رئیسجمهور منتخب با تاکید بر اینکه بر یافتهها و داشتههای طلبگی خود افتخار میکنم گفت: مردم با اعتماد به یک طلبه به تخریبهایی که علیه روحانیت صورت میگرفت پاسخ دادند.
حجتالاسلام حسن روحانی که در جمع گروهی از علما و روحانیون در تالار وزارت کشور سخن میگفت با اشاره به نقش علما و روحانیون در خلق حماسه سیاسی گفت: روحانیون، خطبا و علما از منابع و تریبونها برای خلق حماسه سیاسی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بود اقدام کردند.
رئیسجمهور منتخب ملت ایران با بیان اینکه یک طلبه هستم و به یافتهها و داشتههای طلبگی خود افتخار میکنم، افزود: اعتماد اکثریت مردم ایران به این طلبه آن هم در سایه پرتو حماسه سیاسی سرنوشتساز که مد نظر رهبر معظم انقلاب بود برای همه مایه مباهات و افتخار است و از سوی دیگر مسئولیت را برای بنده سنگینتر میکند.
وی با تاکید بر اعتماد مردم به روحانیت گفت: مردم به تخریبهایی که علیه روحانیت صورت میگرفت پاسخ دادند و خواستند بگویند که روحانیت را ورای مسائل سیاسی میبینند و به آن مینگرند.
رئیسجمهور منتخب مردم در ادامه وظیفه حکومت را تامین امنیت، عظمت، زندگی و حقوق مردم برشمرد و افزود: کارهای ما به عنوان مسئولان نظام اسلامی کما بیش به پای روحانیت نوشته میشود و از این رو هیچگونه شکاف و گسستی بین حکومت و روحانیت با مردم در شرایطی که آنها به تغییر و تحول امید بستهاند، نباید وجود داشته باشد.
رئیسجمهور منتخب مردم با اشاره به نیاز جامعه به برخورداری از یک دولت قوی خاطرنشان کرد: امروز زمینه مشارکت مردم فراهم شده و مردم با امیدبه آینده در این انتخابات حضور یافتهاند اما این مشارکت و حضور آغاز راه است. لذا ما باید زمینه مشارکت مردم را بیشتر کنیم و از سوی دیگر نیز زمینه تصدیگری دولت در امور جامعه و مردم را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: دولت قوی و توانمند به معنای دولت مداخلهگر و متصدی در همه امور و محدودکننده در زندگی خصوصی مردم نیست. قدرت دولت در بالا بردن اعتماد عمومی و تقویت سرمایه اجتماعی است.
وی افزود: باید مردم را محرم بدانیم، باید مردم را صاحب کشور بدانیم و با آنان حرف بزنیم و باید حرف مردم را با روی گشاده بشنویم، مردم ما ملت فهیم و موقعشناس و بزرگواری هستند و اگر مطمئن شوند راهی که دولت آغاز کرده، راه درستی است، همه مشکلات را تحمل میکنند.
توجه به معیشت مردم رئیسجمهور منتخب خاطرنشان کرد: مردم میدانند مشکلات چندین ساله در چند روز و در چند ماه حل نمیشود، مردم صداقت میخواهند، مردم از دولت قول سدید میخواهند، کلام دولت، کلام روحانیت و کلام همه باید قول سدید باشد، قول سدید کلام محکم، استوار، راست و درستی است. ر
وحانی خاطرنشان کرد: مسائل معیشتی مردم تورم، گرانی و بیکاری نه تنها دامن طبقات پایین جامعه را فرا گرفته بلکه حتی دامن طبقات متوسط جامعه را هم فرا گرفته است اما باید مردم نسبت به آینده احساس اطمینان کنند و باید احساس کنند سرمایههای مادی و معنوی آنها افراط نخواهد شد.
