فراموش کردم
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 8753


درباره من
پسر جون (sohrabjan )    

اسلام و علم 1

درج شده در تاریخ ۹۲/۱۱/۲۴ ساعت 11:49 بازدید کل: 131 بازدید امروز: 131
 

اسلام و علم

 

صحبت کردن راجع به این موضوع بسیار طولانی و خسته کننده هست، بنابراین در این نوشته تنها گوشه هایی از کتاب علم و دین در حیات معقول از علامه جعفری رو واستون گذاشتم.

خب توی این شماره نظر بعضی از مورخین و دانشمندهای غربی رو راجع به علم اسلامی و یکی از دانشمندای مسلمون مرور می کنیم(تاکید می کنم که برای کاملتر شدن این بحث حتما یه نگاه به کتاب علامه جعفری بندازید)

 

جان برنال دانشمند انگلیسی می گوید:

جامعیت علم اسلامی از همه چیز مهمتر بود، چون دانش بسیاری از کشورهای مختلف را به طور وسیع جذب نمود و از این لحاظ، امتیاز بزرگی نسبت به دوران کلاسیک پیدا کرد.

شرح مختصر و طرح گونه در قبال وسعت و مقام خدماتی که دانشمندان اسلامی به علم انجام دادند، وزنی ندارد. انسان وقتی آثار علمی اسلامی را می خواند، از برخورد تعقلی آنها که از عظمت منطق علوم جدید برخوردار است، واقعا تعجب می کند.

"علم در تاریخ، جان برنال"

درباره ی دانشمند مسلمان ابن هیثم آمده است که:

جرج سارتن دانشمند آمریکایی_ بلژیکی می نویسد:

وی از بزرگترین مسلمانان و از بزرگترین محققان مبحث نور در همه ی اعصار است... ترجمه ی کتاب المناظر او بر اندیشه های راجر بیکن و کپلر تاثیر عمیقی به جای گذاشت وپیشرفتی عظیم در روش تجربی را سبب شد.

تحقیق در مبحث انعکاس نور و آینه های کروی و شلجمی، کجراهی، و مبحث انعکاس نور و اینکه نسبت میان زاویه ی برخورد و انکسار ثابت نمی ماند و نیز قدرت درشت نمایی عدسی، مطالعه ی انکسار جوی و اینکه غروب تنها هنگامی اتفاق می افتد که خورشید 19 درجه پایین افق باشد، کوشش برای اندازه گیری ارتفاع جو، توصیفی بهتر از چشم و درکی بهتر از رویت و ... ابن هیثم جلدیه را قسمت حساس چشم می دانست و معتقد بود اشعه از اجسام مرئی می تابد نه از چشم. با این اکتشاف او بود که نظریه ی اقلیدس و بطلمیوس از اعتبار افتاد...

"مقدمه ای بر تاریخ علم، جرج سارتن"

زیگرید هونکه مورخ آلمانی می گوید:

حسن بن هیثم پایه گذار مسائل مربوط به نور و عدسی می باشد که بعدا راجر بیکن و ویتلیو به مطالعه ی آنها پرداختند. لئوناردو داوینچی که مخترع دوربین عکاسی، پمپ آب و غیره است، شدیدا تحت تاثیر کتب علمی  و آزمایش های ابن هیثم بوده است.

به نظر یوهانس کپلر، کارهای علمی گالیله و قوانینی که ارائه نمود، زیر سایه ی مطالعات ابن هیثم انجام شده است.

به هر صورت، تئوری های فیزیکی او در خصوص نور بود که علم اروپا را تا نزدیکی های دوران جدید رهبری کرد و پیش آورد.

"فرهنگ اسلام در اروپا، زیگرید هونکه"

 

 

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۲/۱۱/۲۴ - ۱۱:۴۹
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
1


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)