لازم به ذکر است ورود به این بازار بدون اطلاعات و آموزش میتواند منجر به ضرر و از دست رفتن سرمایه تان شود. در مقابل میتوانید با انتخاب روش و مسیر مناسب، سرمایه گذاری کنید و سود کنید.
از نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد اینست که عده ای از مردم بی محابا و بدون اطلاعات پول حاصل از فروش ملک یا ماشین و حتی پول قرضی یا وام بانکی را وارد بورس میکنند که ممکن است با وارد شدن سهم در روند نزولی، پول خود را که برای مدت کوتاه تهیه یا قرض کرده بودند از دست بدهند.
کارشناسان بسیاری عقیده دارند که بهتر است پول مازاد را با دید میان مدت ۳-۶ ماه و بلند مدت یعنی بیشتر از ۶ ماه در بورس سرمایه گذاری کرد.
عده ای هم با دید کوتاه مدت یعنی تا ۱-۳ ماهه سرمایه گذاری میکنند.
برخی ها هم با تکنیک های خاص از بالا و پایین شدن قیمت سهم در چند روز و حتی یک روز و ساعت سود میگرد که با نام نوسانگیر معروفند.
مراحلی که برای ورود به بورس باید طی شود:
۱: گرفتن کد بورسی با مراجعه به کافی نتها برای ثبت نام در سامانه سجام و یکی از کارگزاریهای بورس شروع میشود. این ثبت نام را خود فرد نیز با مراجعه به سایت سجام (sejam. ir) و کارگزاریها میتواند انجام دهد.
۲: بعد از ثبت نام سجام یک کد ۱۰ رقمی به شماره تلفن همراهی که هنگام ثبت نام سجام وارد کرده اند ارسال میشود.
۳: در مرحله بعد لازم است تا هویت فرد را تائید شود. این کار را دفاتر خدمات پیشخوان و یا دفاتر کارگزاریها انجام میدهند.
۴: با در دست مدارک هویتی یعنی شناسنامه و کارت ملی و کد سجام پیامک شده به دفاتر مراجعه میکنید.
۵: در این دفاتر مدارک شما را تحویل گرفته و یک عکس از شما بصورت لحظه ای با دوربین گرفته میشود.
۶: بعد ۲روز تا یک هفته کد بورسی برایتان اختصاص میابد. که از طریق ایمیل و شماره همراهتان برایتان ارسال و اطلاع رسانی میشود.
بعد از دریافت نام کاربری و رمز میتوانید وارد سایت معاملات آنلاین کارگزاری که ثبت نام کرده اید بشوید.
نام کاربری و رمز همان اطلاعاتی است که هنگام ثبت نام اولیه در سایت کارگزاری وارد کرده اید. بعد از دریافت حساب کاربری، در اکثر کارگزاریها ابتدا کاربر بصورت کاربر آزمایشی میتواند وارد سامانه آنلاین شود. بعد چند روز حساب کاربری اش برای معامله فعال خواهد شد و فرد قادر خواهد بود خرید و فروش آنلاین و ثبت نام عرضه اولیه انجام دهد.
درصورتی که تا یک هفته فعال نشد و همچنان آزمایشی بود میتواند از طریق تماس با کارگزاری مربوطه و یا مراجعه حضوری نسبت به فعالسازی اقدام کنند.
هزینه ثبت نام هم جدای از تعرفه دولتی و ثبت نام سجام خواهد بود.
فروش سهام عدالت از طریق کارگزاری ها:
افرادی که تا 13 خرداد سهام خودشان را از طریق بانک نفروخته باشند باید چه کار کنند؟ برای این افراد روشهایی در نظر گرفته شده که بر اساس آن فرد متقاضی میتواند تا حداکثر 30 درصد از سهام عدالت خود را بفروش برساند اما این بار امکان انتخاب سهم هایی که میخواهید بفروشید هم وجود دارد.
در این روش؛ فروش سهام عدالت از طریق کارگزاریها انجام میشود که برای این کار شما باید گامهای زیر را یک به یک انجام دهید اما قبل از هر چیز دقت کنید که در این روش باید حتما در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت کرده باشید.
انتخاب کارگزار فروش
با توجه به قوانین اعلام شده در زمینه فروش سهام عدالت شما نمیتوانید این سهام را به صورت مستقیم در بورس بفروشید. در نتیجه برای این کار باید یک کارگزار را به عنوان نماینده انتخاب کنید. وظیفه کارگزار در این روش دریافت سهام و فروش آن به نمایندگی از شما در زمان اعلام شده توسط بورس است.
انتخاب سهام:
بعد از اینکه کارگزار مورد نظر برای فروش سهام عدالت را انتخاب کردید نوبت انتخاب سهامی که قصد فروش آن را دارید میرسد. در این مرحله بعد از ورود به صفحه مشخص شده در سایت کارگزارها برای این موضوع و ورود به صفحه شخصی خودتان، لیست سهام عدالت شما نمایش داده میشود. حالا شما باید انتخاب کنید که چه سهامی را بفروشید وچه سهامی را نگهدارید.
گام بعدی: تایید در خواست فروش
بعد از انتخاب سهامی که قصد فروش آن را دارید یکبار دیگر لیست را بررسی کنید و در صورتی که از انتخاب خودتان مطمئن بودید درخواست فروش را تایید کنید.
برای دارا یکم هم ۲ حالت وجود داره:
۱:اگر دارا یکم را از سامانه کارگزاری خریداری کرده اید و هنوز در پرتفوی شما نمایش داده نشده، وارد حساب کارگزاری بشید و گزینه تغییر کارگزار ناظر را بزنید.و نماد “دارا یکم” را جستجو کنید (زیر نماد نوشته شده: صندوق واسطهگری مالی یکم-سهام)، بعد روی نماد کلیک کرده و دکمه “ثبت درخواست” را بزنید.
۲:اگر دارا یکم را از درگاه بانکی خریداری کرده اید باید مراحل زیر را طی کنید:-ثبت نام در سجام و احراز هویت
-ورود به سامانه درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به ادرس ddn.csdiran.com
-دانلود برگه سهام دارا یکم
-ورود به باشگاه مشتریان، منوی اوراق بهادار
-انتخاب تغییر کارگزار ناظر
-انتخاب گزینه آخرین گواهی سهام
-آپلود برگه سهام دارا یکم در سایت کارگزاری
-به مدت ۴۸ ساعت صبر داشته باشید
-بعد از دو روز کاری، سهام دارا یکم در پرتفوی شما می نشیند.نکته: حتما به این مورد توجه داشته باشید که نماد دارا یکم را به صورت صحیح وارد کرده و مابین دارا و یکم فاصله قرار داده تا نماد دارا یکم در قسمت جستجو نمایش داده شود (زیر نماد نوشته شده: صندوق واسطهگری مالی یکم-سهام)، سپس روی نماد کلیک کرده و دکمه “ثبت درخواست” را بزنید، گاه پیش آمده که گزینه ثبت در خواست فعال نبوده در این صورت در ساعات دیگر و ترجیحا در ساعات اداری این کار را تکرار کنید، به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت صبر کرده تا دارایی در پرتفوی شما بنشیند
سوالهایتان را در حد توان در نظرات مطلب پاسخگو خواهم بود.