فراموش کردم
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 6225


درباره من
نام:ساسان
نام خانوادگی:شاید بعدا بگم
تو دنیای مجازی پسوند دی دو- dido رو دوست دارم.
فعلا دانشجوی معماریم
اهل:ناکجاآباد(دیار عشق) -آذربایجان شرقی
6 ساله تو تبریز زندگی میکنم تبریز شهر قشنگییه و این برداشت شخصی خودمه و چون هر جایی برای خودش مزایا و معایبی داره ولی من از شهر تبریز خوشم مییاد و تو شهرهای دیگه از کوچیکی برای کارگری و بنایی و کارهای ساختمانی هم رفتم و مدتی تو اون شهر بودم و به همه جاشون سرک کشیدم ولی تبریز تو کشور زیبا و قشنگ ایران خیلی به دلم نشست ولی هیچگاه زادگاهم رو هم فراموش نمیکنم و بهش افتخار میکنم و چون انسانی که ریشه و اصلش رو فراموش کنه و خودش رو گم کنه میگن یاررو بی هویته یعنی باید به گوشش یواشکی یه چیزی رو بگم ....
به کشورم و میهنم ایران هم عشق میورزم و دوستش دارم و ایران سرای من است بهترین شهری که تو عمر دیدم و گشتم و لذت بردم شهر استانبول ترکیه بود - استانبول شهر نیست یه چیز دیگه است.
بدترین خاطرم در مسافرتهام از دست دادن کنسرت ابراهیم ارکال در ترکیه به دلیل بدشانسیم.
سنم 25 سالمه
آدم آروم و مثبتیم و مثل بعضییا بی جنبه و ندید و بدید نیستم. اینو خودم با اعتماد به نفس 96 درصد مطمئنم.
با سایت میانالی اتفاقی آشنا شدم.
عکسم رو فعلا نذاشتم چون نیازی نمی بینم شاید بعدها بذارم و منم اینجوریم و فکر نکنید که اعتماد به نفسم ضعیفه و آدم کنج نشین و منزوی و توداری هستم و یا ریگی به کفش دارم.
خوب و بد سایت رو باید یه مدت بگذره تا اظهار نظر کنم.
من عقیده دارم تو دنیای اینترنت خیلیها خود واقعیشون نیستن پس با حرفها و مطالب خوب و عالیشون نمیشه 100درصد تشخیص داد طرف مقابل آدمیه که واقعا همون خود خودشه.
خواننده مورد علاقه ام:ابراهیم ارکال(ترکیه)- تارکان(ترکیه)- سیلا(ترکیه)- هاندا یئنر(ترکیه)- خاطیره (باکو آذربایجان) و صادقی (ایران)-محسن یگانه (بچه گنبدکاووس ایران) - چاووشی(بچه اهواز ایران)- و پاپ اروپایی
امیدوارم که تو این سایت چیزای مفید و به درد بخوری یاد بگیرم
خدایا آنقدر مهربانی که ما بعضی وقتها غافلیم.
ساسان - دیدو (sasan-dido )    

استانبول چهارمین مادر شهر دنیا

درج شده در تاریخ ۹۱/۰۴/۱۶ ساعت 12:39 بازدید کل: 599 بازدید امروز: 243
 

استانبول  چهارمین مادر شهر دنیا با جمعیتی معادل 12.6 میلیون نفر است از این رو این در تقسیم بندی‌های شهری استانبول هم اکنون یک ابر شهر به حساب می‌آید.

استانبول مرکز فرهنگی و تجاری ترکیه است و 27 منطقه از استانی به همین نام را پوشش داده است. این شهر در تنگه بوسفر قرار گرفته و دارای یک بندرگاه طبیعی به نام شاخ طلایی است. این شهر در دو طرف اروپایی و آسیایی تنگه بسفر گسترش یافته است. از همین رو استانبول تنها ابر شهری محسوب می‌شود که در دو قاره واقع شده است. 

استانبول در سال 2010 به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا برگزیده شد. به عنوان نام رسمی این شهر بپذیرند . موقعیت جغرافیایی استانبول در شمال غربی منطقه مرمره ترکیه واقع شده است. این شهر در دو سمت تنگه بوسفور قرار گرفته که یخش غربی آن در طرف اروپایی و بخش شرقی در طرف آسیایی تنگه بوسفور قرار گرفته است. مساحت استانبول 1.830.92 کیلومتر مربع معادل 707 مایل مربع و استان استانبول نیز دارای 6.220 کیلومتر مربع معادل 2.402 مایل است.استان استانبول که استانبول بزرگ نیز نامیده می‌شود 32 منطقه دارد که 27 منطقه از این مناطق در محدوده شهری قرار دارند.

جمعیت جمعیت کلانشهر استانبول طی 25 سال و در فاصله سال‌های 1980 تا 2005 3 برابر شده است. حدود 70 درصد از ساکنان این شهر در بخش اروپایی و 30 درصد از آن‌ها در بخش اسیایی زندگی می‌کنند. برمبنای آمار سال 2007 استانبول با 11.372.613 نفر جمعیت یکی از بزرگرترین شهرهای دنیا در عصر حاضر محسوب می‌شود. نرخ رشد جمعیت در استانبول نیز 3.45 درصد در سال است. این میزان رشد بیشتر به خاطر مهاجرت مردم از مناطق روستایی اطراف به استانبول است.

