فراموش کردم
اعضای انجمن(327)
جستجوی انجمن
مدیر انجمن: مهدی عزیزی

سایت میانالی ، باید ها و نباید ها و جایگاه ما در آن !

درج شده در تاریخ ۹۲/۰۴/۰۳ ساعت 15:17 بازدید کل: 1910 بازدید امروز: 418
 

 

سایت میانالی فقط اسم شهرمیانه  را یدک میکشد در حالیکه به سرعت و با زیبایی تبدیل به یک سایت

و شبکه اجتماعی در سطح کل کشور ودر بین جوامع  ایرانیان داخل و خارج از کشور گردیده است .

 


 در این مبحث دوست دارم به جنبه های مختلفی بپردازیم که در سایت با آن مواجه هستیم و نیزمواردی که می تواند در حول وحوش  یک  مطلب مهم باشد .و اینکه چه اندازه باید و نباید  به آنها توجه میشود . البته بنده مدتها بود که میخواستم در این مورد چیزهایی را بنویسم ولی امروز با دیدن این دو مطلب اکانت قلبهای جاویدان
http://www.miyanali.com/sksmiran/75
http://sksmiran.miyanali.com/74
تصمیم گرفتم در این روز فرخنده به چیزهای دیگری نیز بیاندیشیم .
مباحثی مانند :
فضای سایت – ارتباطات در سایت - نفس ارسال مطلب - محتوای  مطالب – شاخصهای سنجیدن ارزش مطالب – اهمیت تعداد بازدید ،نظرات و لایک – حاشیه های یک مطلب و .....
اما آنچه که مشخص است این موضوع است که  هر کسی باید  برای خودش مشخص کند که برای چی در اینترنت می گردد ؟؟ برای چی در میانالی است ؟ و به چه دلایلی به مطالب دیگران سر میزند و نیز  برای چی مطلب منتشر میکند !؟
این واقعیتی است که بسیاری ازدوستان ، اینترنت را به مثابه جایی برای پر کردن اوقات فراغت انتخاب کرده و کم کم و به مرور زمان معتاد به آن می شوند .ولی متاسفانه گاه کسانی را مشاهده میکنیم که هرگز از اینترنت چیزی نیاموخته اند  تا بر علمشان در زندگی خصوصی هم افزوده شده باشد .
اما سایت میانالی  یک ویژگی خاص دارد . این سایت در عین تنوع و گوناگونی مطالب ، خود برای هر عضو یک وبلاگ ایجاد میکند با امکانات عالی که هر تازه واردی را بعد از مدتها به خود جذب میکند ولی افراد هم  به دلایل و شکلهای  گوناگونی در آن هستند و از آن بهره میبرند . مانند :
تبلیغ عقاید – خواندن مطالب  - دوست یابی – انتشار نوشتجات شخصی – چت – استفاده های لحظه ای از مطالبی که موقت هستند – دیدن و درج مطالب تفریحی – موسیقی و .....
اما در اینجا هر عضوی لازم است که موقعیت پیرامون خود را سنجیده و بر اساس آن شرایط  و موقعیت خود را در آن فضا محاسبه کرده و آنگاه کنش و واکنشهای خود را تنظیم کند .
پس بهتر است برای این کار، هر کسی برای خودش  به پرسشهای زیر پاسخ داده  وبه شرایط اینترنت و این سایت توجه کند . 

حال بنده خودم سعی میکنم ذهنیاتم را از این موارد  به شکل مختصربیان کنم که

همین مختصرنیز خود مطول است  :


1- نفس مطلب گذاشتن برای چیست ؟  
به نظر بنده هر کس در ابتدا باید برای دل خودش مطلب بگذارد . هر گونه مطلب گذاشتن برای دلخواه دیگران در نهایت میتواند ایجاد توقعات وانتظارات  و یا قلم به  مزدی و یا وابستگی نموده و در نهایت  چه بسا که به سرخوردگی  بیانجامد .


2 - باید ببینیم که تعداد بازدید از یک مطلب چه اندازه برای خود نویسنده آن مطلب مهم است ؟
این اهمیت به نظر بنده باید بسیار پایین باشد زیرا ارزش هیچ مطلبی در ازتباط با تعداد بازدید سنجیده نمیشود .بلکه بر اساس شناخت افراد از صاحب مطلب و نیز ارتباطات وی می باشد که افراد به مطلب مورد نظر سر میزنند . به عنوان مثال یک شاعر بسیار بزرگ شیرازی به نام استاد لقمانی  در این سایت عضو می شود و بنده و وی همزمان شعرهایمان را درسایت قرار می دهیم . تا مدتی اشعار ایشان بازدید کمتری خواهد داشت ولی این هرگز به این معنی نیست که شعرهای بنده بهتر از اشعار ایشان می باشد  و یا شخصیتم دوست داشتنی تر است !   


