فراموش کردم
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 541


درباره من
sarchami-quran.blogfa.com
ناصر سرچمی (sarchami )    

فرمانداری ویژه میانه یک ظرفیت یا یک شوخی بزرگ/ مشکلاتی که به پایان نمی رسد و القابی که یدک می کشیم!

منبع : http://www.dana.ir/
درج شده در تاریخ ۹۵/۱۰/۰۹ ساعت 23:24 بازدید کل: 225 بازدید امروز: 223
 

با گذشت چندین سال از ارتقاء فرمانداری میانه به ویژه، مردم همچنان جهت انجام امورات خود باید به مرکز استان مراجعه کنند و بسیاری از ادارات شهرستان نیز از اختیارات کافی جهت حل بسیاری از معضلات پیش روی، برخوردار نیستند و واژه «ویژه» تنها به تابلو، سایت و نامه های اداری فرمانداری رسوخ پیدا کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از میانا، فرمانداری ویژه یکی از مراکز دولتی وابسته به وزارت کشور می باشد که از نظر سلسه مراتب اداری از فرمانداری فراتر و فروتر از استانداری است.

فرمانداری ویژه بخشی از اختیارات استانداری را داشته که از فرمانداری فراتر،توانمندتر، گسترده تر و بزرگتر است ولی از استانداری کوچکتر و محدودتر می باشد که از سه شاخصه مهم، جمعیت شهرستان بیش از ۲۵۰ هزار نفر،جمعیت مرکز شهرستان ۱۲۵هزار نفر و فاصله شهرستان تا مرکز استان بیش از ۱۲۵کیلومتر را باید داشته باشد و یا اینکه حداقل از دوشاخص اشاره شده برخوردار باشد.

فرمانداری ویژه ، این عنوان در واقع پاسخی است به مطالبات انباشته شده شهرستان هایی که داعیه استان مرکز شدن دارند و یا اینکه برای مرکز استان شدن تلاش می کردند.

درحالی که به پایان دولت یازدهم حسن روحانی نزدیک می شویم اما هنوز حدود اختیارات و امتیازات ویژه این فرمانداری های ارتقاء یافته در هاله ای از ابهام است که نمونه این فرمانداری در شهرستان میانه (استان استان آذربایجان شرقی)وجود دارد.

 

فرمانداری ویژه میانه یک ظرفیت یا یک شوخی بزرگ/ مشکلاتی که به پایان نمی رسد و القابی که یدک می کشیم!

 

به نظر می رسد پس از آن که دولت های قبل رسما اعلام کردند که دیگر استانی به استان های کشور عزیزمان اضافه نخواهد شد، طراحان ایده «فرمانداری وی‍ژه» به نیت اقناع افکار عمومی این مناطق عنوان مذکور را به فرهنگ لغت در حوزه تقسیمات کشوری افزودند تا با این لغت عدم توسعه یافتگی مناطق کم برخوردار را از اذهان عمومی پاک کنند.

تحلیل موافقات تاسیس فرمانداری ویژه این بود که صرفه جویی در زمان و هزینه رفت و آمد به مراکز استانها محسوس خواهد بود که با تاسیس «فرمانداری ویژه» که دقیقا همان اختیارات و امتیازات مرکز استان را دارد کارها با سرعت و دقت بیشتری پیگیری و دقیقتر به سر انجام خواهد رسید.

حال شما بگویید آیا فرمانداری میانه ویژه است و یا ویژه دیده میشود؟

از سال بهمن ماه سال ۹۱ تا کنون بعد از خبر خوش و مسرت انگیز ریاست محترم جمهوری متاسفانه تنها تابلوی فرمانداری به فرمانداری ویژه تغییر یافته و دیگر هیچ، گرچه هر از چند گاهی جهت دلخوشی مردم صحبت از توجه ویژه استاندار محترم به شهرستان و تفویض اختیار محدود به فرماندار بعنوان معاونت استاندار می گردد.

 ولیکن از تفویض اختیار ادارات ارتقا یافته خبری نیست و تنها مدیران اسم معاونت مدیر کل را یدک کشیده و حتی تغییری در تابلوی ادارات مشاهده نمی شود و به همین تناسب اختیارات بخشدار و بخش ها نیز افزایش می یابد و از نظر اعتباری و بودجه های ملی و استانی به شکل ویژه لحاظ می گردد.

یکی از مهمترین دغدغه های تمامی میانه ای این بود که با ایجاد فرمانداری ویژه شهرستان موجود در سطح منطقه بصورت یکپارچه و با سیاستهای واحد و مدیریت یکپارچه اداره شوند تا بیش از این از هم گسیختگی و چند دستگی در بین سیستانیها بوجود نیاید، اما این مهم نیز با توجه به شرایط موجود روز به روز در حال حادتر شدن است و بی شک نارضایتی بیش از حد بخش های شهرستان و اقدامات و اعتراضات متعدد مبنی بر مستقل شدن از سیستم مدیریتی شهرستان میانه می تواند گواهی بر این سخن باشد.

بنظر میرسد استانداری آذربایجان شرقی نیز نگاه ویژه ای به فرمانداری ویژه ندارد که عدم رسیدگی به مشکلات و معضلات مختلف از جمله وضعیت راه های دسترسی به شهرستان و بالارفتن آمار مهاجرت و بیکاری و همچنین رکود واحدهای تولید و صنعتی می تواند تنها بخشی از عوامل و محرومیت و رنج و معنای واقعی واژه عقب نگه داشته شدن شهرستان از هر جهت بشمار آید.

