تونیم این شرط رو پیاده سازی کنیم:
0000FF b ^.*matroska mkv;VIDEO;ALL
دستور فوق یعنی فایلی که ابتدای هدرش هر چی می خواد باشه, فقط در رشته های ابتدایی عبارت matroska یافت بشه.
حالا کاربردی از .*\ رو یاد بگیریم:
در دستور زیر ابتدا هدر فرمت rar رو قرار میدیدم و بعدش عبارت .mp3 رو. اگر فایل rar ای درونش فایلی با پسوند mp3 باشه عبارت .mp3 در نام اون فایل درون rar وجود خواهد داشت. در نتیجه عبارت .mp3 در رشته های ابتدایی فایل rar هم دید خواهد شد و در دستور ما صدق خواهد کرد. با این روش تونستیم یک پسوند مثل rar رو بر اساس محتوا تفکیک کنیم.
CC99FF b ^Rar!.*\.mp3 mp3;ARCHIVE;ALL
تذکر: این روش ها کمی دقت و ابتکار نیاز داره. بسته به نوع فایل مثلا Encrypted بودن نام فایلهای درون rar ممکنه جواب نده. ممکنه وجود یک فایل متفاوت باعث تشخیص اشتباه بشه. مثلا یک آلبوم موزیک rar که حاوی یک فایل کوچک jpg و تعدادی فایل mp3 هست. و نکاتی دیگر.
دستور زیر هم معادل دستور فوق برای فایل های zip هست. می بینید که فقط بخش اول هدر تغییر کرده تا مربوط به zip بشه.
CC99FF b ^PK.*\.mp3 mp3;ARCHIVE;ALL
در بخش پسوند دستورات فوق می تونید پسوند متفاوتی قرار بدید تا در عمل تفکیک بشن و در فلدرهای مختلفی قرار بگیرن.
مثلا اگر دستورات زیر رو در یک رجکس قرار بدیم:
CC99FF b ^Rar!.*\.mp3 mp3.rar;ARCHIVE;ALL
CC99FF b ^Rar! rar;ARCHIVE;ALL
rar های حاوی فایل mp3 که شناسایی بشن درون فلدری بنام mp3.rar قرار خواهند گرفت و دیگر فایلهای rar درون فلدری بنام rar تنها.
+ شروع یک توضیح کاربردی +
دستورات قبل رو که برای یافتن یک رشته در ابتدای فایل دیدید. میشه استفاده دیگری هم ازشون کرد. مثلا عبارت NOD32 رو در دستور قرار بدیم:
CC99FF b ^Rar!.*nod32 nod32.rar;ARCHIVE;ALL
و این فایل ها رو با احتمال زیاد آرشیو های مربوط به نرمافزار امنیتی ESET بدونیم.
برای همچین مقاصدی باید نمونه هایی از اون فایل رو بررسی کنید و ببینید چه کلماتی در ابتدای اون فایل ها همیشه تکرار میشن. یا اینکه فایلهایی با چه نامی درون rar های مربوط به فلان نرمافزار هست و از اون نام ها استفاده کنیم.
+ پایان یک توضیح کاربردی +
در ابتدای بخش قبل با هدر آشنا شدیم و دیدیم که در دستورات b برای regex.txt چطوری بکار برده میشه. اگر یادتون باشه گفتم هر هدر معادل هگز هم داره. نحوه دیدنش رو هم گفتم. اگر بخواهیم بجای صورت عادی هدر, معادل هگزش رو در دستورات نوع b بنویسیم به شکل زیر عمل می کنیم.
CC99FF b ^Rar! rar;ARCHIVE;ALL
CC99FF b ^\x52\x61\x72\x21 rar;ARCHIVE;ALL
دو دستور فوق دقیقا معادل هم هستند و فقط مورد دوم بصورت هگز نوشته شده.
هگر عبارت Rar! عبارت 52617221 هست که باید دوتا دوتا با \x جدا نوشته بشه.
نوشتن هدر بصورت هگز بجای عبارت عادی بعضی مواقع لازمه. مثلا بعضی فرمت ها هدرشون شامل فاصله یا کاراکتر های غیر عادی هست که نوشتن اون عبارت در دستور b در regex.txt باعث ایجاد مشکل میشه.
مثلا برای فرمت عکس JPEG با پسوند jpg بصورت زیر می نویسیم
FF00FF b ^\xFF\xD8 jpg;PHOTO;ALL
که در اون هدر شامل کاراکتر غیر عادی بوده و ما معادل هگزش یعنی FFD8 رو نوشتیم.
فرمول هایی که در بخش Headerدستورات نوع bاز regex.txt استفاده کردیم رو ترکیب هم میشه کرد.
مثلا
FFF600 b ^(PK|Rar!).*\.jpg jpg.rar;ARCHIVE;ALL
که فایلهای rar و zip رو که درونشون فایلی با نام حاوی عبارت .jpg پیدا بشه شناسایی میکنه و پسوندشون رو jpg.rar تعیین میکنه. از این دسته میشه به عنوان فایل آرشیو حاوی عکس نام برد.
بریم سراغ دستورات regex.txt نوع t
فرم کلی دستور مثل نوع b هست با این تفاوت که جای حرف bنوشته میشه t و جای Header اطلاعاتی از رجیستری نوشته میشه.
در منوی Run بنویسید regedit تا وارد ویرایش گر رجیستری بشید. در آدرس
HKEY_CLASSES_ROOT
ه