
همانطور که پیش بینی می شد؛ بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان در سفر رییس جمهور به آذربایجانشرقی افتتاح شد، این در حالیست که تاکنون اساسنامه، نحوه اداره و شرح فعالیت این بنیاد برای فعالان این عرصه و رسانه ها مبهم است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آناج، ایجاد فرهنگستان زبان آذری یکی از وعدههای اساسی دکتر روحانی در سفر به استان آذربایجانشرقی بود که امیدهای زیادی را در بین مردم برای حفظ و نگهدارب از فرهنگ، رسوم و زبان این خطه از کشورمان ایجاد کرد، بعد از کش و قوس فراوان بعدها بنابه دلایلی منطقی عنوان فرهنگستان به بنیاد فرهنگ و هنر و ادب آذربایجان تغییر نام داد.
در طول ماههای گذشته مردم منتظر عملی شدن این وعده بودند، اما مسئولین استانی افتتاح آن را به سفر ریاست جمهوری و هیئت دولت موکول کرده و از ارائهی جزئیات بیشتر در بارهی آن خودداری کردند، بنیادی که نحوهی فعالیت و اساسنامهی آن نامشخص بود، حسابی اهالی فرهنگ و هنر و رسانه را سردرگم کرد.
زمانی هم که اهالی رسانه هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر از جزئیات این فرهنگستان بود، با پاسخ تأمل برانگیز مسئولین استانی مواجه می شدند، مسئولینی که طبق اظهاراتشان از ارائهی جزئیات بیشتر در این باره منع شده اند، در نهایت قرار شد در سفر ریاست جمهوری به استان و همزمان با افتتاح آن، جزئیات آن به مردم و نخبگان استان اطلاع رسانی شود.
این بنیاد در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان آذربایجانشرقی با تمامی ابهاماتش افتتاح شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاح بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان در خانه پروین اعتصامی که به صورت ویدیو کنفرانسی و در حضور رئیس جمهور برگزار میشد، گفت: "در راستای تشکیل فرهنگستان زبان ترکی، اساسنامه آن تنظیم و جلساتی برای نامگذاری آن تشکیل شد و بنا به درخواست اهالی فرهنگ، ادب و هنر و پس از مطالعات صورت گرفته و مشورتهای انجام یافته با شخصیتهای علمی، هنری و ادبی با تاکید بر اینکه فرهنگ و هنر آذربایجان تنها زبان نیست و باید سایر رشته های فرهنگی و هنری هم مورد توجه قرار گیرد، عنوان بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان مورد توافق قرار گرفت."
اما نکتهی قابل توجه این است که چه کسانی در تنظیم اساسنامه این بنیاد نقش داشتند و جایگاه ایشان در فرهنگ و هنر و ادبیات آذربایجان چیست ؟
جای سوال ایجاست هم اکنون که این بنیاد افتتاح شده، بازهم مسئولین مربوطه از ارائهی توضیحات دربارهی جزئیات این بنیاد خودداری کرده و همچنان آنرا در قرنطینه خبری قرار داده اند.
در حال حاضر مردم آذربایجان با افتتاح بنیادی روبرو هستند که اساسنامه، نحوهی فعالیت و مسئولین اجرایی آن برایشان نامشخص است و بیم این میرود که مردم به مانند برخی طرحهای دولت با یک افتتاحیهی نمادین روبرو بوده و فقط خانه پروین اعتصامی را افتتاح مجدد کرده اند. !
حال باید منتظر ماند و دید ماجرای پر سر و صدای بنیاد به کجا خواهد رسید، آیا در رشد و تعالی فرهنگی جامعه، حفظ رسوم و فرهنگ غنی آذربایجان، نشر و گسترش فرهنگ انقلابی این خطه در ایران و جامعه جهانی، توسعهی هویت اسلامی ایرانی مردم آذربایجان و توجه به نقش و جایگاه بیبدیل زبان محلی تاثیرگذار خواهد بود؟!
به علت هزینه های بالا ممکن است سایت از دسترس خارج شود.
لطفا ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
مطمئنم اینگونه بنیاد ها برای هدف بیشتر فارسیزه کردن مردم آزربایجان هست
اصلا اینا بیان اصل 15 رو اجرا کنن جوری اجرا میکنن که مردم آزربایجان از زبان ترکی زده بشن
من اینارو خوب میشناسم
بنیاد فرهنگ، ادب و هنر آذربایجان به صورت ویدئو کنفرانس توسط حسن روحانی رییس جمهور ایران در خانه تاریخی پروین اعتصامی تبریز افتتاح شده است.
به گزارش ایرنا، دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران، در آیین افتتاح این نهاد فرهنگی گفت: با افتتاح بنیاد فرهنگ، ادب و هنر آذربایجان وعده ای که در سفر استان به مردم داده شده بود، جامه عمل پوشید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این آیین اعلام کرد: تبریز و آذربایجان به عنوان مهد تمدن و فرهنگ ایران زمین، منظومه ای از شخصیت های برجسته فرهنگی را در آسمان علم و ادب و فرهنگ کشور پرورانده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این آیین اعلام کرد: ریاست عالیه بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان بر عهده وزیر فرهنگ و ارشد اسلامی، نایب رییسی آن به عهده استاندار آذربایجان شرقی است و شهردار تبریز به همراه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از بزرگان استان عضو هیات امنای آن هستند.
این در حالی است که سایت محلی دورنانیوز به دنبال تاسیس این بنیاد نوشت: "رئیس جمهور در جریان سفر انتخاباتی خود به شهرهای اورمیه و تبریز، نه وعده تاسیس «بنیاد فرهنگ و هنر زبان آذری»، بلکه قول تاسیس «فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی» را نه به مردم استان آذربایجان شرقی، بلکه به کل مردم آذربایجان داده و علاوه بر آن از اجرایی شدن اصل ۱۵ قانون اساسی و در نتیجه تحصیل به زبان ترکی در شهرهای آذربایجانی در صورت انتخاب به عنوان یازدهمین رئیس جمهور ایران خبر داد و با تکیه بر همین وعده های انتخاباتی توانست اعتماد اکثریت مردم آذربایجان را نسبت به خود جلب و با رای بالای میلیون ها ترک تبار ایرانی راهی پاستور شود."
این سایت ضمن انتقاد شدید از افتتاح این بنیاد نوشته است:" بعد از گذشت نزدیک به دو سال از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و آغاز به کار دولت تدبیر و امید، امروز شاهد آن هستیم که با تحریفی آشکار در اصل وعده های دکتر روحانی، نه تنها خبری از اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی و تحصیل به زبان مادری در مدارس و دانشگاه های منطقه آذربایجان نیست، بلکه نهادی مجهولالهویه با عنوان بنیاد فرهنگ و هنر زبان من درآوردی آذری با مدیریت مسئولین دولتی، به جای فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی افتتاح و از این اقدام با عنوان تحقق وعده رئیس جمهور به مردم استان یاد میشود."