کار از لحظه تحویل گرفتن دوربین و تجهیزات آغاز میشود . تست رکورد صدا و تصویر، چک کردن باتری ،تمیزی لنز، مطما شدن از وجود لوازم مثل شارژر و سه پایه و نوار ... و یاد داشت کردن اولین مسیر (احتمالا گل فروشی) و شماره های ضروری (مثل شماره داماد که حتما در دفتر موجود است).
به یاد داشته باشید شما زمانی برای خراب کاری و جا گذاشتن وسائل ندارید و حتما این مراحل را انجام دهید و از نگاه های همکاران با تجربه تر نترسید.
1-گلفروشی:معمولا کار از گلفروشی آغاز می شود بعضی ترجیح می دهند کار را از خانه یا آرایشگاه داماد شروع کنند که خیلی مرسوم نیست.معمولا روال کار به اینصورت است که داماد از کنار ماشین به داخل گلفروشی می رود دسته گل را تحویل می گیرد .از گلفروشی خارج می شود داخل ماشین می شود و حرکت می کند. به خاطر کوچک بودن فضای گلفروشی دوربین دوم می تواند از پشت صحنه تصویر بگیرد معولا چند پلان طنز هم داخل گلفروشی گرفته می شود .(من بعضی مواقع اگر عروس زود حاضر بود ابتدا به آرایشگاه می روم و با عروس و داماد دسته گل را از گلفروشی تحویل می گیریم که پلان های جالبی می شه ضبط کرد و جدید تر هست)
2:مسیر اول :که از گلفروشی به آرایشگاه را شامل می شود حدود 3 دقیقه مفید نیاز است که ترجیحا شما 6 تا 7 دقیقه تصویر راش به مونتاژ کار بدهید که سعادت دنیا و آخرت نصیبتان گردد.نصف تصاویر از داخل ماشین است . نصف دیگر هم از نمای بیرون ،آخرین تصویر هم رسیدن و توقف ماشین عروس جلوی آرایشگاه است .اتوبان های خلوت و امن و خیابان های خلوت بهترین جا ها برای تصویر برداری است .حتما اگر از پنجره ماشین خارج میشود خواهشا خواهشا بیش از هر چیز مواظب ترافیک و نصف شدن خودتان(زبونم لال) باشید.
3: آرایشگاه: شامل پیاده شدن داماد ،رفتن جلو در آرایشگاه ،بیرون آمدن عروس ،خوش و بش جلو در، و سوار شدن و حرکت ماشین است اگر پرسنل آرایشگاه همکاری کرد چند پلان هم همکار خانم از داخل ارایشگاه ثبت می کند.
4: مسیر دوم: مثل مسیر اول است فقط عروس هم توی ماشینه و یکم فضا خوشحال تره !
5:باغ :که در نیمه دوم سال بهتره قبل از اتلیه برنامه ریزی بشه ، در مورد باغ فعلا توضیح نمیدم چون بعدا خیلی باهاش کار داریم.
6-آتلیه: ورود عروس داماد به آتلیه و باغ نیاز نیست تصویر برداری شود ولی اگرتصویر گرفتید در پشت صحنه استفاده میشود
در آتلیه فقط کافیست از هر فون و دکور چند پلان ضبط کنید .که هم به صورت پشت صحنه است یعنی عکاس و ابزار نور و غیره در کادر دیده می شود هم به صورت نمای بسته از عروس و داماد که در کلیپ سازی استفاده میشود .(من خودم تصاویر اتله را جدی می گیرم و برنامه های خاصی برای آن دارم. چون استفاده زیادی در مونتاژ آز آن می کنم). موقع عکاسی در باغ هم همین تصاویر نیاز است فقط سعی کنید بیشتر تصاویر بسته بگیرید تا پشت صحنه !
7-ورود به تالار:رسیدن ماشین ،پیاده شدن عروس و داماد، و ورود به تالار، و تابلو تالار،همین
8 - عقد:ابتدا از جزئیات سفره نماهای مختلفی بگیرید تا عروس و داماد هم در این فرصت با اقوام خوش و بش کنند.سپس ورود عروس و داماد با هم ،روشن کردن شمع ها ،نشستن در جایگاه، صحبت کردن،نما هایی است که در مونتاژ فیلم به آن نیاز داریم. دست آخر هم خطبه عقد و بله گفتن عروس و داماد ،عسل و حلقه ،و کادو های سر عقد، در زمان خواندن خطبه به هیچ وجه کات نکنید از قبل صدا را چک کنید اگر صدای خوبی ندارد نزدیک به عاقد بایستید یا دوربین دوم را کنار عاقد قرار دهید مدت باقیمانده نوار و باتری را هم چک کنید در ضبط دو دوربینه همزمان با هم پلان ها را تمام کنید یک دوربین نمای باز و یک دوربین جزییات را در نما های بسته تر ضبط می کند.
