فراموش کردم
اعضای انجمن(325) مدیریت انجمن
جستجوی انجمن
pariyaarangahar (paryaarang )    

ایستگاه فضایی چین تقریبا کامل شده است

درج شده در تاریخ ۱/۰۸/۲۸ ساعت 14:02 بازدید کل: 111 بازدید امروز: 111
 
 

بر اساس گزارش رسانه‌های داخلی چین، ایستگاه فضایی چین با پرتاب دو ماژول دیگر به زودی تکمیل می‌شود.

ایستگاه فضایی تیانگونگ چین تقریبا تکمیل شده است. سومین و آخرین ماژول قرار است روز دوشنبه به مدار پایین زمین پرتاب شود.

انتظار می‌رود این ایستگاه که دومین آزمایشگاه در مدار است، میزبان بیش از ۱۰۰۰ آزمایش علمی در طول عمر حداقل ۱۰ ساله خود باشد که شامل مطالعه اثرات ریزگرانش بر بافت‌های زنده و رفتار آتش سوزی می‌شود.

پائولو دی سوزا که فناوری‌های فضایی را در دانشگاه گریفیث استرالیا توسعه می‌دهد، گفت: ساخت ایستگاه فضایی یک دستاورد عظیم است. این فوق‌العاده است.

او افزود: ایستگاه فضایی زمین بازی علمی جدیدی را برای محققان چینی باز کرده است.

براد تاکر، اخترفیزیکدان دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا گفت:‌ محققان کشور‌های دیگر نیز به آزمایشگاه در حال گردش دسترسی خواهند داشت. چین از طریق یک پروژه مشترک با سازمان ملل که توسط محققان ژاپنی، روسی، هندی و مکزیکی و ... توسعه یافته است، ۹ آزمایش بین‌المللی را برای پرواز به این پست انتخاب کرده است.

ماژول نهایی (منگتیان) یکی از دو ماژول طراحی شده برای میزبانی آزمایش‌های علمی است. دیگری ونتیان، در ماه جولای راه اندازی شد. منگتیان و ونتیان با هم بازو‌های ایستگاه فضایی را با اتصال به ماژول هسته‌ای تیانه که از آوریل ۲۰۲۱ به دور زمین می‌چرخد، تشکیل خواهند داد. چندین ماموریت باری انجام شده و چند فضانورد قبلا از این ایستگاه بازدید کرده‌اند. اکنون یک تیم سه نفره در آن جا زندگی می‌کنند.

بیش از ۲۰ آزمایشگاه کوچک مجهز به سانتریفیوژ، اتاق‌های سرد با دمای ۸۰- درجه سانتی‌گراد، یک کوره با دمای بالا، چندین لیزر و یک ساعت اتمی نوری در این هواپیما وجود دارند.

از این آزمایش‌ها برای انجام آزمایش‌هایی مشابه آزمایش‌هایی که در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) انجام شده اند، استفاده می‌شود. از جمله بررسی‌هایی در مورد تاثیر ماندن طولانی‌مدت در مدار پایین زمین بر سلامت فضانوردان، نحوه جلوگیری از آتش‌سوزی در مواد مختلف و ویژگی‌های کوانتومی.

از گاز‌ها سه تاسیسات واقع در خارج از ایستگاه به بررسی اثرات تشعشعات کیهانی بر گیاهان و میکروارگانیسم‌ها کمک می‌کند.

چین شریک ISS نیست و فضانوردان آن قادر به دسترسی به ایستگاه نبوده‌اند. قوانین ناسا، یک آژانس شرکت کننده در ISS را از مشارکت در یک پروژه دوجانبه با چین منع می‌کند.

دو سوزا که امیدوار است این یافته‌ها در دسترس عموم قرار گیرند، گفت: یک آزمایشگاه فضایی جدید به این معنی است که محققان می‌توانند آزمایش‌هایی را که در ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام شده اند، تکرار کنند تا آزمایش کنند که آیا نتایج قابل بازتولید هستند یا خیر.

ژانگ وی، مدیر فناوری مرکز مهندسی استفاده از فضا در آکادمی علوم چین گفت: بیش از ۲۵ پروژه تحقیقاتی در حال انجام هستند. از جمله پروژه‌هایی برای مطالعه اثرات ریزگرانش بر سلول‌های گیاهی، استخوان و ماهیچه و همچنین بر روی مواد مذاب، همراه با آزمایش‌های کریستالیزاسیون پروتئین. رسانه‌های خبری دولتی چین همچنین گزارش داده اند که خدمه حدود ۱۲۰۰۰ بذر از جمله یونجه، جو و دانه‌های قارچ را به ایستگاه فضایی برده اند، آن‌ها را به مدت شش ماه در معرض تشعشعات کیهانی و ریزگرانش قرار داده و در آوریل آن‌ها را برای کاشت در زمین بازگرداندند.

محققان آکادمی علوم چین نیز گزارش داده‌اند که شاهی و نهال برنج تال که در اواخر جولای در ونتیان رشد کرده‌اند، جوانه زده‌اند.

منگتیان با یک موشک Long March ۵B از سایت پرتاب Wenchang در جنوب چین به پرواز در خواهد آمد. این موشک احتمالا یک ورود مجدد کنترل نشده به جو انجام می‌دهد و چندین تن پسمانده ممکن است در جایی از سطح زمین سقوط کند. همان طور که در ماموریت‌های قبلی با استفاده از این نوع موشک اتفاق افتاده است.

برخی از دانشمندان نگران هستند که این پسماند‌ها در یک منطقه پرجمعیت سقوط کنند.

مک داول گفت: خطر واقعی است. خوشبختانه بیشتر سطح زمین اقیانوس یا زمین خالی است؛ بنابراین احتمال برخورد با یک منطقه پرجمعیت کم است.

بیشتر بخوانید 

  • ۱۰ پرتاب دیگر برای تکمیل ایستگاه فضایی جدید چین
  • منبع: nature

     
     

     

     

    این مطلب توسط محراب عبوسی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۱/۰۸/۲۹ - ۰۰:۲۰
    اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
    برچسب ها:

    1
    1


    لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
    فراموش کردم
    تبلیغات
    کاربران آنلاین (1)