گروه سیاسی: ماجرای حاشیهسازی و تصمیمات خلقالساعه دولت محمود احمدینژاد تمامیندارد، با اینکه دولت همچنان مدعی است که در طول این سالها بهترین اقدامات و تصمیمات را گرفته است و بیشاز هر دولتی در گذشته به این کشور خدمت کرده اما شواهد، قرائن و انتقادهای کارشناسی نشان میدهد که فاصله بین حرف تا عمل دولت اصولگرا همانند فاصله زمین تا آسمان است.
براساس برنامه چهارم و پنجم همچنین سیاستهای ابلاغی اصل 44 دولت علاوه بر کوچکسازی باید بسیاری از شرکتها را به بخش خصوصی واگذار میکرد که این اقدام هم به درستی انجام نشد، اختصاصیسازی جای خصوصی را گرفت و بسیاری از نهادها و ارگانهای شبه دولتی عملا مدیریت این شرکتها را در دست گرفتند. همه اعتراضات و انتقادها تاکنون به جایی نرسیده است، بیتدبیرها در حوزه برنامهریزی و تصمیمگیریهای کلان کار را به جایی رساند که مشکلات اقتصادی، تورم، بیکاری، رکود اقتصادی و تحریمها اوضاع را بحرانی کرده است، همه این اقدامات حاصل عملکرد دولتی است که اصولگرایان هزینههای زیاد اعتباری و ملی را به گونهای به مردم تحمیل کردهاند که هیچ کس نه تنها حاضر به دفاع از این اقدامات نیست بلکه خود برای توجیه اشتباهات دست به انتقاد زده و فرار رو به جلو را در پیش گرفتند. البته از زمان پایان انتخابات ریاستجمهوری و شکست اصولگرایان و دولتیها در این انتخابات، دولت محموداحمدینژاد سرعت اجرایی کردن مصوبات و تحمیل تصمیمات به دولت آینده را به گونهای پیش برده است که نگرانیها را نسبت به تاثیر این اقدامات دو چندان کرده است.
برنامهریزی برای واگذاری سازمان میراث فرهنگی به بخش خصوصی، بهرهبرداری از برخی پروژهها که تکمیل آن با حرف و حدیث پیش میرود، تلاش برای ناپدید شدن بدهی 74 هزار میلیارد ریالی دولت، استخدام گسترده و بی ضابطه در موسسه ایران و انتقال زمینهای نمایشگاه بین المللی تهران از جمله تصمیماتی است که دولت در روزهای پایانی عمر خود اتخاذ کرده است و دلیل آن مشخص نیست که دولت برای پایان خوش چنین اقداماتی را انجام میدهد یا برای درگیرتر شدن دولت آینده با مشکلات. انتقال اراضی نمایشگاه بینالمللی به صداوسیما نمیتواند هیچ توجیه عقلی و کارشناسی داشته باشد و واکنش فعالان اقتصادی و نمایندگان نشان میدهد که اقدامات سیاسی دولت در همین روزها پایانی ندارد.
البته همین چند روز پیش بود که رسانه ملی مجلس نکوداشت از خدمات دولت را گرفته بود و احتمالا حاتم بخشی دولتیها به رسانه ملی هم در همین راستا قابل توجیه است، رسانه ملی که در این هشت سال با تمام توان از عملکرد دولت دفاع کرد و اقدامات دولت را به گونهای دیگر به نمایش گذارد و البته در روزهای انتخابات دست به ترمیم چهره خود و دولت پرداخت که کارساز نبود و حتی خط عمل کردن رسانه ملی در ایام انتخابات موجب شد که حسن روحانی از آن به عنوان رسانه میلی یاد کند.
انتقاد از عملکرد دولت در روزهای پایانی
نماینده رئیسجمهور منتخب در امور انتقال دولت نسبت به آنچه واگذاری شبههدار امکانات دولتی در روزهای پایانی دولت دهم از جمله واگذاری اراضی نمایشگاه بینالمللی به صداوسیما خواند، انتقاد کرد.
اکبر ترکان نماینده رئیس جمهور منتخب در امور انتقال دولت در گفتوگو با فارس اظهار داشت: واگذاری اراضی نمایشگاه بین المللی توسط دولت به صداوسیما شبهه دارد و میتوان گفت نوعی قدردانی متقابل بوده است. وی افزود: حتی اگر این کار با چنین نیتی صورت نگرفته باشد اما ممکن است این گونه تصور شود که چون صداوسیما در مراسمیاز رئیسجمهور تقدیر کرد، او هم متقابلا با واگذاری اراضی با ارزش نمایشگاه بینالمللی قصد جبران آن را داشته است.
ترکان ادامه داد: اگر دولت قصد چنین کاری را به صورت عادی داشت، هشت سال برای این کار فرصت بود و میتوانستند مثلا شش ماه قبل این کار را انجام دهند نه اینکه بعد از قدردانی از رئیس جمهور چنین کاری را انجام دهند. نماینده ویژه رئیسجمهور منتخب در امور انتقالی دولت گفت: زمین نمایشگاه بینالمللی زمین بسیار با ارزشی است و از وقتی که بحث واگذاری آن مطرح شد، خیلیها برایش نقشه کشیدند.
