فراموش کردم
اعضای انجمن(400) قوانین سایت مقررات انجمنها
جستجوی انجمن
صادق جعفری (sad-reaze )    

ده اختراع مسلمانان که جهان را متحول کرد

منبع : http://www.parsine.com/fa/pages/?cid=44292
درج شده در تاریخ ۹۰/۰۵/۳۰ ساعت 05:11 بازدید کل: 678 بازدید امروز: 72
 

پروفسور سليم الحسني» رئيس بنياد علوم، فناوري و تمدن  مي گويد: حفره اي در دانش بشر به وجود آمده است زيرا ما از تاريخ رنسانس به تاريخ يونانيان پريده ايم و بخشي را ناديده گرفته ايم. برخی ابتکارات مسلمانان اکنون در موزه علوم لندن به صورت نمايشگاهي درآمده و« الحسني» اميدوار است اين نمايشگاه بتواند مشارکت فرهنگ هاي غير غربي از جمله فرهنگ هاي اسلامي را که زماني در کشورهايي مانند اسپانيا و پرتغال، جنوب ايتاليا و بخش هايي از چين حکمفرما بوده اند، آشکار سازد.

در ميان برترين ابداعاتي که توسط مسلمانان در جهان صورت گرفته و به گونه اي پايه ابداعات جديدتر و پيشرفته تر را فراهم آورده، .«پروفسور سليم الحسني» رئيس بنياد علوم، فناوري و تمدن 10 ابتکار برتر را به اين ترتيب انتخاب کرده است:

جراحي: پزشک مشهور "الزهراوي" يک کتاب مرجع هزار و 500 صفحه اي مصور را از جراحي ارائه کرده که مدت 500 سال به عنوان مرجع در کشورهاي اروپايي مورد استفاده قرار مي‌گرفته است. يکي از ابداعات مشهور وي کشف امکان استفاده از روده گربه براي بخيه‌زدن جراحت ها بوده است. هم‌چنين اولين جراحي سزارين و ابداع اولين انبرک جراحي نيز به وي منصوب شده است.

ماشين پرواز: "عباس ابن فرناس" اولين فردي به شمار مي رود که اولين تلاش هاي واقعي را براي ساخت ماشين پرنده در جهان انجام داده است. در قرن 9 وي دستگاه بالداري را ابداع کرد و طي آزمايش مشهور خود در کوردوبا در اسپانيا با کمک اين ماشين براي چند لحظه به پرواز پرداخت و سپس به زمين سقوط کرد که بر اثر اين سقوط کمرش شکست. ابداع وي به طور قطع الهام بخش هنرمند و طراح مشهور ايتاليايي لئوناردو داوينچي بوده است.

دانشگاه: در سال 859 پرنسسي جوان به نام «فاطيما‌الفرهي» اولين دانشگاه اهدا کننده مدرک را در «موروکو » بنيان گذاري کرد. خواهر وي «ميريام» مسجدي را در جوار اين دانشگاه بنا کرد که در کنار يکديگر مجتمع "الکاراوين" را شکل داد که اين مجتمع با گذشت هزار و 200 سال هم‌چنان پابرجاست.

جبر: کلمه جبر از نام رساله مشهور خوارزمي رياضي دان پارسي قرن 9 به نام کتاب جبر و مقابله برگرفته شده است. در اين کتاب که بر اساس سيستم هاي هندو و يوناني نگاشته شده است ترتيب جبري جديد سيستم هاي اعداد گويا، گنگ و مقياس هاي هندسي يکپارچه شده است. خوارزمي همچنين اولين رياضي‌داني است که ايده استفاده از توان را مطرح کرد.

نور: بسياري از پيشرفت هاي به دست آمده در مطالعات مرتبط با نور از جهان اسلام سرچشمه مي گيرد.« ابن هيثم» دانشمند سرشناس ايراني يکي از دانشمنداني است که ثابت کرد چشم انسان اجسام را به دليل بازتاب نور روي سطح آن ها مشاهده مي کند و با اين کشف خود نظريه هاي اقليدس و بطلميوس را مبني بر اين که نور از چشم انسان تابش داده مي شود، رد کرد. اين دانشمند بزرگ همچنين کاشف اوليه پديده اتاق تاريک عکاسي به شمار مي‌رود.

موسيقي: موسيقي‌دانان مسلمان تاثير غير قابل انکاري روي اروپا داشته اند. در زمان فرمانروايي «شارلماني» يا «کارل بزرگ» وي تلاش بسياري براي رقابت با موسيقي ايران و کورودوبا در اسپانيا داشته است. از جمله سازهايي که از خاورميانه به اروپا راه يافته اند مي توان به عود و رهاب که در واقع از اجداد ويولون به شمار مي رود، اشاره کرد.

