وضعیت کنونی اقتصاد ایران مشابه وضعیت اقتصاد آنکارا در سال 2004 میلادی است. ایران توانایی تولید بیش از 50 درصد قطعات خودرو را دارد. این میزان بیش از قابلیت تولید قطعات مشابه توسط ترکیه در سال 2011 میلادی است.
"چارلی رابرتسون" خبرنگار روزنامه "وال استریت ژورنال" که به تازگی از سفر به ایران بازگشته با اشاره به بهبود تدریجی وضعیت اقتصادی ایران پس از لغو تحریم ها اقتصاد ایران را با ترکیه مقایسه کرده است.
روزنامه "وال استریت ژورنال" با اشاره به بهبود وضعیت اقتصادی ایران می افزاید :"ایران، ترکیه با نفت است. دست کم محاسبات خبرنگار "وال استریت ژورنال" این گونه نشان می دهد. او به تازگی از سفر به تهران بازگشته است. ارزیابی ها نشان می دهند که لغو بخشی از تحریم های وضع شده علیه برنامه هسته ای ایران امیدهای تازه ای را برای بهبود وضعیت اقتصاد ایران تا شش ماه آینده فراهم کرده است. رابرتسون در مورد مشابهت وضعیت اقتصادی ایران و ترکیه می گوید :"وضعیت کنونی اقتصاد ایران مشابه وضعیت اقتصاد آنکارا در سال 2004 میلادی است. ایران توانایی تولید بیش از 50 درصد قطعات خودرو را دارد. این میزان بیش از قابلیت تولید قطعات مشابه توسط ترکیه در سال 2011 میلادی است. با این حال برخلاف ترکیه، ایران بیش از 9 درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد."
روزنامه "وال استریت ژورنال" در ادامه می افزاید :"اصلاحاتی که "روحانی" برای بخش اقتصادی ایران مدنظر دارد وضعیت اقتصادی آن کشور را بهتر و بهتر خواهد کرد. تحت شرایط پولی و بانکی تعیین شده توسط دولت "روحانی" امکان سرمایه گذاری بیش تر در ایران میسر خواهد شد. ایران می تواند با این روند سرمایه هایی که اکنون جذب عربستان سعودی شده اند را به سوی خود جلب نماید. این شرایط مشابه وضعیتی است که ترکیه پس از سال 2001 میلادی و روسیه پس از دهه 90 میلادی با آن مواجه بودند. لغو بخش عمده تحریم های وضع شده علیه ایران می توانند باعث جذب سرمایه های خارجی بیش تر به سوی بازارهای آن کشور شوند."
خبرنگار "وال استریت ژورنال" در این باره افزوده است :"اقتصاد ایران بدون خطا نیز نیست. مشکل اصلی اقتصاد آن ضعف ضعف بخش بانکی است. هم چنین نرخ تورم بالاست. به همین خاطر میلیون ها ایرانی به منظور حفظ ارزش پول شان آن را در بخش املاک و بورس اوراق بهادار سرمایه گذاری کرده اند."
"وال استریت ژورنال" در پایان خاطر نشان می کند که وضعیت پیشرفت اقتصادی ایران به مصالحه آن کشور با امریکا بستگی دارد. "ناصر سعیدی" اقتصاددان ایرانی مقیم دبی اخیرا با ارزیابی ای که انجام داده اظهار داشته که حجم اقتصاد ایران بزرگتر از آن است که بتوان آن را نادیده گرفت و فرصت سرمایه گذاری 600 تا 800 میلیارد دلاری برای آن کشور فراهم شده است."