فراموش کردم
اعضای انجمن(100) دلایل رد مطلب مقررات انجمنهای سایت
جستجوی انجمن
پسر جون (sohrabjan )    

رمز پیروزی مردان بزرگ 1

منبع : http://tebyan.net/newindex.aspx?pid=59688&Keyword=
درج شده در تاریخ ۹۲/۱۰/۲۹ ساعت 14:22 بازدید کل: 144 بازدید امروز: 135
 

تمرکز قوا

قطرات باران اگر در‎ ‎نقطه‌ای گرد آید، دریاچه‌ای را تشکیل می‌دهد و اگر پراکنده شود، در ‏دل زمین فرو می‌رود. همچنین است فعالیتهای فکری و بدنی ما‏‎.

تمرکز فکر یکی از عوامل کامیابی است.‏‎ ‎تمرکز دادن فکر در یک نقطه باعث می‌شود که ‏فشار فکر به یک نقطه متوجه گردد و‎ ‎هرگونه مانع سرسخت از جلوی پا برداشته شود. ‏نقش تمرکز فکر در کار، همان نقش اهرم در‎ ‎فیزیک است. کار اهرم این است که نیروها را ‏در نقطه‌ای متمرکز می‌سازد و با یک فشار‎ ‎متناسب، جسم سنگینی را بلند می‌کند. لذا ‏با تمرکز فکر در یک نقطه، بسیاری از‏‎ ‎مشکلات از پیش پای انسان برداشته می‌شود‎.

فعالیتهای بدنی و فکری ما بسان قطرات‏‎ ‎باران است که اگر در نقطه‌ای گرد آید، دریاچه‌ای ‏را تشکیل می‌دهد، ولی اگر پراکنده‏‎ ‎شود، در دل زمین فرو می‌رود و نتیجه‌ای به دست ‏نمی‌آید‎.

شما آوازه نابغه شرق،‎ ‎شیخ بهائی، را شنیده‌اید. وی در بسیاری از علوم طبیعی و ‏ریاضی و اسلامی دست‏‎ ‎توانائی داشت و به عنوان یکی از چهره‌های درخشان خاور زمین ‏در بسیاری از رشته‌های علمی آثار ارزنده‌ای از خود به یادگار گذارده است. وی می‌گوید‎:

من با دانشمندان‎ ‎نامدار که ذی فنون بودند و در رشته‌های گوناگون کار کرده، و در هر ‏علمی اطلاعات وسیعی به دست آورده بودند، وارد بحث و مذاکره شدم و بر همه آنها ‏پیروز گشتم. ولی‎ ‎هر موقع با متخصص یک فن یعنی کسی که تمام نیروی خود را در یک ‏رشته به کار برده بود،‎ ‎به بحث پرداختم سخت مغلوب شدم؛ زیرا بر اثر متناهی بودن ‏نیروی فکری، زوایائی از‏‎ ‎هر علم برای من مخفی مانده بود‏‎.

‏نقش تمرکز فکر در کار، همان نقش اهرم در‎ ‎فیزیک است. کار اهرم این است که نیروها را ‏در نقطه‌ای متمرکز می‌سازد و با یک فشار‎ ‎متناسب، جسم سنگینی را بلند می‌کند. لذا ‏با تمرکز فکر در یک نقطه، بسیاری از‏‎ ‎مشکلات از پیش پای انسان برداشته می‌شود‎.

قوای عقلی در حل مشکلات بسان اشعه خورشید است که‏‎ ‎اگر به وسیله ذره بین در ‏نقطه‌ای متمرکز نشود، چیزی را که در مقابل آن قرار گرفته‏‎ ‎است نمی‌سوزاند. و اشعه ‏فکر انسانی تا به نقطه واحدی نتابد موانع را ریشه کن نمی‌سازد و جوانب موضوع را ‏روشن نمی‌کند‎.