رئیسجمهور منتخب با تاکید بر اینکه امروز مسائل و مشکلات فراوانی پیش روی ماست تصریح کرد: بنده با آگاهی از همه مشکلات در این راه قدم گذاشتهام، هیچ دولتی در تاریخ ایران با مشکلاتی که دولت یازدهم با آن روبروست، مواجه نبوده است، ولی من به آینده امید دارم.
وی ادامه داد: با کمک مردم و حمایت آنان، مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت البته باید فرصت و زمان لازم در اختیار دولت یازدهم قرار گیرد، مردم به خوبی میدانند که تا فرصتهای لازم، بایستی مشکلات را با صبر و مدارا و سعه صدر تحمل کنند.
تاکید بر استقلال نهاد روحانیت روحانی با ذکر این نکته که روحانیت یک نهاد مستقل مردمی است، یادآور شد: هیچگاه نباید استقلال این نهاد صدمه ببیند، مردمی بودن و استقلال داشتن به معنای فاصله گرفتن از دولت و حکومت نیست، نهاد روحانیت به عنوان نهاد پایدار مورد اعتماد مردم باید نقشآفرین باشد، البته این بدان معنا نیست که روحانیت بخشی از دولت باشد یا نباشد، روحانیت مستقل است.
رئیسجمهور منتخب با بیان اینکه دولت یازدهم ساز و کار لازم را برای ارتباط میان دولت و روحانیت و قاطبه روحانیون برقرار خواهد کرد تا از این نهاد مردمی تاثیرگذار، حداکثر استفاده را ببرد، گفت: اصولا در جامعه، نیاز به پیوند مستحکمی میان حکومت با مردم، حکومت با روحانیون، روحانیون با روحانیون و روحانیون با مردم و حتی روحانیون با مسئولان دیگر مذاهب و ادیان داریم.
روحانی با اشاره به اینکه خطر آن زمانی است که بین ارکان جامعه شکاف به وجود آید تصریح کرد: خطر آن زمانی است که یک گروه خود را مساوی اسلام و انقلاب بداند، خود را مساوی ولایتفقیه بداند و گروه مقابل را ضددین، ضدانقلاب و ضد ولایتفقیه معرفی کند.تمام مشکلات از این جا نشأت میگیرد.
وی افزود: باید از راهی که رهبری پیش پای ما گذاشته، بهره ببریم. مقام معظم رهبری فرمودند حتی آنانی که دلخوری از نظام دارند پای صندوق رای بیایند، واقعیت این است که ما باید مردم را انتخابگر بدانیم ما باید بیان حق را به مردم عرضه کنیم اما بدانیم که انتخاب با مردم است.
حفظ حقوق مشروع و قانونی روحانی همچنین با بیان این که همه ادیان و مذاهب و خواهران و برادران اهل سنت باید احساس کنند که حقوق شهروندی آنها محفوظ است، اظهار کرد: آنها باید احساس کنند که احکام اسلام، حقوق مشروع و قانونی آنها را مد نظر قرار داده و احساس کنند که در اسلام همه عزیز هستند. اقتدار نظام جمهوری اسلامی به آن است که اقدامات هر کس در چارچوب قانون تا جایی که محل احکام اسلامی نباشد از حرمت برخوردار است.
گمانهزنیها بیاخلاقی است به گزارش خبرگزاریها، رئیسجمهور منتخب دربخش دیگری از سخنان خود از همه فرهیختگان و دلباختگان نظام اسلامی خواست که به دولت یازدهم در آستانه تشکیل آن یاری برسانند و اظهار کرد: برخی امروز با گمانهزنیها هم خود و هم دیگران را خسته میکنند و گاهی هم توقعات نابجا در جامعه به وجود میآورند که این گمانهزنیها و سخنان با اخلاق اسلامی سازگار نیست. امروز شاهدیم یک رسانه، فردی را به عنوان نامزد یک وزارتخانه معرفی میکند و رسانه دیگر او را نقد میکند و رسانه دیگر برای او شرایط میگذارد. این اعمال رسانهها موجب خستگی مردم میشود.
