فراموش کردم
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 4371


درباره من
اسکیمو (popcorn )    

محیط اقتصادی ایران نیازمند اخلاق است

منبع : تابناک
درج شده در تاریخ ۹۰/۰۲/۳۰ ساعت 21:01 بازدید کل: 316 بازدید امروز: 109
 
رضایی در دانشگاه مفید قم:

محیط اقتصادی ایران نیازمند اخلاق است

نامگذاری‌های سال های اخیر با در نظر گرفتن بعد اقتصادی بوده است / آماری که از بیکاری در کشور ارایه می‌شود، واقعی نیست / دولت آنچه را به دست آورده، میان خانوارها توزیع کرده و در این بین، سهم بنگاه‌های اقتصادی پرداخت نشده و همین منجر شده تا بنگاه‌های اقتصادی که در تولید ملی نقش اساسی دارند، دچار آسیب شوند.../ یارانه‌ها باید صرف تولید و اشتغال شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، ظهر امروز سه شنبه در جمع صمیمی دانشجویان دانشگاه مفید قم حاضر شد و با آنان به بحث و گفت وگو نشست.

به گزارش «تابناک»، محسن رضایی، با اشاره به اینکه اقتصاد در ایران بدون روح است خاطرنشان کرد: محیط اقتصادی در ایران فرهنگی، اخلاقی و انسانی نیست و افراد برای یک هدف ملی و آرمانی مشترک کار نمی‌کنند.

رضایی با تأکید بر اینکه نگاه به اقتصاد تنها نباید به عنوان تأمین زندگی باشد، بلکه باید اقتصاد را به عنوان پشتوانه کشور بدانیم، گفت: باید بر این نکته توجه داشته باشیم که امنیت و نفوذ ایران در سطح بین الملل، ارتباط تنگاتنگی با پشتوانه اقتصادی آن خواهد داشت.

وی در ادامه به تبیین شعار جهاد اقتصادی پرداخت و با بیان پیشینه‌ای از تاریخ رخدادهای معاصر کشور گفت: در سه قرن گذشته، ایران دچار دو سونامی بزرگ به نام‌های استبداد و استعمار بود که این دو پدیده، نتایج ناگوار همچون عقب ماندگی کشور در همه زمینه‌ها، جدایی بخش‌هایی از یران و جدایی مردم از اصل خود را به ارمغان آورد.

آشنایی ایرانیان با اروپا و ایجاد بیداری ایرانیان

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ادامه با اشاره به آشنایی و سفر برخی از ایرانیان به اروپا گفت: با آشنایی مردم ایران با اروپا، بحث مقایسه ایران با کشور‌های اروپایی و عمق عقب ماندگی ایران مطرح شد.

رضایی با بیان اینکه این دوران با عنوان بیداری ایرانیان مطرح است، گفت: این بیداری نتایجی همچون انقلاب مشروطه، تشکیل مجلس و پارلمان و قانون اساسی را به دنبال داشت.

فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس، در ادامه به برخی از ضعف‌های موجود در این موارد اشاره کرد و افزود: با گذشت زمان و رخدادهای پس از انقلاب مشروطه، مردم به این نتیجه رسیدند که انقلاب مشروطه و برخی رخدادهای پس از آن، دارای مشکلاتی است که پس از آن و با روشن شدن ضعف‌های نهضت مشروطه و رخدادهای پس از پانزدهم خرداد، مردم ایران دیگر به دنبال ایجاد یک انقلاب در کشور بودند.

وی در ادامه به پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) اشاره داشت و گفت: با رهبری امام راحل، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و این باعث ایستادگی دنیای مدرن در مقابل انقلاب اسلامی شد و دیدیم که آن‌ها چگونه با همه توان خود، ده سال جلوی ایران ایستادند.