شهرستان میانه به عنوان وسیع ترین شهرستان استان آذربایجان شرقی بر اساس آخرین تقسیمات کشوری دارای چهار بخش مرکزی، ترکمانچای، کاغذ کنان و کندوان، ۱۷ دهستان و چهار نقطه شهری به نام های میانه، ترکمانچای، آق کند و ترک است، که بحث تبدیل شدن بخش ترکمانچای به شهرستان و ارتقا به فرمانداری در طی سالیان گذشته همواره یکی از مطالبات اصلی اهالی این بخش از مسئولین بوده است.

در جریان چهارمین سفر استانی هیئت دولت به استان آذربایجان شرقی بود که صحبت از فرمانداری شدن ترکمانچای و طرح آن در جلسه هیئت دولت در آذربایجان شرقی به میان آمد، اما پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، دولت از ابلاغ و اجرای آن صرف‌نظر کرد.

مردم ترکمانچای با شنیدن وعده‌ای از طرف دولت دهم که از فرمانداری شدن ترکمانچای حکایت داشت، بسیار خرسند گردیدند و هر شب را به امید اینکه ترکمانچای روزی شهرستان شود صبح کردند. ضمن اینکه حدود ۶۰یا ۷۰ سال است که دارای بخشداری بوده و شهرستان ویژه میانه نیز قبلاً یکی از روستاهای ترکمانچای بود که از این بخش جدا شد.

 

فرمانداری ویژه میانه یک ظرفیت یا یک شوخی بزرگ/ مشکلاتی که به پایان نمی رسد و القابی که یدک می کشیم!

 

باکمال تأسف طی این سال‌ها ترکمانچای دچار بی‌مهری فراوانی از سوی مسئولان امر شده است لذا اگر این بی‌مهری صورت نمی‌گرفت، بدون شک امروز این شهر می‌بایست سال‌ها از فرمانداری شدن این بخش می‌گذشت، چراکه همتای این شهر یعنی استان البرز، برای خود استانی شده ولی ترکمانچای همچنان در رؤیای فرمانداری است!

اما در این میان بسیاری از افراد و رجل سیاسی در رویدادها و صحنه هایی همچون انتخابات مجلس شورای اسلامی بارها و بارها با وعده های درغین قول تبدیل شدن این منطقه به شهرستان را داده اند، که سوال اصلی در ذهن مخاطبین این است که آیا با توجه به تعریفی که از فرمانداری ویژه شد، آیا به واقع امکان ارتقاء بخش ترکمانچای به فرمانداری وجود خواهد داشت؟!

و از سوی دیگر تجریه ی شهرستان میانه در طی سالیان گذشته در راستای تبدیل شدن به فرمانداری ویژه است که می تواند در ذهن اهالی ترکمانچای نیز پدید آید تا ضمن بررسی دقیق موضوع بدانند که فرمانداری ویژه شدن پایان راه پیشرفت و توسعه نیست.

حال انتطار می رود معاونت استانداری و فرمانداری ویژه میانه پایخ سوالات زیر را به منظور شفاف سازی و ارائه گزارش کوتاه از عمکرد خود خدمت مردم شریف و همشریان میانه ای ارائه نماید:

  1. معاون استاندار و فرماندار میانه بعد از ارتقای فرمانداری میانه به ویژه تا چه میزان در تصمیم گیری ها، برنامه ریزی ها و توزیع بودجه و اعتبارات استانی به طور مستقیم دخالت داشته است؟
  2. ویژه شدن فرمانداری میانه که در سایه آن سطح مدیران واحدهای اداری وزارتخانه های مسکن و شهر سازی – جهاد کشاورزی – آموزش و پرورش – راه و ترابری – امور اقتصادی و دارائی – کار و امور اجتماعی و …  به معاون مدیر کل ارتقاء یافته است تا چه میزان مراجعات را به مرکز استان برای طی روال اداری کاهش داشته است؟
  3. انتظار می رود معاونت استانداری ضمن پرهیز ارائه آمار ضد و نقیض میزان اعتبارات اختصاص یافته در تمامی حوزه ها از مزیت های فراوان فرمانداری ویژه که مهمترین آن تخصیص مستقیم بودجه از طریق مرکز، حل بسیاری از مشکلات شهروندان از طریق ادارات شهرستان بدون مراجعه به مرکز استان، اختصاص برخی از امکانات استانی از جمله: برپایی نمایشگاههای تخصصی یا همایش های استانی به شهرستان و… است را بصورت دقیق و مستند ارائه نماید.

برخی معتقدند که بعد از خبر خوش و مسرت انگیز تبدیل شهرستان میانه به فرمانداری ویژه تنها تابلوی فرمانداری ها به "فرمانداری ویژه" تغییر یافته و چند اداره نام اداره کل به خود گرفته اند و دیگر هیچ! و تنها مدیران اسم معاونت مدیرکل را یدک کشیده و تغییر محسوسی در سطح شهرستان شاهد نبوده ایم .

به هر حال باید منتظر بود و دید که آیا تغییر نام فرمانداری ها در حوزه عمل و اختیارات آنها هم تغییری ایجاد خواهد کرد یا این موضوع فقط برای اقناع طرفداران تقسیم شهرستان میانه و سرگرم کردن مردم به وعده های امروز و فرداست.

پیش از این شاهد بوده ایم که این عناوین صرفاً دستمایه تبیلغات انتخاباتی و گرفتن رای اعتماد مردمی بوده که تنها خدمت رسانی بی منت و صادقانه مطلوبشان بوده است.

 

این مطلب توسط مهدی عزیزی بررسی شده است.
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (1)