حقیقت رکوع چیست؟
رکوع، نشان دهنده این حقیقت است که عبد سر سرپیچی از مولا را ندارد و جز طاعت و فرمانبری راهی را انتخاب نکرده است.
به گزارش پایگاه خبری جاجرم به نقل از جام نیوز
رکوع، حالت تواضع عبد در پیشگاه مقدس مولاست و از بهترین حالات عبادتی بنده در بارگاه قدس حضرت اوست.
رکوع، جلب کننده توجه خداوند به بنده عابد و راهی از راههای نجات انسان از عذاب فرداست، چرا که رکوع نمایانگر این معناست که عبد از آلودگی به کبر و منیت و خودخواهی و خودپرستی پاک است.
رکوع، نشان دهنده این حقیقت است که عبد سر سرپیچی از مولا را ندارد و جز طاعت و فرمانبری راهی را انتخاب نکرده است.
حضرت صادق (ع) فرمود: رکوع نمی کند بنده ای برای خداوند متعال به رکوع حقیقی؛ مگر اینکه خدا او را به نور بهاء خود زینت داده و در سایه عظمت خود ساکن نموده و لباس برگزیدگان خود را به او بپوشاند.
رکوع در مرتبه اول و سجود در مرتبه دوم است، و هر که رکوع را به آن طوری که هست بجا آورد، برای سجده کردن صلاحیت پیدا می کند. و اثر رکوع اظهار أدب است، و سجده موجب قرب است، و هر که نتواند به خوبی عرض ادب کند برای مقام قرب صلاحیت پیدا نمی کند.
پس رکوع به جا آور چون رکوع کسی که به قلب خود در مقابل پروردگار متعال خاضع است، و در ظل سلطنت حق ذلیل و خائف است، و جوارح او برای خداوند مطیع و تسلیم است، و پیوسته متواضع و ترسان است از آنچه او را فوت شده است از فوائد و عوائد راکعین.
در رکوع شخص راکع خم می شود، به حدی که در حال متوسط قیام و سجده قرار می گیرد، مانند تجلیل و تعظیم و اظهار أدبی که عرفا در مقابل اشخاص بزرگ معمول و مرسوم است، ولی در سجده به طور کلی و تا آخرین حد اظهار خضوع و خشوع و بندگی کرده، و به اندازه ای در مقابل عظمت و نفوذ پروردگار متعال تذلل و تواضع می شود که چهره به خاک مالیده و تسلیم صرف می شود.
به علت هزینه های بالا ممکن است سایت از دسترس خارج شود.
لطفا ما را در اینستاگرام دنبال کنید.