دکتر رضایی در ادامه با تأکید بر اینکه ایران اسلامی با تکیه بر فرهنگ و تمدن خود توانست به استقلال و آزادی دست پیدا کند و پس از آن، با تکیه بر استراتژی پیشرفت از راه صلح در دوره هاشمی و خاتمی به راه خود ادامه دهد، گفت: اما نتایج زحمات و رفتار این دو دولت با نام «ایران محور شرارت است» از سوی آمریکا استقبال شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: پس از این دوره بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی، ریل گذاری جدید را ـ که بر پایه اقتصاد و فرهنگ بود ـ ترسیم کرد که می‌توان به مباحثی همچون اصل ۴۴ قانون اساسی و سند چشم انداز و مباحثی دیگر در این زمینه اشاره داشت.

نامگذاری‌های سال های اخیر با در نظر گرفتن بعد اقتصادی بوده است

وی در ادامه، به برخی از نامگذاری‌های سال های گذشته همچون اصلاح الگوی مصرف، همت مضاعف و کار مضاعف اشاره داشت و عنوان کرد: توجه به این نامگذاری‌ها، نشان می‌دهد که در همه آن‌ها بعد اقتصادی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

رضایی در ادامه با اشاره به اقدامات شیطنت آمیز غرب و صدور قطعنامه‌های گوناگون علیه ایران گفت: در سال‌های اخیر، غرب با این بهانه که ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای است، شش قطعنامه علیه ایران صادر کرد که قطعنامه ۱۹۲۹ ـ که یکی از شدید‌ترین آن‌ها بود ـ  عملا تجارت ایران را با دیگر کشور‌ها هدف قرار داد.

جهاد اقتصادی و رویارویی با جهان غرب

محسن رضایی در ادامه با اشاره به شعار جهاد اقتصادی گفت: شعار امسال با موضوع انقلاب اقتصادی و فرهنگی، با رویارویی جدید غرب با ایران روبه رو شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: با تکیه بر این شعار و عملی سازی آن، رویارویی غرب با ایران خنثی شده و در بعد اقتصادی و فرهنگی، کشور با جهشی مضاعف همراه خواهد شد.

وی در ادامه تولید و اشتغال را محورهای اصلی در جهاد اقتصادی دانست و ابراز داشت: اکنون در کشور، نزدیک ۲۳ میلیون نفر شاغلند که از این تعداد، ۹ درصد آن اشتغال ناقص دارند که در ‌‌نهایت با در نظر گرفتن جمعیت ۷۵ میلیونی، بیست میلیون نفر در کشور شاغل و ۷۵ میلیون نفر مصرف کننده هستند که با وجود این، دیگر چیزی برای پس انداز و تولید باقی نمی‌ماند.

آماری که از بیکاری در کشور داده می‌شود، واقعی نیست

رضایی با اشاره به برخی از آمارهایی که در زمینه بیکاری ارایه می‌شود، گفت: این آمار‌ها، نشان دهنده بیکاری واقعی در جامعه نیست و بیشتر برای سیاست گذاری‌های اقتصادی ارایه می‌شود.

وی در ادامه به طرح هدفمند کردن یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: دولت آنچه را به دست آورده میان خانوارها توزیع کرده و در این بین، سهم بنگاه‌های اقتصادی پرداخت نشده و همین، منجر شده تا بنگاه‌های اقتصادی که در تولید ملی نقش اساسی دارند، دچار آسیب شوند.

یارانه‌ها صرف تولید و اشتغال شود

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر اینکه یارانه‌های پرداختی باید صرف تولید در جامعه شود، گفت: رویکرد مصرف گرایی در دولتمردان و جامعه، باید تغییر کرده و به رویکرد اشتغال و تولید مولد تبدیل شود.

وی تأکید کرد: شعار جهاد اقتصادی باید با بازنگری در اقتصاد ایران در سطح کلان و خرد همراه باشد که در این باره باید از تجربیات چندین ساله کشور بهره برد تا بتوان به معادلات درستی دست یافت.

وی در پایان با بیان اینکه جوانان کشور، فرشته نجات ملت هستند، ابراز داشت: چناچه جوانان محور تحرک ملی و جنبش‌های واقعی باشند، سرعت پیشرفت کشور قطعا دو چندان خواهد شد.
 
تابناک-کد خبر: ۱۶۵۲۴۴تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶  
تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۰/۰۲/۳۰ - ۲۱:۰۱
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات