در هشت کیلومتری جنوب شرقی شهر میانه در طول48/47 وعرض14/37 درجه جغرافیایی و در ارتفاع 1050 متری از سطح دریای آزاد روستایی با نام آچاچی واقع شده است.
این روستا مرکزیت دهستان قافلانکوه غربی را عهده دار می باشد شاهراه ترانزیتی ایران- اروپا از تهران شروع شده و پس از عبور از قزوین و زنجان از وسط آچاچی گذشته میانه و تبریز را پشت سر می نهد و از طریق مرز بازرگان وارد کشور ترکیه می شود وجود همین جاده در این روستا آن را از نظر اقتصادی رونق خاصی بخشیده و در فرهنگ اجتماعی و آداب و رسوم مردمان آن تاثیر بسزایی داشته است.
رودخانه قزل اوزن که از کوههای چهل چشمه کردستان سرچشمه می گیرد پس از عبور از بیجار و ورود به جلگه خمسه و جذب چند شعبه کوچک در این منطقه در نزدیکی روستاهای رجیین و قیطول زنجان چایی را همسفر خود نموده و به مسیر خود ادامه میدهد تا اینکه دل قافلانکوه را شکافته و متوجه آچاچی می شود این رودخانه همه ساله در فصل بهار طغیان می کند و بعضی سالها تا کودکی معصوم را در کام خود نگرفته و خانواده ای را داغدار نکند فروکش نمی کند قزل اوزن پس از سیراب نمودن اراضی مسیر خود اندکی پایین تر ازآچاچی با رود شهرچایی یا میانه چایی ملاقات میکند این روستا در وسط دو رود خانه موضع گرفته است و به علت اینکه محل تلاقی دو رودخانه فوق الذکر به شکل" y " می باشد و در اصطلاح ترکی به این شکل هاچا گفته می شود به هاچاچای یا هاچاچی و در زبان فارسی به آچاچی موسوم شده است
آچاچی با دارا بودن بیش از هزار خانوار جمعیتی بالغ بر پنج هزار نفر را در خود جای داده است اغلب ساکنان این روستا کشاورز راننده کامیون . کارمند دولت و مدیریت رستورانها و مغازه های بین راهی هستند
در سالهای اخیر بیشتر روستاهای کشورمان به دلایل متعددی مثل کمی ویا عدم وجود امکانات رفاهی و آموزشی و بهداشتی و غیره خالی از سکنه شده اند یعنی اهالی آنها به شهرها روی آورده اند و در این زمینه تهران و بعضی از شهرهای بزرگ با آغوشی باز پذیرای این میهمانان ناخوانده بوده و هستند آچاچی نیز در این مسابقه از قافله عقب نمانده و در مهاجر فرستی همپای این روستاها و شاید هم پیشتاز بوده است هم اکنون صدها خانوار از اهالی این روستا در شهرهای میانه . تهران . کرج وزنجان ساکن هستند ولی وجه تمایزی بین آچاچی و دیگر روستاهای منطقه وجود دارد و آن وجود امکاناتی تقریبا قانع کننده برای برخی خانواده ها می باشد این امکانات سبب شده است تا سالیانه تعدادی خانوار مهاجر از روستاهای اطراف به این روستا کوچ کنند از جمله امکانات و تاسیسات دولتی و غیر دولتی عمومی آچاچی عبارتند از پنج باب مدرسه ابتدایی و راهنمایی.درمانگاه . مجتمع خدمات بهزیستی.فروشگاه مصرف و شرکت تعاونی روستایی . بانک کشاورزی . مخابرات وپست . دهیاری . سالن ورزشی سر پوشیده چند منظوره 1200 نفری . پنج واحد آزانس تاکسی تلفنی . سه واحد نانوایی لواش و یک واحد بربری.
برخی از مردم این منطقه لفظ شهر ده و یا روستا شهر را برای آن بکار می برند مردم امیدوارند که اگر مسوولان و مدیران دولتی ذیربط عنایت و توجه بیشتری نسبت به این روستا داشته باشند و زمینه های تبدیل این روستا به شهر را فراهم نمایند در آینده ای نه چندان دوراین روستا به شهر زیبا و خوش سیمای ساحلی ( به لحاظ احداث سد استور یا شهریار بر روی رودخانه قزل اوزن که پس از احداث سد آب دریاچه آن تا کناره های آچاچی پیشروی خواهد نمود) تبدیل شود.