3- آیا میزان بازدید بالا ارزشهای یک مطلب را بالا می برد ؟؟ 
خیر !  کافیست در یک مطلبی از عناوینی مانند " شیشه مشروب " " س ک س " دختر بسیار زیبا " خوش تیپ ترین جوان " و ...استفاده بفرمایید تا میزان نامحدودی بازدید داشته باشید حتا اگر مطلبتان یک شوخی بی خود و ساده باشد و به جای آنها از عکس دو تا میمون استفاده کرده باشید ! موتورهای جستجو و نیز عناوین موجود درصفحه اول این سایت کافیست تا افراد را به سوی آن بکشاند !


4- آیا از چیزی به نام بده بستانهای کامنتی خبر دارید ؟؟
 بسیار مشاهده میشود که  افراد نظرات خود را به شکل بده بستان ارائه می دهند بدین شکل که من به مطالب شما چندین نظر مینویسم و شما نیز در مقابل چنین میکنید و بدین ترتیب  نظرات مطالب بنده و شما بالا میرود . و گاه مشاهده میشود - مخصوصا در سایتهای ادبی - که افرادی اصلا اشعارو مطالب  را نمیخوانند و با ورود به هر صفحه و درج کامنتهای تکراری و الکی ، خود را بر صاحب مطلب شناسانده و تحمیل کرده و او را وادار میکنند که برگشته وبه مطالب خود وی نظر بدهد .


5- لایکهای مسخره !!
گاه که نه ، بدون هر گونه تعارفی ، اکثر قریب به یقین لایکها در این سایت  ، خارج از این موضوع انتخاب میشوند که ما مثلا یک مطلب را واقعا دوست داشته باشیم!  گاه کلا به شکل ادای دین و وظیفه  در می آید لایک کردن .  به خاطر دوستی ها هم که شده باید لایک کنی مطلب دوستت را.... حتا اگر چرت باشد !


6- تقلب در نظر و لایک !!

بسیار دیده ایم و گاهی به شکل فجیعی هم مشخص میشود که یک نفر با اکانتهای متعدد به خودش نظرات بسیار داده و یا در اکانتهای مختلفش لایک میکند . شخصا قبلا مشابه این کار را در یک سایت شطرنج آنلاین دیده بودم که یک نفر با دهها اکانت تقلبی ، خودش با خودش بازی کرده و در یک ساعت ، 30-40 برد بر کارنامه خود اضافه میکرد !!!

 



7- جاذبه ی اکانتهای دخترانه !! 
گاهی  وجود نام یک دختر و عکسی از یک هنرپیشه ( اگر عکس شخصی باشد که دیگر ایده آل است ) کافیست تا موجی از نظر و لایک و بازدید را به همراه  دهها پیام خصوصی به دنبال داشته باشد ...حتا اگر صاحب آن اکانت از پشت سبیل به مونیتور نگاه بکند !!


8- مطالب چت گونه بی هدف !!
گاهی مطلبی صرفا بین و برای چند دوست مجازی به عنوان یک گفتمان خصوصی  ایجاد میشود که طبعا  نظرات نیز به شکل چت گونه مطرح میشوند و ...غافل از اینکه صدها و هزاران نفر میتوانند از طریق موتورهای جستجو  وارد آن صفحه شده و  این موضوعات  گاه بسیار سخیف را ملاحظه کنند !!


9- تعدد مطالب ارسالی در یک زمان کوتاه !! 
 گاه افرادی در زمان بسیار کوتاهی چندین و چند مطلب می فرستند . گاه مطالب آن اندازه طولانیست که آدم می ماند که آیا صاحب مطلب ،  اصلا خودش اینها را خوانده است ؟؟ !!! این کار بزرگترین ضربه را به محتوا و کیفیت کار یک وبلاگ نویس میزند زیرا این یک قانون است که کمیت ، زمانی که مرزهایش را پشت سر بگذارد، کیفیت را قربانی خواهد کرد !
شخصا دیروز یک دوستی را دو ساعت بعد از اینکه در بین دوستان اد کردم ، پس از مشاهده اینکه در این دو ساعت بیش از 10 کلیپ و تصویر منتشر کرد ، از لیست دوستان خارج کردم .


10-  شخصیت فرد در اینترنت !
اینترنت یک دنیای مجازی ست و هر کسی بر اساس نوشته های خودش است که شخصیتش را ارائه می دهد ! مطالب ارزشمند و یا سخیف ، و نظرات ارزشمند یا سخیف ، شخصیت والا و یا دون افراد را به نمایش میگذارد ! و صد البته که تنظیم کردن رابطه هر کس با افراد دیگر در اینترنت و این سایت و یا سایتهای دیگر نیز در این راه نقش اساسی دارد !


