فراموش کردم
اعضای انجمن(272) نحوه ارسال مطلب نحوه ارسال عکس، موسیقی، فیلم دلایل رد مطلب
جستجوی انجمن
دل آرام مسیحا (sara-j123 )    

مدیریت کردن نگرانی

منبع : http://www.iranmojri.com/sarfasl/ehsas/1029-1001.h
درج شده در تاریخ ۹۳/۱۱/۱۷ ساعت 20:07 بازدید کل: 42 بازدید امروز: 42
 

0 نکته برای مدیریت کردن نگرانی ها و تشویش ها به شیوه هوش هیجانی، توسط فریبا علومی یزدی

نگرانی در بین مردم رایج است و می تواند خطرناک و شکننده باشد. باید بتوانیم بر احساس ترس از ناتوانی و ضعف و همین طور بر تشویش ها و نگرانی هایمان غلبه کنیم. در اینجا نکاتی را برای این منظور آورده ایم.( البته من روانشناس نیستم، بنابراین اگر مشکل اضطراب و تشویش هایتان جدی است، لطفا از یک متخصص کمک بگیرید).

 

در همین مورد  :آشنایی با هوش هیجانی

 

1_ بشینید و نظاره کنید.

اگر بتوانید به سادگی اضطراب ها را کنار گذاشته و کمرنگ شدن و محو شدن آن را تماشا کنید، می توانید بر احساس نگرانی تان غلبه کنید. وقتی که احساس نگرانی می کنید، و از این حس می ترسید، با این کارتان ترس خود را دو چندان می کنید. ترسیدن از ترس، احساس ترس را دو برابر می کند!

2_ اتفاقات را برای خود به طور واضح تحلیل و بررسی کنید.

توجه کنید که چه اتفاقی رخ می دهد و آن ها را به شیوه عینی بیان کنید. برای مثال، اگر اتفاقی افتاد که ضربان قلبتان شدید تر شد، می توانید به سادگی با خود بگویید " قلب من در یک دقیقه 70 مرتبه می زد، حالا 80 مرتبه در دقیقه می زند. "

3_ نسبت به نشانه ها آگاه و کنجکاو باشید.

به جای اینکه از نشانه ها بترسید، نسبت به آنها کنجکاو باشید. از خود در باره آنها سوال بپرسید. برای مثال، اگر عرق می ریزید، در مورد آبی که از بدنتان خارج می شود کنجکاو باشید! می دانم که این موضوع به نظر خنده دار می آید. پرسیدن سوال می تواند به شما کمک کند تا ذهن تحلیل گری داشته باشید و با دید بهتری مسائل را تجزیه و تحلیل کنید. نظیر سوالاتی که ممکن است من از خودم بپرسم اینها هستند، " چه قدر آب به شکل عرق می تواند از بدن من خارج شود؟ " ، این همه آب که به شکل عرق از بدن من خارج می شود از کجا می آیند؟" ، " ضربان قلب تا چه اندازه می تواند سریع باشد؟" و ... . پروفسور بدن شوید!

4_ صبور باشید.

می دانم که صبور بودن در زمانی که در نگرانی به سر می برید، آخرین موردی است که بخواهید و بتوانید انجام دهید... اما صبور بودن بسیار بیشتر از نا شکیبایی و عصبانیت می تواند به شما کمک کند. یکی از نقل قول های مورد علاقه های من این است " این نیز می گذرد ". و این گونه هم هست!

5_ بر روی چیز دیگری تمرکز کنید.

موضوعات خوشحال کننده و تصورات زیبا و مورد علاقه تان را به یاد بیاورید و بر روی آنها تمرکز کنید. غیر ممکن است بتوانید در یک لحظه بر روی بیش از دو موضوع تمرکز کنید. اگر تمرین به تمرکز بر روی یک موضوع آرام و بی دغدغه داشته باشید، می توانید برای لحظاتی از نگرانی خلاصی یابید.

6_ با یک نفر صحبت کنید.

نگران بودن و نگفتن آن به هیچ کس می تواند شرایط را دشوار تر کند، طوری که ممکن است نگرانی به درون شما ریشه بدواند. لزومی برای دستپاچه شدن در مواقع نگرانی نیست، همه افراد عادی حس نگرانی را تجربه کرده اند. بیان کردن نگرانی هایتان به شخصی نظیر دوست صمیمی تان، دکتر، مشاور، روانشناس، و هر کسی که فکر می کنید شنونده خوبی است، می تواند برای رها کردن تنش ها و اضطراب هایتان به شما کمک کند.

7_ نفس عمیق بکشید.

حس نگرانی معمولا نوع نفس کشیدن مان را تغییر می دهد. گاهی نفس هایمان نا مرتب، آرام و یا سریع می شود. اگر تکنیک های درست نفس کشیدن را در مواقعی که نگران نیستید بیاموزید، زمانی که نگران هستید تمرکز بر روی نفس هایتان می تواند کمک بزرگی برایتان باشد و می توانید سرعت نفس هایتان را آهسته تر و عمیق تر کنید. به آرامی نفس خود را داخل و خارج کنید و دست خود را روی شکم خود قرار دهید و بالا و پایین رفتن شکمتان را در هنگام تنفس احساس کنید.

8_ نگرانی تان را زود تشخیص دهید.

اواین نشانه ای که به شما می فهماند نگران هستید و یا نگرانی تان رو به افزایش است چیست؟ به عنوان مثال بعضی افراد در هنگام نگرانی شکمشان شروع به لرزش آرام می کند. مسئله ی مهم این است که چگونه باید لرزش  شکم را کاهش داد و اینکه بعد از آن چه اتفاقی روی خواهد داد. اولین نشانه نگرانی شما چیست؟ آیا می توانید به آرامی و خونسردی با آن رفتار کنید؟

9_ نشانه ی نگرانی خود را بپذرید.

وقتی از اولین نشانه ی نگرانی تان آگاه می شوید، آن را بپذیرید. " پای راست من در مواقعی که نگران می شوم شروع به لرزیدن می کند." اگر این گونه صحبت کنید و عکس العمل خود را بپذیرید، راحت تر و با خونسردی بیشتری مشکل را بر طرف خواهید کرد تا این که مثلا بگویید، " ممکن است حمله عصبی داشته باشم، چگونه با آن روبرو شوم، ممکن است بیهوش شوم، مردم چگونه در مورد من فکر می کنند؟ "

10_ کمک بگیرید.

کمک های زیادی در اطراف برای فردی که دچار نگرانی می شود وجود دارد. از بهترین آنها استفاده کنید.

دکترها، روانشناسان، مشاوران و ... برای کمک به شما وجود دارند. افراد قوی از کمک دیگران استفاده می کنند. افراد با هوش هیجانی به دنبال کمک هستند. شما نیز از کمک های دیگران استفاده کرده و آنها را به کار بندید.

 

مطالب زیبایی در مورد هوش هیجانی در این سایت قرار دارد . می توانید بیشترین استفاده را از آنها ببرید.



Read more: http://www.iranmojri.com/sarfasl/ehsas/1029-1001.html#ixzz3Qz1rGkWr

این مطلب توسط جعفر امینی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۳/۱۱/۱۷ - ۲۰:۴۶
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)