وی افزود: حتی اگر میخواهیم جایی برای نمایشگاههای بینالمللی بسازیم که انشاءالله میسازیم اما این محل با توجه موقعیت خوب محلی و دسترسیاش به اتوبانها و هتلها، بهترین فضا برای برگزاری نمایشگاههای تخصصی است.
ترکان افزود: اشکالی ندارد این زمین در اجرای قانون خصوصیسازی واگذار شود اما کاربری آن نباید تغییر کند و برای من سکوت وزیر صنعت، معدن و تجارت در قبال این اقدام، عجیب است؛«آقای وزیر شاید در دولت آینده وزیر نباشد اما این کار به نام وی ثبت میشود که با وجود اشرافی که به بحث تجارت بین الملل دارد، در کمال آرامش نشسته و اجازه داده یکی از بهترین ابزارهای توسعه تجارت بینالمللی را از او بگیرند.» نماینده رئیس جمهور منتخب در امور انتقالی دولت در بخش پایانی گفتوگویش با بیان اینکه اخبار دیگری درباره این نوع بذل و بخششها به وی رسیده که قابل تأمل است، به برخی از آنها اشاره کرد؛ «واگذاری خانههای سازمانی به قیمت نازل»، «تخلیه یکی از ساختمانهای منطقه آزاد برای اجاره بلندمدت» و «واگذاریهای عجولانه در سازمان میراث فرهنگی» از جمله موضوعاتی بود که ترکان آنها را نیازمند پیگیری دانست. وی همچنین تصریح کرد: به ما خبر رسیده که وزیر کشور بعد از انتخابات بیشاز 40 حکم برای بخشداران و فرمانداران صادر کرده که با توجه به فرصت اندک باقیمانده تا زمان انتقال دولت، این اقدام سؤال برانگیز است.
ترکان در پایان با ناشایست خواندن این نوع اقدامات، متذکر شد: بهتر است رفتارها در آستانه نقل و انتقال دولت منطقی و اصولی باشد و کارهای مربوط به واگذاریها و انتصابها را به مسئولان بعدی بسپارند.
دولت احمدینژاد تابع عقل نیست
رییس سابق مرکز پژوهشهای مجلس نیز در واکنش به مصوبه اخیر دولت و همچنین تغییرات و تصمیمات اخیر در روزهای پایانی دولت دهم، گفت: ما چارهای نداریم جز اینکه دعا کنیم این 20 روز باقیمانده از عمر دولت هم تمام شود و خدا کشور را از این وضعیت نجات دهد. احمد توکلی با تاکید بر اینکه عقل حکم میکند که مسوولان در روزهای پایانی دولت از تصمیمات و جابهجاییهای جدید بپرهیزند، ادامه داد: اما متاسفانه دولت احمدینژاد تابع عقل نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به اینکه این تصمیمات چه تبعاتی برای دولت آینده و کشور خواهد داشت، اظهار کرد: موضوع این است که این دولت در روزهای پایانی تصمیماتی را میگیرد که شاید دولت بعدی بعضی از آنها را بخواهد تغییر دهد و به ویژه در حوزه جا به جایی افراد، این موضوع موجب بروز مشکلات حقوقی برای دولت بعدی میشود.
وی با تاکید بر اینکه این اقدامات و بهویژه جابهجاییهای افراد و شغل ایجاد کردن در این روزهای پایانی عمر دولت غیرعقلانی است، گفت: حداقل مشکلی که برای دولت بعدی ایجاد میکند، مشکل اخلاقی است؛ چرا که اگر بخواهد این افراد را تغییر دهد یا اصلاحاتی را ایجاد کند از نظر اخلاقی در معذوریت است.
اعتراض به دولت
همچنین اسدالله عسگراولادی، عضو اتاق بازرگانی در واکنش به واگذاری زمینهای نمایشگاه بینالمللی به صداوسیما گفت: محل نمایشگاههای بینالمللی باید برای امور بازگانی و تجاری کشور به کار گرفته شود در این محل میتوان مرکز تجارت بینالمللی ایجاد کرد و کنفرانسهای بینالمللی در زمینه اقتصاد را در آن برگزار کرد به همین دلیل با واگذاری آن به صداوسیما به شدت مخالفیم. این تاجر با سابقه ادامه داد: صداوسیما به اندازه کافی برای فعالیتهایش زمین دارد. ضمن اینکه باید زمینه تخصصی این مرکز حفظ شود. باید وزارت صنعت، معدن و تجارت از آن برای توسعه فعالیتهای اقتصادی و توسعه روابط با دیگر کشورها در زمینه اقتصاد استفاده کند. این محل آبرومندی برای استقبال از مهمانان خارجی است که در نقطه مناسبی از تهران واقع شده و باید استفاده بهتری از آن کرد.دولت آینده دولت تدبیر و امید است که میخواهد روابط مناسبی با دیگر کشورها برقرار کند و از این محل میتواند برای این کار بهره ببرد.
حال باید دید که دولت آینده با انبوهی از مشکلات پیشرو میتواند بخشیاز این مصوبات نادرست را لغو کند و در حفظ منافع عمومیو ملی به رفع مشکلات و شفافسازی پیش رود یا از این پس باید منتظر گزارشهایی از ندانم کاریهای دولتی باشیم که برخی برای اتمام آن لحظه شماری و دعا میکنند.
|