چگونگی ریست کارخانه ای دستگاه های آندرویدی در صورت بوت نشدن
اگر مطالب قبلی ما را در مورد روش های عیب یابی دستگاه های آندرویدی خوانده باشید ، به روش عیب یابی از طریق اجرا آندروید در حالت Safe mode اشاره کردیم . اما گاهی اوقات با استفاده از حالت سیف مود نمی توانیم مشکلات دستگاه را حل کنیم . در این گونه مواقع باید از روش Factory Reset استفاده کنیم . با انجام این کار ، همه تنظیمات اعمال شده توسط کاربر به حالت کارخانه بازگردانده خواهند شد و در صورتی که مشکل از تنظیمات بوده باشد ، به راحتی حل خواهد شد . در اینگونه مواقع دو حالت پیش خواهد آمد . حالت اول این است که دستگاه شما بوت می شود . حالت دو نیز بوت نشدن دستگاه است . در این مطلب به هر دو حالت اشاره خواهیم کرد . پس با گویا آی تی همراه باشید …….
1- دستگاه بوت می شود : در این حالت کار شما خیلی راحت است و نیاز به انجام تغییرات زیادی نخواهید داشت . برای ریست کارخانه ای دستگاه باید ابتدا به بخش Settings بروید .
در این صفحه وارد بخش Backup & reset شده و گزینه Factory data reset را انتخاب نمایید .
مراحل را انجام دهید تا تنظیمات به حالت پیشفرض کارخانه بازگردد .
2- دستگاه بوت نمی شود : در این حالت باید مراحل بیشتری را نسبت به حالت قبلی طی کنید . اما تقریبا ساده است . مراحل را با هم طی خواهیم کرد .
* ابتدا دستگاه را کاملا خاموش کنید .
* حالا باید وارد محیط Recovery mode شوید . البته دسترسی به این محیط در دستگاه های مختلف کمی متفاوت است . در ادامه به چند مورد از این دستگاه ها و روش دسترسی به محیط recovery mode آنها اشاره خواهیم کرد .
** Nexus 7 : کلید پاور و کلیدهای کم و زیاد کردن صدا را با هم فشار داده و نگه دارید .
** Samsung Galaxy S3 : دکمه های Home ، پاور و زیاد کردن صدا را با هم فشار داده و نگه دارید .
** Motorola Droid X : دکمه های Home و پاور را فشار داده و نگه دارید .
** سایر دستگاه هایی که دکمه دوربین دارند : دکمه دوربین و زیاد کردن صدا را با هم فشار داده و نگه دارید .
دستگاه های دیگر نیز مشابه همین موارد می باشند . مثلا در نکسوس 4 با فشار دادن دکمه های پاور و کم و زیاد کردن صدا می توانید به محیط recovery mode دسترسی حاصل کنید . در صورتی که نام دستگاه شما در لیست بالا نیست و با هیچکدام از روش های بالا نیز نمی توانید به محیط Recovery mode دسترسی پیدا کنید ، کافیست از گوگل کمک بگیرید . به این شکل که ابتدا نام دستگاه را تایپ کرده و سپس کلمه recovery mode را در مقابل آن بنویسید . مثل : Samsung galaxy mini 2 recovery mode . سپس در قسمت نتایج دنبال راهنمای مربوط به دستگاه تان بگردید . در صورتی که نتوانستید اطلاعاتی به دست بیاورید ، بهتر است سوال خود را در فروم های مربوط به موبایل و تبلت بپرسید .
* هنگامی که دستگاه روش شد ، همه کلیدها را رها کنید . سپس تصویری مشابه عکس زیر را در صفحه نمایش دستگاه تان مشاهده خواهید کرد .
* حالا می توانید از دکمه های کم و زیاد کردن صدا به منظور جابجایی بین منوها استفاده کنید . پس از آن عبارت Recovery mode را مشاهده خواهید کرد .
به منظور ری استارت دستگاه در حال ریکاوری مود ، دکمه پاور را فشار دهید . خیلی سریع یک علامت خطر قرمز رنگ را روی آندروید مشاهده خواهید کرد .
دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید و سپس دکمه زیاد کردن صدا را بفشارید . سپس منوی ریکاوری آندروید را در قسمت بالا دستگاه مشاهده خواهید کرد .
همانطور که قبلا هم گفتیم می توانید با استفاده از دکمه های کم و زیاد کردن صدا بین منوها حرکت کنید . اکنون با استفاده از این دکمه ها روی آیتم wipe data / factory reset بروید و به منظور فعال کردن آن دکمه پاور را فشار دهید .
سپس گزینه Yes – delete all user data را انتخاب کنید . دستگاه شما به تنظیمات کارخانه بازگردانی خواهد شد و همه اطلاعات شما نیز از روی آن پاکسازی می شوند .
در صورتی که در هر کدام از مراحل کار دستگاه ششما هنگ کرد ، کافیست دکمه پاور را نگه دارید تا دستگاه ری استارت شود .
اما اگر با استفاده از ریست تنظیمات کارخانه نیز نتوانستید مشکل را حل کنید این احتمال وجود دارد که مشکل از سخت افزار دستگاه باشد .