مناظره سیاسی انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، در لابلای خود علاوه بر طرح مباحث جدی و کارشناسی، حاوی برخی افشاگریها، بگمبگمها و بیانصافیهای غیر اخلاقی نیز بود.
به گزارش رجانیوز، در شرایطی که دکتر جلیلی تلاش کرد با بیان مستندات تاریخی و عینی، رویکردهای برخی از کاندیداها در سیاست خارجی را به چالش بکشاند، آنچه در مقابل به عنوان پاسخ شنید، تلاش برای تقلیل شش سال مذاکره موفق و جدی تیم جلیلی به بیانیهخوانی در مذاکرات چند جانبه با شش کشور بود.
تلاش برای تقلیل و فروکاستن تلاشهای موفق تیم مذاکره کننده ایران در سالهای اخیر به خواندن چند بیانیه را حسن روحانی با این ادبیات مطرح کرد: فرصت با مذاکره واقعی ایجاد می شود و با اعلام مواضع و خواندن مقاله کار پیش نمی رود.
این در حالی است که در اقدامی غیرقابل انتظار،دکتر ولایتی نیز پس از به چالش کشیده شدن از سوی دکتر جلیلی، در سخنانی مشابه تلاشهای تیم مذاکره کننده ایرانی را صدور بیانیه عنوان کرده و گفت: بنده فکر میکنم که دیپلماسی این است که در داخل کشور خودمان طوری رفتار بکنیم که باید بتوانیم یک تعامل با همه دنیا داشته باشیم و قضیه بده و بستان است و هنر دیپلماسی بیانیه صادر کردن نیست و حتما این روند مذاکرات هستهای درست نیست و اگر درست بود وضع ما به این حالت نمیرسید.
اما آیا دکتر جلیلی درمذاکرات هستهای تنها بیانیه میخواند و سخنرانی میکند؟
شاید کاترین اشتون به عنوان طرف مستقیم این سالهای دکتر جلیلی در مذاکرات چند جانبه با ایران، بهتر از هر چهره دیگری میتواند در این زمینه قضاوت کند. و این در حالی است که بدانیم این سیاستمداری انگلیسی، دل خوشی از جلیلی و تیم مذاکره کننده ایرانی ندارد.
// Sorry, your browser does not support Flash Video Player ");
}else{
flowplayer("hana_flv_flow3_1", { src: "http://hamase92.net/wp-content/plugins/hana-flv-player/flowplayer3/flowplayer-3.2.7.swf", wmode: "transparent" }, {
canvas: { backgroundColor: "#000000", backgroundGradient: "none",},
clip: {
url: "http://www.rajanews.com/userfiles/flash/entekhabat/A%20Conversation%20with%20Catherine%20Ashton%20-2.flv",
scaling: "fit", autoPlay: false, autoBuffering: true
, onFinish : function () { this.seek(0); }
}
});
}
// ]]>
کاترین اشتون، ۱۶ مارس ۲۰۱۳ (۲۵ اسفند گذشته) در حاشیه نشست بروکسل در گفتگویی با یک سوال مشابه روبرو شد. اشتون در باره این که مذاکرات واقعی و جدی است اعلام کرد: ابتدا که من رهبری این مذاکرات را بر عهده گرفتم ما واقعا درباره اصل موضوع بحث نمیکردیم. اکنون ما بصورت تفصیلی درباره این موضوع با هم بحث میکنیم. ما با پاورپوینت، اسلایدها را به هم نمایش میدهیم. ما، هم در سطح گفتگوهای فنی و هم در سطح گفتگوهای سیاسی، گفتگویی واقعی درباره موضوعات مختلف داریم.
در این لحظه مجری برنامه سوال خود را جدیتر و به گونهای دیگر مطرح کرد. او پرسید آیا مذاکرات با جلیلی واقعی است یا فقط او سخنرانی و خطابه ارائه میدهد.
اشتون در این باره اعلام کرد: ما الان سخنرانی از طرف مقابل نمیشنویم. من ۲۷ ساعت با دکتر جلیلی گفتگوی دوجانبه داشتهام پس او را اندکی میشناسم. او سخنرانی نمیکند. همیشه گذشته و تاریخی وجود دارد که در همه گفتگوها لاجرم به آنها پرداخته میشود. اما الان ما درباره مسائل با هم صحبت میکنیم.
اشتون در ادامه به دستاوردهای این گفتگوها نیز اشاره میکند: تمام تلاش خودم را انجام دهم تا هر کاری میتوانیم بکنیم تا به جایی برسیم. و این به معنی امتیاز دادن نیست بلکه به این معنی است که چه چیزی پیدا کنیم که یک تفاوتی ایجاد کند. آنچه که ما الان دربارهاش صحبت میکنیم بسته نهایی نیست. بلکه این گام اول اعتمادسازی است. اما اگر ما بتوانیم این را انجام دهیم دردرون همان احتمال شکلگیری یک بازه زمانی وجود دارد که طبق آن به سوی جلو حرکت کنیم