فراموش کردم
رتبه کلی: 20


درباره من
علیرضا امیرخیزی


www.mujan.blogsky.com

www.amirkhizi.blogfa.com

www.shereno.com/profile
php?uid=16213&op=show

avayedel.com/poets/1849

http://sherenab.com/User-mujan.html

facebook.com/ali.ho.357

*** *** ***
شعر و ترانه و داستان... موسیقی و هر آنچه ما را در درونمان به پرواز در می آورند... خاطره ساز احساساتمان میشوند َو همدم جاوید رویاهایمان میشوند ... و زندگیمان را شکل میدهند ..... این صفحات باز نمود خاطرات است .

**********************
هرگونه کپی برداری از مطالب
تالیفی - شعر - داستان و ترانه های ترجمه شده با ذکر منبع و همچنین نام نویسنده بلامانع است !

**********************
دوستان جدید را تنها و تنها بر اساس محتوای مطالبشان انتخاب خواهم کرد !

پس چنانکه سلایقمان هم ردیف نبود و در اد لیست همدیگر نبودیم ... خواهشمندم که دلخور و رنجیده نشوید ! هیچ دلیل دیگری جز این موضوع ندارد !

***
بودن در اد لیست دوستانی که روزی دهها عکس و مطلب به شکل فله ای میگذارند ، افتخار آمیز است ولی با توجه به اینکه بنده در بازدید از سایت به صفحه گزارشاتم اهمیت خاصی میدهم ، همین موضوع کثرت ارسالی از طرف سروران ، برایم ملال انگیز میشود و مجبور و ناگزیر به ترک اد لیست این دوستان عزیز میشوم . از این بابت شرمنده ام .

**** **** ****
دوستانی که نتوانند از طریق این سایت به بنده دسترسی داشته باشند ، از طریق آدرسم در فیسبوک در خدمتشان خواهم بود .
سپاسگزارم .

**** **** ****
   
عنوان: مرگ قهرمان !
 مرگ قهرمان !
کد برای مطالب، وب سایت و وبلاگ: بازدید کل: 542 بازدید امروز: 219
توضیحات:

امسال 14 دیماه ، روز اربعین سرور همیشه جاوید شهیدان ، امام حسین ( ع ) همزمان شده با سالروز قتل بابک خرمدین بوسیله معتصم خلیفه خونریز عباسی !

==========

روز اعدام بابک خرمدین و تکه تکه کردن بدنش در تاریخ 2 صفر سال 223 هجری قمری ( 14 دی ماه برابر با 4 ژانویه 838 میلادی ) انجام گرفت که مسعودی در کتاب مشهور مروج الذهب این تاریخ را برای ایرانیان بسیار مهم دانسته است. اعدام بابک چنان واقعهی مهمی تلقی شد که محل اعدامش تا چند قرن دیگر بنام خشبهی بابک یعنی چوبهی دار بابک در شهرِ سامرا که در زمان اعدام بابک پایتخت دولت عباسی بود شهرت همگانی داشت و یکی از نقاط مهم و دیدنی شهر تلقی میشد . برادر بابک یعنی آذین را نیز خلیفه به بغداد فرستاد و به نایبش در بغداد دستور نوشت که اورا مثل بابک اعدام کند. طبری مینویسد که وقتی دژخیم دستها و پاهای برادر بابک را میبُرید، او نه واکنشی از خودش بروز میداد و نه فریادی برمیآورد. جسد این مرد را نیز در بغداد بردار کردند . بدین ترتیب کار بابک پس از سال پیروزی پیدرپی و وارد آوردن شش شکست بزرگ بر ششتا از بهترین فرماندهان ارتش عباسی، و پس از امیدهای فراوانی که روستائیان ایران به او بسته بودند، با توطئه های حاکم ارمنستان و یک شاهزاده خائن به پایان رسید !

===========

معتصم: ای سگ، چرا در جهان فتنه انگیختی و چرا چندین هزار مسلما ن را کشتی؟

بابک:سکوت !!

معتصم:4 دست و پایش را ببرید !

بابک: در هنگامی که دست اول بابک را میبریدند. بابک صورتش را با دست دیگرش به خون آلوده میکرد.

معتصم:چرا چنین میکنی؟

بابک:ه چون خونریزی باعث رنگ پریدگی صورت میشود من صورتم را خونین میکنم که کسی گمان نکند که بابک ترسی به دل راه داده است

معتصم :چند نفر را کشتی؟

بابک:33 هزار تن از متجاوزان

معتصم:دستور میدهد تا پوست از گاوی با شاخ ها یش باز کردند و بابک را در میان آن پوست گرفتند چنان که هردو شاخ بردو بنا گوش آمد ودوختند و پوست خشک شد.و به سختی جان داد

سپس جنازه مثله شده اش را در شهر سامرا بر سر دار کشیدند. بر طبق بعضی منابع سر او را بعدا برای نمایش در شهرهای دیگر و خراسان گرداندند. بابک در همان محلی به دار آویخته شد که دیگر قیام کننده ضد عباسی، مازیار، شاهزاده طبری بعدها به بدستور خلیفه عباسی به دار آویخته شد !

===============

در ۲۰۴ ه. ق/ ۸۱۹-۸۲۰ م مامون، یحیی بن معاذ را به سوی بابک فرستاد که با درگیری بی نتیجه در موقعیتهای مختلف (جنگی) همراه بود؛ همان طور که تلاش دیگر فرماندهان خلافت، شانس بهتری نداشتند. در پایان خلافت مامون شورش تا جبال هم کشیده شد، که این باعث نخستین نگرانی خلیفه معتصم گردید و باعث شد تا او شورش این ناحیه را ریشه کن کند. در ۲۲۰ ه. ق / ۸۳۵ م معتصم افشین را مامور سرکوب بابک کرد. این فرمانده قلعههای جاده بذ را که بابک ویران کردهبود را تعمیر کرد و علی رغم شکست بغای کبیر در هشتادسر، توانست طرخان، یکی از فرماندهان شورشی را غافلگیر کند. سپس با نیروهای تحت فرماندهی جعفر خیاط و داوطلبان ابودلف تجدید قوا کرد و در ۲۲۲ ه. ق /۸۳۷ م اردوگاهی را تحت حفاظت دیدهبانها برپا کرد. (چرا که مکرراً از بذ مورد هجوم واقع شدهبود) بعد از حمله ناموفق داوطلبان، بذ در ۹ رمضان ۲۲۲ ه. ق/۱۵ آگوست ۸۳۷ م توسط نیروهای فرغانهای فتح و غارت شد. بابک فرار کرد ولی توسط بزرگ ارمنستانی - سهل بن سنباط - که به او پناه دادهبود، دستگیر شد و به افشین تحویل دادهشد. او به سامرا فرستاده شد و در ۳ صفر ۲۲۳ / ۴ ژانویه ۸۳۸ به سامرا رسید. معتصم او را سوار بر فیل به معرض نمایش گذاشت و با بیرحمی زیاد او را اعدام کرد. جنازه او بر چوبه دارش باقی ماند و منجر شد تا نامش به این منطقه شهر اطلاق گردد !




   
درج شده در تاریخ ۹۱/۱۰/۱۴ ساعت 11:58
برچسب ها:
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
تبلیغات

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
کاربران آنلاین (0)