
حامیان محیط زیست آذربایجان- اختصاصی: وزرات نیرو باری دیگر یک سد جدید در آذربایجانشرقی به بهره برداری می رساند.
به گزارش حامیان محیط زیست آذربایجان در حالی که دریاچه اورمیه آخرین روزهای حیاتش را سپری می کند دولت قصد دارد بزرگترین سد دو قوسی شمالغرب کشور را در میانه به بهره برداری برساند.
مسئولان مربوطه در حالی از جدیت تمام برای به بهره برداری رساندن سدهای در دست ساخت خبر می دهند که در آنها هیچ جدیتی برای احیای دریاچه اورمیه دیده نمی شود.
جالب است که ارسلان هاشمی مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان آذربایجان شرقی موفقیتهای استان در مهار(!) منابع آب را حاصل جدیت و حمایت مسئولان ارشد استانی میداند و می گوید این موفقیتها جلوههای خود را با اتمام طرحهای مهر ماندگار در دولت دهم پررنگتر و شفافتر به نمایش خواهد گذاشت!
وی همچنین از جمله طرحهایی که برای مهر ماندگار تعریف شده است را طرحهای سدسازی برشمرد و گفت 10 سد در حال اجرا و 12 سد در دست مطالعه داریم.
ارسلان هاشمی از سد شهریار به عنوان یکی از سدهای بزرگ کشور یاد کرد و یادآور شد: این سد طرحهای مدیریت جامع منابع آب وزارت نیرو را در حوزه آبریز "قزل اوزن" تکمیل میکند.
سد بتنی دو قوسی شهریار به عنوان بزرگترین سد بتونی دوقوسی شمال غرب کشور در 39 کیلومتری شمال شرقی شهرستان میانه به منظور تامین نیاز آبی اراضی و شالیزارهای استان گیلان و جبران کاهش حجم مخزن سد سفیدرود توسط شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی اجرا شده است و 700 میلیون متر مکعب گنجایش دارد.
واقعا تعجب آور است در حالی که دریاچه اورمیه با مرگ دست و پنجه نرم می کند، مسئولان سدساز این چنین با غرور از فتح ها و موفقیت های خود می گویند!
ای کاش به این سوال بسیار ساده پاسخی داده شود: چرا با اینکه دریاچه اورمیه آخرین روزهای عمرش را می گذراند باید آب شهریار به گیلان برود؟ و نیز به این سوال پاسخ داده شود آیا 139 سد ساخته شده در حوزه آبریز دریاچه اورمیه تنها 5 درصد در خشک شدن این دریاچه تاثیر دارند؟
آیا اراده ای برای نجات دریاچه اورمیه وجود دارد؟