
کِی۲ نام دومین قله بلند روی زمین (پس از اورست ) میباشد. این قله در منطقه قره قوم رشته کوههای همالیا بین مرز پاکستان و چین قرار گرفتهاست. این قله ۸۶۱۱ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این قله دارای فنیترین مسیر صعود در جهان است. تعداد کوهنوردانی که در راه رسیدن به قله کشته شدهاند، یک چهارم تعداد کسانی است که صعود موفق داشتهاند.
در ۱۸۵۶ برای نخستین بار تی جی مونت گومری که یک مساح بود این کوه را از فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری مشاهده نمود. کوه در میان رشتهای از کوههای بلند قرار داشت به همین دلیل نیز از هیچ منطقه مسطحی در هند و چین قابل مشاهده نبود . مونت گومری بدون داشتن اطلاعاتی دقیق از نام کوههای منطقه قلل رفیع آنرا به نامهای قراقروم ۱ تا ۷ نامگذاری کرد، و نام کی۱ تا کی ۷ را برآنها نهاد که برگرفته از حرف اول karakoram بود. اما بعدها تنها نام کی ۲ به عنوان تنها کوه مرتفعی که یک مساح آنرا نامگذاری کرده بود بر روی دومین قله رفیع جهان باقی ماند
تاریخچه صعود
این منطقه نخستین بار در سال ۱۸۵۶ توسط تیم نقشهبرداری اروپایی به سرپرستی هنری هاورشام گادوین نقشه برداری گردید.

توماس مونتگمری عضوی از تیم بود که کی۲ را دومین قله بلند منطقه قره قوم تعین کرد. بقیه قلهها کی۱ کی۳ و کی۴ و کی۵ نامگذاری شدند. اما در نهایت به نامهای گاشریروم و پرودپیک تغیر نام دادند.
اولین تلاش جدی برای صعود در سال ۱۹۰۲ توسط اسکار اکنستاین و الستر کراوالی برنامهریزی شد اما بعد از ۵ بار تلاش جدی هیچکدام از افراد تیم نتواستند دقیقاً به نوک قله برسند.
تلاشهای بعدی در سالهای ۱۹۰۹، ۱۹۳۴، ۱۹۳۹ و ۱۹۵۳ نیز ناکام ماند. اما در نهایت در سال ۱۹۵۴ دو تن از اعضای تیم ایتالیایی به نامهای لینو لاچدلی و آکیله کومپانیونی موفق به فتح قله شدند. رهبری این تیم به عهده آدریتو دزیو بود.
در تابستان ۱۳۸۳ «داود خادم اصل» از اعضای تیمهای ملی کوهنوردی ایران و فاتح قلل چواپو ماکالو و لهوتسه ، بر روی کی۲ هنگام بازگشت از کمپ۴ در طوفان گرفتار شده و جان سپرد. در سال ۱۳۸۶ خورشیدی اولین کوهنورد ایرانی کاظم فریدیان موفق به صعود به کی ۲ شد.