محور های مواصلاتی شریان هایی حیاتی جامعه نقش حساس و انکار ناپذیریدر توسعه هر منطقه دارا می باشند. تحولات بزرگی که با استفاده از دانش فنی برای شکوفایی همه جانبه زندگی بشری از جمله صنعت حمل ونقل ایجاد شده ،حرکت های تازه ای را به ارمغان آورده است.
راه ها در امر توسعه اقتصادی هر منطقه سهم کلیدی برعهده دارند چراکه توسعه بخش کشاورزی، بخش صنعت ، گردشگری و سایر مولفه های توسعه و شکوفایی منطقه مرهون پیشرفت در زمینه راه سازی است و این درصورتی خواهد بود که این حوزه حالت پویا و فعالی به خود گیرد.
راه های ارتباطی یکی از اجزای مهم اقتصاد ملی به دلیل ایفای نقش زیر بنایی در این پروسه حائز اهمیت می باشد. هر چند توسعه راه های ارتباطی به تنهای عامل توسعه یک جامعه نمی باشد؛ اما نباید از خاطر دور داشت که یکی ازعناصرکلیدی درتوسعه اقتصادی، وجود محوری مناسب برای سهولت در امر حمل و نقل است
تاثیرات راه های ارتباطی را می توان در رابطه با همه فعالیت های اقتصادی مثل صنایع کشاورزی، خدمات، توریسم و ... برشمرد.
به عنوان نمونه ایجاد محوری ایمن در بخش های شهرستان میانه (کندوان، ترکمنچای، کاغذکنان و مرکزی)که تمامی شاخصه های یک راه استاندارد را دارا باشد می تواند به میزان قابل قبولی در رونق این بخش ها موثر واقع گردد .
گستردگی منحصر به فرد فعالیت های حوزه راه و ترابری و همچنین تحولات سریع فن آوری، فرآیند توسعه اقتصادی و اجتماعی را آن چنان حساس و پیچیده ساخته است که نیازمند سرمایه گذاری کلان در زیرساخت ها جهت توسعه این حوزه می باشیم . بر این اساس، جوامعی که نسبت به این مقوله اهمال کاری کنند، اندک اندک از قافله پیشرفت و توسعه به دور می مانند.
باید توجه داشت که رشد شبکه حمل و نقل(اعم از راه های ارتباطی و امکانات حمل و نقل) متناسب با شرایط تجارت جهانی اجتناب ناپذیر بوده وبا توجه به این که این حوزه به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی مد نظر می باشد، از اهداف کلان نظام نیز محسوب می شود و مدیریت اجرائی آن یعنی وزارت راه وترابری متولی اصلی آن بوده لذا توقع قانونگذار و مردم ازاین بخش بسیار بالاست. امروزه با گسترش امکانات حمل و نقل در قسمت جاده ای درصد بیشتری از نقل وانتقالات بین شهری را به خود اختصاص داده است. شهرستان میانه نیز از این قائده مستثنی نبوده و به دلیل قرار گیری در ناحیه کوهستانی و نا هموار منطقه نیاز به وجود راه های ارتباطی به صورت جاده ای برای گسترش و تسریع حمل و نقل پیش از پیش حس می شود .اما متاسفانه به دلیل وجود پارهای از معضلات در جاده های شهرستان میانه از قبیل :پیچ و شیب های تند ،عرض کم جاده ومشکلات فنی نه تنها از سرعت حمل و نقل کاسته است بلکه همه ساله منجر به بروز رویداد های دلخراشی می گردد.
البته لازم به ذکر است که نقیصه های مطرح شده مختص این شهرستان نبوده و مردم سایر مناطق نیز گریبانگیر این مشکلات می باشند و به همین دلیل با تاسی از سخنان رهبر معظم انقلاب نیاز به همت و کاری مضاعف برای ترمیم و حل این مشکلات است. مهمترین بحثی که برای حل معضلات محور های مواصلاتی مطرح است بحث شناسایی و رفع نقاط حادثه خیز است .
از محور های حادثه خیز می توان به جاده میانه-ترک ،میانه- خلخال ،میانه-سرچم ومیانه-تبریز اشاره کرد و افزود که علاوه بر مشکلات ذکر شده، عبور وسایل نقلیه سنگین در محور میانه-سرچم و میانه- تبریز مزید برعلت گشته تا بر نا امنی این مسیر ها بیفزاید.
یقین داشتیم که میانه لایق بهترین هاست لذا در صدد برآمدیم تا میانه را در زمره معدود دارندگان قطارهای پردیس قرار دهیم و به یاری حق از روزانه 540 نفرسفری آسوده و ایمنی را با این قطار تجربه می کنند.
باعث افتخار است در مجلس هفتم طرح چهار بانده شدن مسیر میانه –سرچم جزو مصوبه های هیئت دولت قرار گرفت و که در آتیه ای نزدیک شاهد بهره برداری از این مسیر خواهیم بود.
از سایر فعالیت ها در زمینه راه سازی ، پل قارانقو قابل ذکر است که در سال 84 با جذب اعتبارات لازم و طی پیگیری های صورت گرفته جهت رفع مشکلات همشهریان عزیز ارائه گشته است.
تسریع در اجرای پروژه مسیر میانه –میاندوآب نمونه بارز دیگری از فعالیت های بخش راه سازی به شمار می رود .