مسواک: پيامبر مسلمانان حضرت محمد(ص) باعث رواج مسواک شده اند و استفاده از اولين مسواک نيز توسط ايشان بوده است. در آن زمان ايشان با استفاده از شاخه‌اي از درختي به نام مسواک (Meswak) دندان هاي خويش را تميز مي کرده اند. موادي مشابه آن چه در شاخه درخت مسواک موجود بوده است اکنون در ساختار خميردندان ها استفاده مي شود.

بيمارستان: بيمارستان هايي که اکنون مي شناسيم در واقع از قرن 9 و از کشور مصر سرچشمه مي گيرند. اولين مرکز پزشکي در جهان بيمارستان احمد ابن تولون بوده که در سال 872 در قاهره تاسيس شده است. اين بيمارستان بر اساس سنت مسلمانان که از بيماران نيازمند حمايت مي کند به افراد نيازمند به صورت رايگان کمک هاي بهداشتي و پزشکي عرضه مي کرده است.

ميل لنگ: فناوري استفاده از اين ابزار براي اولين بار توسط الجزري در قرن 12 ابداع شد که به تدريج در سراسر جهان گسترش يافت و در ابداعاتي مانند دوچرخه و موتورهاي احتراقي داخلي مورد استفاده قرار گرفت.

قهوه: اين نوشيدني که اکنون به اصلي ترين نوشيدني در غرب تبديل شده، براي اولين بار حدود قرن 9 در يمن آماده نوشيدن شده است، سپس توسط گروهي از دانشجويان به قاهره منتقل شد و در قرن 13 به ترکيه رسيد اما تا قرن 16 استفاده از آن در اروپا رواج پيدا نکرد 

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۰/۰۵/۳۱ - ۰۲:۴۷
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
ف.فرامرزی(anima )
۹۰/۰۵/۳۰ - 17:26
مسلمانان توانايي هاي زيادي دارند .اما متاسفانه در استفاده و بكار گيري توانايي خويش هنوز مرددند
صادق جعفری(sad-reaze )
۹۰/۰۶/۰۲ - 09:48
سلام دوست عزیز طاعات و عباداتتان مقبول حق . بحث ما هم سر همینه که چرا مسبمانان عقب افتادند ؟ به نظر حقیر غربیها که مشاهده میکردند نمیتوانند از اسلام پیشی بگیرند و حتی در جنگها نیز به اسلام باخته بودند (عثمانیها تا اسپانیا پیش رفته بودند ) بنا براین از راههای دیگر وارد شدند که نمونه اش اختلاف افکنی بین مسلمانان بود (جنگ قومیت ها - جنگ مذهب ها - جنگ مرزی - و خلاصه از بین بردن اعتقادات ) بنابراین اگر دقت کرده باشید در همین کشور ما جوانان ما فکرشان معطوف به چیست و چرا؟ چرا برای کشوری مثل ایران که خودش نهایتا با شبکه های استانیش 30 کانال تلویزیونی دارد 80 شبکه خارجی برنامه پخش میکنند و چرا اینهمه برای ما خرج میکنند و فیلم هایشان چه چیزهایی به جوانان و خانواده های ایرانی می اموزد ؟ مثلا همین شبکه فارسی 1 که بسیاری از علمای ما نگاه کردن به ان را جایز نمیدانند و حتی حرام میدانند جز این هست که اعتقادات و ثبات خانواده ایرانی را نشانه رفته هست؟ متاسفانه باز هم عرض میکنم فردای قیامت همه ما مسلمانان باید جوابگو باشیم که چطور با اینکه خداوند همه منابع (نفت و طلا و الماس و ....) را در اختیار ما قرار داده ولی تحت استعمار غربیها بوده ایم ؟ کاش جوانان ما ذره ای در مورد همه مطالبی که غربیها به ما القا میکنند فکر میکردند . البته برادر من درست هست که جوامع غربی از لحاظ علمی و رفاهی از ما خیلی پیشرفته تر هستند ولی جوامعی از هم گسیخته و فاقد استحکام خانوادگی هستند که عنقریب از هم خواهد پاشید چرا که خود انگلیسیها هم دیگر اعتراف میکنند که باید بنیان های خانواده را استحکام ببخشند .و نشانه ان هزاران کودک فاقد پدر کا با روابط نا مشروع به دنیا می ایند و خود معظلی برای جوامع غربی شده است . خدایا ما را از شر و افکار پلید دشمنانمان حفظ بفرما .
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)