معلمان مجرب همواره شاگردان را تشویق می‌کنند که در هر موضوعی دقت خود را به کار ‏اندازند. دقت جز متمرکز ساختن قوا در نقطه‎ ‎ای، چیز دیرگی نیست و همه اکتشافات ‏معلول و اثر مستقیم دقت کاشفین در یک موضوع است.‏‎

عده‌ای هستند که اصلا در زندگی نقشه و هدف ندارند و بسان یک کشتی و یا هواپیمای‎ ‎بدون قطب نما، سرگردانند. یک چنین کشتی بر اثر تصادم با کوههای مخفی دریائی خرد ‏می‌شود و چنین هواپیمائی به هنگام عبور از روی چاههای هوایی در آن سقوط می‌نماید‎.

افراد بی نقشه نیز براثر تصادم با کوه حوادث از پای در آمده و یا در دره‏‎ ‎نابودی سقوط ‏می‌کنند‎.

عده دیگری هستند که نقشه دارند ولی پیش ار رسیدن به هدف از‏‎ ‎نیمه راه عقب ‏نشینی می‌کنند و راه دیگری پیش ‍ می‌گیرند. مرد موفق کسی است که تا به‏‎ ‎هدف ‏نرسد دست از آن برندارد و به کاردیگر اشتغال نورزد. زیرا راه هرقدر دور باشد با‎ ‎پیمودن ‏متوالی با پایان می‌رسد‎.

یکی از علائم‏‎ ‎نوابغ این است که می‌توانند افکار خود را در نقطه‌ای متمرکز ‏سازند‎.

اصولا یکی از وسائل عقب ماندگی گروهی از افراد‏‎ ‎مستعد و آماده این است که بنا به ‏عواملی گرفتار‏‎ ‎‏“تلون‎ ‎مزاج‎ ‎‏“ می‌شوند و از این شاخه به آن شاخه می‌پرند‎. ‎اینان در ‏قلمروهای مختلف گام می‌نهند؛ کاری را انجام نداده، دست به کار دیگر می‌زنند و ‏می‌خواهند همه کاره شوند ولی سرانجام هیچ کاره اند‏‎.

طبیعت جهان آفرینش به‎ ‎ما خوب درس می‌آموزد: اگر نهالی را چندبار جابه جا کنند، ‏سرانجام پژمرده می‌شود‎. ‎ولی نهالهای ثابت و پابرجا همواره خرم و شاداب جلوه ‏می‌کنند. جابه جا کردن نهال و‎ ‎اصول فکر موجب پریشانی می‌شود و فکر را از رشد و نمو ‏باز می‌دارد. یکی از علائم‏‎ ‎نوابغ این است که می‌توانند افکار خود را در نقطه‌ای متمرکز ‏سازند‎.

همه کاره‎ ‎بودن علاوه بر ضررهای فردی، لطمه اجتماعی شدیدی دارد. چه بسا اقتصاد و ‏فرهنگ یک‎ ‎کشور را فلج می‌سازد و هرج و مرج عجیبی به وجود می‌آورد که اصلاح آن ‏بسختی صورت می‌پذیرد‎.

بوفون می‌گفت: قریحه و موهبت فقط عبارت از این است که انسان هوش خود را‏‎ ‎به یک ‏نقطه متوجه سازد‎.‎‏ ‏‎

از نیوتن پرسیدند‎:‎‏ “چطور‎ ‎موفق به این اکتشافات زیاد شدید؟”‏‎ ‎وی جواب داد‏‎: ‎‏"با تأمل ‏مستمر در آنها‎.” ‎او‎ ‎درباره یک موضوع آنقدر فکر و تأمل می‌کرد تا برایش مانند روز روشن ‏می‌گردید‎.

یکی از مزایای تمدن کنونی پرورش دادن استادان متخصص است؛ تنوع و کثرت ‎رشته‌های ‏علوم موضوع تخصص را به صورت یک امر اجتناب ناپذیر در آورده است و اگر این‎ ‎کار از میان ‏برود، کاروان ترقی در حد معینی توقف می‌کند.‏

این مطلب توسط موسی اصلانی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۲/۱۰/۲۹ - ۱۴:۳۲
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (1)