فراموش کردم
رتبه کلی: 5663


درباره من
easheghe eshgh (saeidjalili )    

آیا اقتدا به اهل سنت جایز است؟

درج شده در تاریخ ۹۲/۰۳/۱۷ ساعت 11:22 بازدید کل: 226 بازدید امروز: 153
 

آیا اقتدا به اهل سنت جایز است؟

آیا اقتدا نمودن به امام جماعت اهل سنت جایز و مجری است؟        
 
 

از آنجا که تمامی مذاهب اسلامی برای صحت تکالیف شرعیه، شرایطی را قائلند و انجام ندادن هر کدام از آنها باعث بطلان آن می گردد. بنابراین در نماز جماعت نیز شرایطی وجود دارد که از جمله آنها این است که نماز امام جماعت از نظر ماموم(شیخ طوسی در المبسوط) صحیح باشد.

به جز مذهب مالکی و حنبلی تمام مذاهب دیگر بر این توافق دارند که اگر نماز امام جماعت باطل باشد (هر چند از نظر خودش صحیح است)  نمی توان به او اقتدا نمود. مذهب تشیع (امامیه) نیز بالاتفاق نماز خواندن بعثت سر امام اهل سنت را جایز نمی دانند چرا که از نظر شیعه نماز آنها صحیح نمی باشد. اگر چه عده ای از علمای شیعه به خاطر رعایت امر وحدت اسلامی، آن را جایز دانسته و وحدت را مقدم بر مساله نماز جماعت می دانند.

البته باید شرایط دیگر نماز را که مطابق با احکام فقهی شیعه است رعایت شود گفتنی است در هنگام تقیه و ایجاد وحدت نماز جماعت را مطابق فقه آنان بجا آورد.

بنابراین نتیجه گرفت که نماز جماعت پشت سر اهل سنت و غیر امامیه، نه به خاطر شیعه نبودنشان بلکه به خاطر اینکه از نظر ما نماز آنها صحیح نمی باشد، جایز نیست مگر به خاطر مسئله مهم تری به نام وحدت مسلمین.

و در آخر احادیث و فتاوایی را از علما ذکر می کنیم.

1. قال امیرالمومنین علی(ع): «لایجوز الصلواه خلف الناصب مع الاختیار»

نماز خواندن پشت سر امام جماعتی که دشمن اهل بیت باشد جایز نیست مگر در موقعیت اضطرار.

2. عن ابی عبدالله البرقی قال: کتبت الی ابن جعفر(ع) ایجوز جعلت فداک الصلواه خلف من وقف علی ابیک وجدک صلوات الله علیهما فاجاب لاتصل وراءه.

 

برخی از فتاوای علما

1. شیخ طوسی در المبسوط:

ولایجوز یاتم بفاسق ولا مخالف فی اعتقاد الحق من القول بالتوحید و العدل و النبوه و الامامه الاثنی عشر اقتدا نمودن به امام جماعت فاسق و مخالف اعتقاد حق در توحید و عدل و نبوت و امامت دوازده امامی جایز نیست.

2. محقق حلی(ره) در شرایع الاسلام:

یعتبر فی الامام الایمان و العداله و العقل و...

از شرایط امام جماعت، ایمان (تشیع) عدالت و عقل است. (منظور از قیدالایمان، شیعه بودن است)

3 .علامه حلی(ره) در نهایه الاحکام:

الرابع: الایمان شرط فی الامامفلاتصح امامه من لیس بمومن من اهل البدع و الاهواء و سواء اظهر البر ام لا.

ایمان از شرایط امام جماعت است پس امامت کسی که اهل بدعت و هوای نفس است صحیح نمی باشد.

4. امام خمینی(ره) در رساله عملیه خود می فرماید: امام جماعت باید بالغ و عاقل و شیعه دوازده امامی باشد البته ایشان در استفتائات خود نماز جماعت با اهل سنت را جهت وحدت جایز می دانند.

5. آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در استفتائات

اقتدا به اهل سنت، برای رعایت وحدت جایز است و نماز خواندن با آنها صحیح و مجزی است ولی تکتف واجب نیست و بلکه جایز نیست مگر در صورتی که ضرورتی آن را اقتضاء کند.

 

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۲/۰۳/۱۷ - ۱۱:۲۲
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)