8-ورود عروس و داماد به سالن:اگر عروسی در تالار باشد فیلم بردار خانم زحمتش را میکشد که شامل ورود دو گل سر سبد مجلس امشب ! به سالن و خوشامد گویی و تشکر از همه مهمان ها است .از قبل با عروس داماد هماهنگ کنید رو بوسی نکنند ،اهسته حرکت کنند ،مسیرشان را مرتب تغییر ندهند ،و از هم جدا نشوند در آخر هر دو در جایگاهشان می نشینند و معمولا پس از چند رقص مهمان ها ،عروس و داماد با هم می رقصند که بهتر است تنها باشند. بیش از 30 دقیقه رقص از مهمان ها خسته کننده میشود .بهتر است جوری برنامه ریزی کنید که نه احساس شود کم کاری می کنید نه از ابتدا تا اتنهای مراسم را ضبط کنید.همچنین برداشت از تک تک چهره های مهمان ها ،مراسم برش کیک، نشان دادن عکس سر مجلس، و رسوم محلی هم ضبط کنید.
9- سالن مردانه:بهتر است قبل از ورود داماد تصویری گرفته نشود مگر اینکه مراسم خاصی باشد یا تعداد زیادی از مهمان ها مشغول هنر نمایی باشند ،بعضی همکاران چهره مهمان ها را قبل از ورود داماد ضبط می کنند که من موافق آن نیستم.هنگام ورود، پدر عروس و پدر داماد جلو در هستند و 2 ساقدوش داماد را همراهی میکنند باز هم روبوسی ممنوع !حتی ترجیحا داماد دست هم ندهد پس از گذشتن داماد از چند مسیر منظم و خوشامد گویی به همه مهمان ها همراه ساقدوش ها در جایگاه می نشیند. و مثل سالن خانم ها ترجیحا 30 دقیقه رقص مهمان ها همراه با رقص داماد و صحبت های بزرگتر ها و مراسمی که معمولا مجری و خواننده اجرا می کند را ضبط کنید ،در اخر زمانی که برنامه ی خواننده تمام می شود تا زمان سرو شام فرصت مناسبی دارید چهره مهمان ها را ثبت کنید (البته اگر شام سلف سرویس باشد ممکن است این زمان را نداشته باشید ) موقع رقص چنان چه تعداد رقاصین! کم بودند می توانید روی دست فیلم بگیرید و در زمان شلوغ شدن جایگاه رقص ،از لبه سکو یا روی یکی از صندلی ها تصویر بگیرید (حتما روکش صندلی را عقب بزنید )چنان چه پرسنل محترم تالار به شما اعتراض کرد می توانید از روی صندلی با یک لگد آرام از خودتان دورش کنید . این را جدی گفتم ،شما کارتان را باید انجام دهید و هر زمان کسی (حتی خانواده عروس و داماد)مانع کار شما شد اجازه دارید قاطعانه برخورد کنید سعی کنید 99% مواقع احترام را رعایت کنید اما از آن 1 درصد هم قافل نشوید شما هر روز با حدود 500 نفر سر و کار دارید و همه مثل هم نیستند باید روابط عمومی قوی و قاطییت داشته باشید تا بتوانید مراسم را کنترل کنید (البته آخر شب از آن پرسنل هم عذر خواهی کنید چون ممکن است گذرتان باز هم با آن تالار بیافتد )
در آخر میز شام و نمای کلی از شام خوردن مهمان ها هم ضبط کنید و شام خوردن عروس داماد هم جدا ضبط می شود .معمولا میشود هنگام شام خوردن عروس و داماد با دوربین خداحافظی کنند و کار تمام شود ، اما میتوانید خروج عروس داماد از تالار و حرکت ماشین هم ضبط کنید.
اگر بعد از تالار باز هم مراسمی باشد ثبت خروج عروس و داما د از تالار الزامی است و دلبخواه نیست.
هنگام رفتن از تالار تا محل بعدی سعی کنید هرگز در مسیر تصویر نگیرید اگر هم مجبور شدید، خودتان و دوربین را هرگز از پنجره ماشین بیرون نبرید.هرگز سوار شدن به خودرو مهمان ها را در یعد از تالار قبول نکنید داماد وظیفه دارد برای شما وسیله ای امن و مناسب فراهم کند .
با تشکر فیلمبرداری سودا