آشنایی با لوکیشن
به عنوان یک عکاس، باید شناخت کافی از لوکیشن عکاسی به ویژه در زمانهای مختلف در طی روز داشته باشید. کیفیت عکاسی در محیط باز با کیفیت و شرایط نور محیط رابطه مستقیم دارد. زمانی که شرایط نوری محیط ایدهآل نباشد به طور حتم نتیجه نهایی عکس نیز ایدهآل نخواهد بود. در اینگونه عکسها، از فضاهای مختلف یا حتی چندین لوکیشن استفاده میشود، بنابراین باید به تمام نقاط آشنایی کافی داشته باشید.
اطمینان از نور محیط
اگر عکاسی در یک محیط بسته اتفاق میافتد باید از میزان و شدت نورهای وارد شده به اتاق که از راه پنجره یا در انجام میشود آگاهی کافی داشته باشید. در شرایطی که عکاسی در محیط باز انجام شود باید به شدت نور خورشید توجه کنید. اگر نور خورشید بیش از اندازه زیاد است باید برای آن چارهای بیاندیشید. نور شدید موجب به وجود آمدن سایه در اطراف سوژه و از بین رفتن کیفیت نهایی عکس میشود. عکسهای گرفته شده در بعدازظهر از کیفیت خوبی برخوردار خواهند بود.
انتخاب زاویههای متفاوت
انتخاب یک زاویه و گرفتن تمامی عکسها از آن، باعث بیروح شدن عکسها میشود. عکسهای مختلف باید با زاویههای مختلف گرفته شوند تا در هنگام تماشا کردن، حوصله بیننده را سر نبرد و او را به دیدن تشویق کند. شهامت این را داشته باشید که از زاویههای جدید عکاسی کنید. اگر قرار است که یک عکس گروهی به همراه عروس و داماد بگیرد، سعی کنید زاویه دید و نحوه قرار گرفتن افراد در عکس، متفاوت از عکسهای گروهی تکراری و همیشگی باشد.
راحت بودن سوژه
از آنجا که روز عروسی برای عروس و داماد به دلیل هماهنگ کردن بسیاری از کارها با یکدیگر با استرس و تنشهای زیادی همراه است، بنابراین به عنوان یک عکاس باید این اطمینان را به عروس و داماد بدهید که مرحله عکاسی به موقع و به نحو احسن انجام خواهد شد. عکاسی از یک عروس و داماد مضطرب باعث میشود تا استرس آنها در عکس متجلی شود و کیفیت عکسها پایین بیاید. آرامش عکاس و سوژه در عکاسی از مهمترین اصول به شمار میرود.
در نظر گرفتن پشتزمینه مناسب
انتخاب یک پشت زمینه (بک گراند) مناسب از جمله مواردی است که به ذوق و سلیقه عکاس مرتبط میشود. هنگام انتخاب پشتزمینه باید به شرایط نوری محیط و تاثیر آن در نتیجه نهایی عکس توجه داشته باشید. برای اینکه پشتزمینه محو و سوژه برجسته شود باید از دیافراگم گسترده ( باز) استفاده کنید.
انتخاب سبک
عکاسان مختلف از سبکهای مختلف برای عکاسی از عروس و داماد استفاده میکنند. اینکه چه نوع سبکی را انتخاب کنید به تجربه شما و مشتری پسند بودن آن سبک بستگی دارد. دو سبک رایج که به طور معمول بیشتر عکاسها از آن استفاده میکنند " عکاسی روزنامهای" و "چهره" است. عکسهای گرفته شده در دو حالت رسمی و غیررسمی گرفته میشوند. عکاس در حالت عکاسی از چهره باید توانایی گرفتن عکسهای رسمی و غیررسمی را داشته باشد. به طور معمول عروس و داماد علاقه زیادی به عکسهای رسمی دارند. آرشیو عکسهای گرفته شده یک عکاس به خوبی بازگو کننده این مسئله است که او در کدامیک از سبکها (رسمی یا غیررسمی) بیشتر فعالیت میکند. عکسهایی که به سبک روزنامهای یا خبری گرفته میشوند به دلیل اینکه از قبل تعیین شده نیستند جزو عکسهای غیررسمی به شمار میروند.
نوع دوربین
عکسهای عروسی به طور معمول با دو نوع دوربین ۳۵ میلیمتری یا متوسط گرفته میشوند. در صورتی که عکسهای گرفته شده با دوربین ۳۵ میلیمتری بزرگتر از اندازه معمولی چاپ شوند به صورت دانه دانه خواهند شد. برای اینکه این ضعف جبران شود عکسها را در اندازه بزرگتر چاپ میکنند.
عکس رنگی یا سیاه و سفید
عکسهای عروسی نیز مانند تمام زمینههای عکاسی، میتوانند رنگی یا سیاه و سفید گرفته شوند. اگرچه عکس رنگی رواج بیشتری دارد و بسیاری از زوجها تمایل به رنگی بودن عکسهایشان دارند، اما باید گفت که عکس سیاه و سفید نیز از جاذبههای خاص خود برخوردار است. عکسهای سیاه و سفید باعث میشوند که عکس، حسی از قدیمی و رمانتیک بودن داشته باشد. همچنین دوام عکسهای سیاه و سفید بیشتر از عکسهای رنگی است. امتیازی که عکس رنگی نسبت به سیاه و سفید دارد به این صورت است که یک عکس رنگی گرفته شده در سبک چهره، اجزا و حالت چهره سوژه را در روز عروسی بهتر و دقیقتر نشان میدهد. البته میتوان عکسهایی که به صورت رنگی گرفته شدهاند را به صورت سیاه و سفید چاپ کرد. عکاسانی که بیشتر از حالت روزنامهای یا خبری استفاده میکنند تمایل زیادی به گرفتن عکسهای سیاه و سفید دارند. البته در نهایت، اینکه عکسهای گرفته یا چاپ شده به صورت رنگی باشند یا سیاه و سفید بر عهده عروس و داماد است.
سرعت فیلم عکاسی
توجه داشتن به سرعت فیلم عکاسی از دیگر موارد قابل توجه در عکاسی عروسی است. برای گرفتن عکس در آفتاب با نور نسبتا شدید فیلم عکاسی با سرعت ۱۰۰، برای شرایطی که نسبت آفتاب به سایه مساوی است سرعت ۲۰۰ و زمانی که نور محیط کم است سرعت ۴۰۰ پیشنهاد میشود. فیلمهای با سرعت ۴۰۰ بیشترین استفاده را در عکاسی عروسی دارند زیرا این نوع فیلمها میتوان در محیط خارج یا داخل استفاده کرد.
شناخت نسبت به روحیه عکاس
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد رابطه بین سوژه و عکاس به خوبی در عکس مشخص میشود. در صورتی که عکاس یا سوژه مضطرب، نگران و مشوش باشند این مسئله باعث بیکیفیت شدن عکس خواهد شد. شناخت پیدا کردن به روحیه عکاس از مواردی است که به تیزبینی و درایت سوژه برمیگردد و این امر هنگام صحبتهای اولیه با عکاس یا دیدن آرشیو عکسهای او مشخص میشود.