11- مزاحمت های اینترنتی !!
این سایت نیز مانند سایتها و شبکه های دیگر اجتماعی و درست همانند  جامعه تو در توی ما عاری از مزاحمت نیست ! کند و کاو در مسایل شخصی افراد ، سرک کشیدن به ارتباطات دیگران با همدیگر و نیز مزاحمت های گوناگون از طرق مختلف ، افراد حقیقی و یا نیمه حقیقی و مخصوصا بانوان را بسیار آسیب پذیر جلوه داده است .  افرادی خاص با پیدا کردن و در دست گرفتن آتو و نقاط ضعف دیگران و مخصوصا بانوان ، آنان را تحت فشارهای مختلف قرار داده و  به واسطه آتو و دستاویز های خانوادگی ، شغلی ، سیاسی و یا اجتماعی مختلف ، هرگاه که نتوانند به اهداف خودشان برسند ، سعی در از دور خارج کردن طرف مقابل خود میگیرند ! میزان خداحافظی ها مخصوصا در بین بانوان ، گاه دلگیر کننده است !


12- بحران چهره پردازی و ریاکاری !!
اینترنت و با توجه به شرایط خاص سایت میانالی ، بهترین زمینه را برای گریم و چهره پردازی افراد از خود بوجود می آورد . افراد خود را نه آنچنان که هستند به نمایش میگذارند . ریاکاری و خودنمایی و سخنان قلمبه ای که فرد را همانند بادکنکی حجیم به نمایش میگذارد ، رونق بسیار دارد . افراد خود را زیباتر و اندیشمندتر و دیندارتر می نمایند !


13- چند اکانتی و معضلی به نام اعتماد !!
متاسفانه مسایل فوق یک جو بی اعتمادی را برای کاربران و مخصوصا کاربران حقیقی و نیمه حقیقی ( افرادی مانند خود بنده که رسما در این سایت حقیقی نیستم ولی کل اطلاعات پرو فایلی ارایه شده توسط بنده واقعی است ) و مخصوصا بانوان نسبت به دیگران بی اعتماد شوند . زیرا همیشه کسان  مریضی پیدا میشوند که از طریق اکانتهای مختلف و در شکلهای مختلف زنانه و یا مردانه برای دیگران دسیسه چینی کنند و افراد نیز واهمه آبروی خود را داشته باشند .


و در پایان :
14- شاخصهای با ارزشمند بودن یک مطلب در چیست ؟!
از کجا میتوان فهمید که یک مطلب ارزشمند و خوب است یا خیر ؟!
طبیعی است که هر کسی مطلب خود را ارزشمند و پرمحتوا بداند و باز هم طبیعی است که در یک محیط با مناسباتی که بر اساس ارزشهای زودگذر و دارای تاریخ مصرف پی ریزی شده است ، هر کسی بر مطلب دوستان خودش بیشتر زوم کرده و بر آن ارزش گذاری کند ولی آیا اینها میتواند ملاک بر خوبی و یا بد بودن یک مطلب باشد یا خیر ؟!
 در یک نگاه کلی میتوان از شاخص تالیف استفاده کرده و در شباهت با شاخصی در اینجا سود گرفت که شخصا به آن عنوان " مقاله " میدهم . بر اساس این شاخص هر نظریه و هر سخنی در علوم که توسط منابع معتبر بین المللی به عنوان مقاله درج شود ( مانند مقاله ای در مورد ژنتیک که مثلا دریک مجله علمی معتبر چاپ میشود ) و همین نشانه پر محتوا بودن و ارزشمند بودن آن است . حال در اینجا نیز  مطالب ارزشمند را در وهله اول در مطالب تالیفی و در مرحله بعدی در جدید بودن آن موضوعات قالب گیری میکنیم . مضاف بر اینکه باید به یاد داشته باشیم ارزش اصلی را برای مطالب ، نظرات خاموش هستند که پایه ریزی میکنند . به عنوان مثال :
ارزش مطلب " اپرای کوراغلو " ی خود حقیر را نه تعداد 690 بازدید آن و نه 32 کامنت آن ، بلکه تعداد 168 دانلودی به نمایش میگذارد که تا این لحظه از کتاب آن انجام گرفته است .
یادمان نرود که در میان مطالب خود گشتی زده و ارزشمندترین آنها را برای خودمان تعیین کنیم و آنگاه با همان شاخص ، سراغ ارزش دادن به مطالب دیگران برویم .
ارزش هر کاری در جامعه به اندازه ای است که اجتماع از آن سود عینی ببیند !



پیروز باشید .

 

 

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۲/۰۴/۰۴ - ۰۰:۲۵
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
2
3
4
5
6
7
1 2 3 4 5 6 7


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)