فراموش کردم
رتبه کلی: 1309


درباره من
برای پرواز به آسمانها منتظر نمان که عقابی نیرومند بیاید و از زمینت برگیرد و در آسمانها پرواز دهد.
بکوش تا پر پرواز به بازوانت جوانه زند و بروید و بکوش تا اینهمه گوشت و پیه و استخوان سنگین را که چنین به زمین وفادارت کرده است سبک کنی و از خویش بزدایی آنگاه به جای خزیدن خواهی پرید.
در پرنده شدن خویش بکوش و این یعنی بیرون آمدن از زندانهای اسارت.
فرشید_ ینال (papila )    

اولین زن گردشگر فضایی

درج شده در تاریخ ۹۱/۰۹/۲۸ ساعت 10:16 بازدید کل: 444 بازدید امروز: 139
 

 

خانم انوشه انصاری 

انوشه انصارى در سال 1346 خورشيدى، در تهران به دنيا آمد. تا سن 16 سالگى در وطن زيست و سپس به همراه خانواده‌اش به ايالات متحده آمريکا هجرت کرد. سالهاى پايانى دبيرستان را در آن کشور گذراند و سپس براى اخذ مدرک کارشناسى در رشته مهندس الکترونيک و علوم کامپيوتر وارد دانشگاه جرج ميسون شد. انوشه بعد از پايان موفقيت‌آميز دوره ليسانس براى کسب مدرک فوق‌ليسانس خود وارد دانشگاه جرج واشنگتن شد و مطالعات خود را در اين دانشگاه ادامه داد. پس از اخذ مدرک کارشناسى ارشد در رشته مهندسى الکترونيک، انوشه براى کار به سراغ شرکتهايى چون MCI و COMSAT رفت و پروژه‌هاى موفقيت‌آميزى را در آن شرکتها به سرانجام رساند. او چندين مقاله و دو پاتنت براى کار روى "عملگرهاى اتوماتيک" و "گره‌هاى يک شبکه‌ بيسيم" دارد. او در حال حاضر مشغول طى کردن دوره‌اى در دانشگاه سوئين‌بورن مى‌باشد تا بتواند دومين مدرک کارشناسى ارشد خود را در رشته ستاره‌شناسى دريافت کند.

در سال 1994 ميلادى مطابق با 1372 خورشيدى، انوشه به همراه همسرش حميد و برادر همسرش امير انصارى شرکتى به نام تله‌کام تکنولوژى (TTI) را در تگزاس پايه‌گذارى کردند.

اين شرکت تأمين‌کننده تجهيزات مورد نياز شبکه‌هاى کامپيوترى بود. اين شرکت در سال 2000 توسط سونوز نتورک خريدارى شد. انوشه انصارى در سال 2000 جايزه  نخست کارآفرينى ملى ايالات متحده آمريکا را به دست آورد. در سال 2001 مجله فورچيون انوشه را در ليست تاجران موفق ثبت کرد.

بعد از فروش کمپانى TTI انوشه و همسرش شرکت ديگرى به نام پرودى (Prodea) را پايه‌گذارى کردند. انوشه مدير عامل و رئيس اين شرکت است.  اين شرکت با مشارکت شرکت ماجراجوييهاى فضايى و آژانس فضايى فدراسيون روسيه، طرحى را جهت ايجاد ناوگانى از فضاپيماهاى تجارى براى اعزام گردشگران به ارتفاعات زيرمدارى در دست اجرا دارد. "کاشف ماجراجوى فضا" نام مناسبى براى اين کشتى فضايى به نظر مى‌رسد که قرار است قادر به حمل 5 مسافر به ارتفاعات زيرمدارى باشد تا مسافران خوشبخت بتوانند گردى سياره زمين و سياهى فضا را براى دقايقى نظاره‌گر باشند. اين فضاپيما قرار است با يک هواپيماى مخصوص تا ارتفاعى بالا برده شود و سپس براى دستيابى به ارتفاعات بيشتر از هواپيما جدا شده و موتورهاى قدرتمند خود را روشن نمايد. اين 
هواپيما از فرودگاهى که به احتمال زياد در رأس‌الخيمه واقع در کشور امارات متحده عربى ساخته مى‌شود، پرواز خواهد کرد.