حمل و نقل حمل و نقل شهری در استانبول بیشتر از طریق مترو، تراموا و خودرو انجام می‌گیرد. مترو: ساخت شبکه زیر زمینی متروی استانبول در سال 1992 آغاز شد. اولین خط مدرن مترو نیز میان میدان تقسیم و منطقه اقتصادی لونت به طول 8.5 کیلومتر و 6 ایستگاه در 16 سپتامبر 2000 مورد بهره برداری قرار گرفت. یک خط دیگر نیز از خیابان چهارم لونت تا آیازاگا(منطقه اقتصادی مالاسک) بدر سال 2009 به بهره برداری رسید.بخش جنوبی متروی استانبول از میدان تقسیم تا ینی کاپی نیز قرار است به طول 5.4 کیلومتر با 4 ایستگاه به طور کامل تا پایان سال 2009 افتتاح شود.

فرودگاه: استانبول ۲ فرودگاه بین المللی دارد، بزرگ‌ترین فرودگاه، فرودگاه بین المللی آتاتورک پیشتر در یسیلکوی، ۲۴ کیلومتری مرکز شهر واقع شده بود اما در حال حاضر و با گسترش محدوده استانبول فرودگاه درون شهر قرار گرفته است، فرودگاه جدید، فرودگاه سابیها جوکین در ۲۰ کیلومتری شرقی از طرف آسیایی و ۴۵ کیلومتری شرقی اروپایی مرکز شهر قرار گرفته‌است.

دیدنی‌های استانبول مساجد: مناره های بیش از 500 مسجد که از تپه های شهر سر به فلک کشیده است جوی فوق العاده خلق کرده است. در این چشم انداز انسان خود را در رویای شیرین بین گذشته و حال حس می‌کند. یکی از این مساجد مسجد معروف سلطان احمد را با شش مناره که به واسطه کاشیکاری‌های آبی رنگ خود به مسجد آبی مشهور شده و سمبل استانبول است. این مسجد طی سالهای ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۹ به دستور سلطان احمد اول بنا شد و به همین دلیل پس از مرگ وی مسجد را مسجد سلطان احمد نامیدند. وی در همین مسجد دفن شده‌است.

این مسجد در قدیمی ترین بخش استانبول واقع شده که این منطقه در قبل از سال‌های ۱۴۵۳ (میلادی) مرکز قسطنطنیه، پایتخت امپراطوری بیزانس، محسوب می‌شده‌است. این مسجد در نزدیکی هیپودروم قسطنطنیه واقع شده‌است در مقابل این مسجد نیز مسجد ایا صوفیه که در دوره امپراتور ژوستینین و به عنوان کلیسا ساخته شده بود، قرار دارد . این اثر تاریخی که اوج هنر معماری است با تابلوهای موزائیک نفیس تزیین یافته است . بنا با کار ۱۰ هزار کارگر در طول پنج سال و تحت نظر ۱۰۰ استاد باشی تکمیل شد و به تاریخ ۲۷ آرالیک ۵۳۷ افتتاح شد. این کلیسا نخست کلیسای بزرگ نام‌ گرفت. پس از فتح استانبول، سلطان محمد دوم دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کنند.

مسجد سلیمانیه نیز که این دو مسجد عظیم را از روی تپه دیگری نظاره می‌کند ، از شاهکار‌های هنر معماری امپراتوری عثمانی است. این مسجد با دستور سلطان سلیمان قانونی و توسط معمار سینان ساخته شده است. کاخ موزه توپکاپی: موزه توپکاپی که حدود 400 سال میزبان سلاطین عثمانی و مرکز سیاسی آنها بود، بر تپه‌ای مشرف بر تنگه و دریای مرمره، قرار دارد . در موزه توپکاپی کلکسیونی از چینی‌های ساخت کشور چین، تخت‌های بسیار ارزشمند طلاکوب شده، لباسهای سلاطین، جواهرات رویایی، کتاب‌های دست نویس کمیاب و حرمسراهای سلاطین را می‌توان مشاهده کرد. ساختمان جدید کاخ توپکاپی از سال 1466 شروع و پیش از فوت سلطان محمد فاتح در سال 1478 ساخته شده است .

ساختمان این کاخ بر خلاف کاخ‌های اروپایی یک ساختمان نبوده از مجموعه کاخ‌ها و واحدها تشکیل شده است . کاخ چینی که اولین کاخ ساخته شده در سال 1472 به پایان رسیده است . در طبقه معماری آسیای میانه و این کاخ دو طبقه در سال 1875 بعنوان موزه باستان شناسی و در سال 1908 نیز به موزه آثار اسلامی - ترک تبدیل شده است . این کاخ در سال 1953 بعنوان موزه آثار فاتح برای بازدید علاقمندان باز شده است. کاخ دولما باغچه : قسمت بیرونی این کاخ توسط سلطان عبدالمجید اول در اواسط قرن 19 میلادی ساخته شد. این کاخ 600 متری در ساحل اروپایی تنگه بوسفور قرار گرفته است. وجود سالن بزرگ در این کاخ با 56 ستون داخل آن و چلچراغ شکیل و 5/4 تنی آن با 750 لامپ موجود در آن چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. در زمانهای گذشته جهت خوشایند ساکنین این کاخ که سلاطین عثمانی بوده اند پرندگان مختلف از اقساط نقاط جهان گردآوری و نگهداری میشده است.

موءسس جمهوری ترکیه آتاتورک در این کاخ در تاریخ 10 نوامبر 1938 دیده از جهان فرو بست.

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۱/۰۴/۱۶ - ۱۲:۴۳
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)