اهمیت توسعه اقتصادی در کشور عزیزمان را می توان در نام گذاری سال 90 به عنوان سال جهاد اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب مشاهده نمود به طوری که حضرت آيتالله خامنهاي در بخشي از سخنان خود دليل انتخاب نام «جهاد اقتصادي» براي سال 90 را بدین گونه بیان فرمودند : اگر چه در كشور كارهاي اساسي و ضروري بايد انجام شود اما صاحب نظران معتقدند يكي از مسائل داراي فوريت و اهميت بيشتر در اين برهه از زمان، مسائل اقتصادي و حركت جهادگونه در اين عرصه است؛ زيرا اگر نظام اسلامي توانايي خود را در حل مشكلات اقتصادي به دنيا و همهي ملتها نشان دهد، اين موضوع در پيشرفت كشور و عزت ملت ايران تاثير بسيار زيادي خواهد داشت.
بنابرین با توجه به بیانات مقام معظم رهبری نسبت به لزوم توجه و تمرکز مسئولین نظام در جهت تکمیل وتوسعه زیر ساخت های اقتصادی درجهت رسیدن به یک پویایی اقتصادی نیازمند ایجاد بسترهای مناسب برای این مهم می باشد .با توجه به بیانات رهبری می توان این بستر ها را به صورت چکیده وار طرح کرد:
1.جهاد اقتصادی
2.تحقق رشد 8 درصدی
3.توسعه سرمایه گذاری بخش تعاونی وخصوصی
4.اشتغال زایی
5.صرفه جویی در مصرف آب
6.مشارکت مردم در اقتصاد
7.الزامات پیشرفت اقتصادی:
الف)روحیه جهادی در مسئولین نظام و تمامی اقشار جامعه
ب)استحکام معنویت وروح ایمان وتدین در جامعه
به منظور پیشرفت و شکوفایی منطقه و ارتقاء وضع موجود نیازمند شناخت پاره ای از مفاهیم بنیادین می باشیم که از اهم این مفاهیم «توسعه یافته گی مالی و اقتصادی» است. که هدف نهایی آن سوق دادن جامعه به مرتبه ای فراتر از طریق توسعه اقتصادی است. پیشرفتی توام با تحولات اقتصادی و افزایش ظرفیت های درگیر و بروز نوآوری در بخش ها.
از عمده ترین اهداف انقلاب اسلامی نیز توسعه اقتصادی و برقراری عدالت اجتماعی می باشد که در سه دهه اخیر توفیقات چشمگیری حاصل شده که تاثیرات آن در جامعه به وضوحملموس است. ولی چه بسیارند راه های نرفته و چه فراوانند قدم های برنداشته. طوری که رهبر معظم انقلاب در طی یکی بیاناتشان این گونه می فرمایند:« لكن صريحاً عرض مىكنم تحولاتى كه در زمينهى اقتصادى انجام گرفته، متناسب با تحولات در بخشهاى ديگر نيست. ما بايد مىتوانستيم يك الگوى موفقى از اقتصاد به دنيا عرضه كنيم.»1
لذا اهمیت پرداختن به توسعه اقتصادی امری واجب و غیر قابل کتمان است.
لازم بذکر است که هدف توسعه اقتصادی منطقه است ونه صرفاً رشد اقتصادی آن. چرا که در طول انجام فرآیند علاوه بر افزایش در آمد سرانه شاهد توان گری مالی وافزایش قدرت خرید ، رفاه جامعه،ایجاد گسترده اشتغال و در سایه آن عدالت اجتماعی باشیم.
«مسألهى ما در كشور، فقط رشد اقتصادى نيست. به طريق اولى، رونق اقتصادى هم نيست؛ چون ممكن است در جامعه، رونق اقتصادى باشد، اما رشد واقعى نباشد.حتى رشد اقتصادى هم، در جامعه ما هدف اصلى نيست. رشد اقتصادى، جزئى از هدف ماست و آن جزء ديگر عبارت است از عدالت.»2
مولفه هایی که توان وصول به اهداف مذکور را ممکن می سازد بنابه به شرایط جغرافیایی و داشته های فرهنگی هرمنطقه متمایزاست.باتوجه به موقعیت شهرستان میانه از عوامل توسعه میتوان به بخش های کشاورزی، محورهای مواصلاتی ، صنعت و گردشگری اشاره کرد.
جهت دست یابی به این اهداف نیازمند ایجاد ارتباط و تعامل مناسب با تمامی اجزای موثر جامعه هستیم به طوری که برقراری پل های ارتباطی میان بخش تولید و بخش مصرف اساسی ترین نیازمندی های توسعه است.
1-بيانات حضرت آیت الله خامنه ای در ديدار مسئولان اقتصادى و دستاندركاران اجراى اصل 44 قانون اساسى
2-بیانات مقام معظم رهبری در دیدار نمایندگان مجلس