انوشه از دوران نوجوانى به فضانوردى علاقمند بود و رؤياى سفر به فضا را در سر مى‌پروراند. علاقه فراوان او سرانجام زمانى به بار نشست که فعاليتهاى اقتصادى انوشه و همسرش ثروت فراوانى براى آنها به بار آورده بود. در سال 2004 ميلادى مطابق با 1383 خورشيدى، خانواده انصارى (انوشه و برادر همسرش، امير انصارى) 10 ميليون دلار جايزه براى نخستين پرواز فضايى غير‌دولتى اختصاص دادند. اين سفر مى‌بايستى توسط يک فضاپيماى قابل بازيابى انجام مى‌شد که قادر باشد حداقل سه نفر را به ارتفاعى بيش از 100 کيلومتر از سطح متوسط زمين (خط کارمن) رسانده و مجدداً به زمين بازگرداند. فضاپيما بايد طورى طراحى مى‌شد که در طى دو هفته بعد از نخستين پرواز موفقيت‌آميز، قادر به تکرار آن باشد. «جايزه انصارى ايکس» در نهايت به  فضاپيماى کوچک «اسپيس شيپ وان»  با طراحى خلاقانه برت روتان تعلق گرفت.

اما همچنان رؤياى سفر به فضا ذهن بانوى فعال و ناآرام ايرانى را به خود مشغول کرده بود. فعاليتهاى فضايى اخير به هيچ‌وجه او را آرام نمى‌کرد و اشتياق ديدن زمين از فضا او را به سويى رهنمون کرد که اکنون تيتر نخست خبرهاى فضايى دنيا را به خود اختصاص داده است. انوشه انصارى سرانجام دل به دريا زد و براى سفرى هيجان‌انگيز به ايستگاه بين‌المللى فضايى ثبت‌نام کرد. اين سفر که با کپسول فضايى سايوز تى‌ام‌آ صورت مى‌گيرد حدود 20 ميليون دلار هزينه در بر دارد. ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه به طور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بعنوان اولین زن گردشگر فضایی در يکى از 
پروازهاى فضاپیمای سایوز که براى  بهار ۱۳۸۶ برنامه‌ريزى شده بود، به مدار زمین سفر خواهد کرد.

اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه به طور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بعنوان اولین زن گردشگر فضایی در يکى از پروازهاى فضاپیمای سایوز که براى  بهار ۱۳۸۶ برنامه‌ريزى شده بود، به مدار زمین سفر خواهد کرد.

اما شانس با انوشه بود تا نخستين توريست فضايى زن، زودتر از آنچه انتظارش را داشت به آرزوى خود برسد. ردصلاحيت پزشکى داوطلب ژاپنی، دایسوکه انوموتو، سفر انوشه را حدود 6 ماه به جلو انداخت (متن اين خبر در "دانش فضايى"). انوشه قرار است در ۲۳ شهریور ۱۳۸۵ راهى ايستگاه بين‌المللى فضايى (ISS) شود. دايسوکه انوموتو که 35 سال دارد، ثروت خود را از راه تجارت اينترنتى به دست آورده است. او قبول کرده بود که با پرداخت 20 ميليون دلار و تحمل تمرينات سخت و فشرده  براى يک هفته به ايستگاه بين‌المللى فضايى (ISS) سفر کنددر صورتى که سفر انوشه طبق برنامه انجام شود، وی اولین فضانورد ایرانی، اولين بانوى گردشگر فضايى و چهارمين توريست فضايى دنيا خواهد شد.
انوشه انصارى در شرايطى راهى فضا مى‌شود که طى چهل و پنج سال گذشته سفر به فضا تنها در انحصار شوروى سابق (روسيه)، آمريکا و به تازگى چين بوده است. تاکنون بيش از 440 نفر طى نزديک به 1000 مأموريت فضايى از مرزهاى فضا عبور کرده‌اند که نزديک به 380 نفر آنها از اتباع آمريکا و شوروى سابق و بقيه از شهروندان کشورهايى همچون چکسلواکى، آلمان، ژاپن، بلغارستان، افغانستان، برزيل، انگليس، کوبا، مجارستان، هند، مغولستان، لهستان، رومانى، اسلواکى، آفريقاى جنوبى، اسپانيا، سوئيس، سوريه، بلژيک، اتريش، فرانسه، مکزيک، هلند، عربستان سعودى، رژيم اشغالگر قدس و مکزيک بوده‌اند که توسط فضاپيماهاى آمريکايى يا روسى امکان سفر به فضا را يافته‌اند.

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۱/۰۹/۲۸ - ۱۰:۱۸
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)