روحانی افزود: مدتی است من با دوستانی که نه ادعا و نه مطالبهای دارند، کار بررسی افراد کابینه را آغاز کردم و امیدوارم در مهلت مقرر بتوانم شایستهترینها را بدون در نظر گرفتن ارتباطهای حزبی و جناحی انتخاب کنم.
حجتالاسلام طباطبایی خطاب به رئیسجمهور منتخب:مسائل اقتصادی و سیاسی را اصلاح کنید استاد حوزه با بیان اینکه هوشمندی رهبر معظم انقلاب و پذیرفتن مردم باعث شکلگیری انتخابات پرشور ریاستجمهوری شد،گفت: رئیسجمهور منتخب وظیفه دارد مسائل اقتصادی و سیاسی را اصلاح کند.
حجتالاسلام سیدمهدی طباطبایی که به نمایندگی از جامعه خطبا و وعاظ در دیدار علما و روحانیون با رئیسجمهور منتخب سخن میگفت، اظهار کرد: خدا را شکر که باز هم ملت و مردم تشخیص دادند که مرجع روحانیت است و به حمایت از روحانیت به آقای روحانی رای دادند.
وی یاری خداوند، هوشمندی رهبر معظم انقلاب و پذیرفتن مردم را باعث شکلگیری انتخابات باشکوه ریاست جمهوری دانست و ادامه داد: آقای روحانی بدانید که خداوند بر شما منت نهاد و این مسئولیت را بر عهده شما گذاشت. شما وظیفه دارید در مسائل اقتصادی و سیاسی وضعیت موجود را اصلاح کنید و امور را در جهت بهبود شرایط زندگی مردم پیش ببرید.
وی یادآور شد: وظیفه خود میدانم در هر وقت و زمانی اگر نکتهای را فهمیدم و درک کردم تذکر بدهم. شما صبور بودهاید و هستید و سعه صدر دارید اما از الان به بعد خیلی باید حواستان به این عنایت الهی بیشتر باشد چون سعهصدر لازمه بر عهده گرفتن مسئولیت است.
نماینده پیشین مجلس خطاب به رئیسجمهور منتخب توصیه کرد که مراقب باشید آنان که تندرو و تئوریسین تندروی هستند و خود را وکیلالمله میدانند نزدیک به گفتمان شما نباشند. نکند که حرفی از شما و اطرافیانتان شنیده شود که مورد سوءاستفاده قرار گیرد. این موضوع را مخصوصاً در مسائل مربوط به عوامفریبی، حجاب، عفت، فرهنگ و مسائل مهم باید مراقبت کرد و دقت در گفتار داشت.
وی با اشاره به اینکه آبروی روحانی، آبروی روحانیون و انقلاب اسلامی است، خطاب به رئیسجمهور منتخب خاطرنشان کرد: خواهش من این است که زاویهای از رهبری نگیرید البته تاکنون چنین نبوده است و من مطمئنم که زاویه نخواهید گرفت اما توصیهام این است که مبادا سخنی زده شود که عدهای از آن برداشت زاویهگیری با رهبری کنند.
دیدار مسئولان عال قضایی با رئیس جمهور منتخب جمعی از مسئولان عالی قضایی کشور عصر چهارشنبه با حضور در محل استقرار موقت رییس جمهوری منتخب در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن تبریک پیروزی دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، برای دولت وی آرزوی موفقیت کردند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور، آیتالله محسنی گرکانی رئیس دیوان عالی کشور، حجتالاسلام محمد جواد منتظری رئیس دیوان عدالت اداری، محمدباقر ذوالقدرمعاون راهبردی قوه قضائیه، مرتضی بختیاری وزیر دادگستری، نوروز کهزادی معاون اداری مالی قوه قضاییه و حجتالاسلام رازینی معاون حقوقی قوه قضائیه در این دیدار حضور داشتند.