با عرض معذرت از دوستان ترک ، این مطلب رو فارسی تهیه کردم.
جشنواره : (به انگلیسی festival ) به روز یا دورهای از جشنها یا آیین ها و یا یک سری از رویدادهای فرهنگیای (مانند نمایش و بررسی فیلمها) که در یک مکان خاص رخ میدهد گفته میشود.
جشنواره یا فستیوال برگزاری مراسمی است که برگزارکنندگانش میخواهند اتفاق مبارکی که مثلاً سال پیش در عرصههای مختلف علمی، هنری، فرهنگی، صنعتی و نظایر آن رخداده است، امسال مورد معرفی و تجلیل و تمجید قرار دهند. سخنرانان جشنواره میتوانند در باب موضوع جشنواره، از دری سخنگویند با این تفاوت که مطالب باید به سوی معرفی و تجلیل و تمجید میل داشته باشد. در برخی دیگر از جشنوارهها به بزرگداشت و یا تجلیل از محصولی خاص پرداخته میشود و یا با معرفی جوایزی فصلی برای تشویق عموم در شرکت و مشارکت در رویداد خاصی تلاش میشود.
لا توماتینا (La Tomatina): توماتینا جشنواره ایست که هر ساله در آخرین چهارشنبه ماه اوت در نزدیکی والنسیا در اسپانیا برگزار میشود. دهها هزار نفر از اقصی نقاط جهان در این جشنواره گرد هم آمده تا یکصد تن گوجه فرنگی را در یک نبرد خیابانی به سوی یکدیگر پرتاب کنند.
جشنواره بالون آلبوکوئرکو (Albuquerque International Balloon Fiesta)
این جشن هرسال در اوایل پاییز و اولین روزهای اکتبر، طی ۹ روز در نیومکزیکو در ایالات متحده برگزار میشود. در این جشنواره حدود ۷۵۰ بالن به پرواز درمیآیند. زیبایی، بزرگی و خلاقانه بودن بالونها، معیاری برای انتخاب بالونهای برتر است.
کارناوال ونیز (Carnevale di Venezia)
کارناوال ونیز که یکی از قدیمیترین و مشهورترین جشنهای مردمی جهان است، هر ساله به مدت ۱۱ روز، در ماه فوریه و ۵۸ روز مانده به جشن عید پاک در ونیز برگزار میشود.
در این جشن شرکتکنندگان ماسکهایی به صورت میزنند تا تفاوت بین فقیر و غنی را از بین ببرند.
فستیوال هولی در هند با نام فستیوال رنگ ها یا فستیوال عشق نیز شناخته می شود. این فستیوال در واقع مراسم مذهبی هندوها است که در بین غیر هندوهای کشور هند نیز محبوب شده است. این فستیوال در کشورهای دیگر همچون هلند، آلمان، آفریقای جنوبی، مالزی و ایالات مختلف آمریکا نیز محبوبیت خاصی دارد و برگزار می شود.
جشن “Loy Krathong”
این جشن به طور همزمان با تایلند در کشورهایی همچون لائوس و برمه و مالزی نیز برپا میشود معنی اسم این جشن “سبد شناور در آب “میباشدکه برگرفته از سنت های قدیمی میباشد در این جشن شمع به معنی احترام به بودا برای روشنایی و آگاهی بخش به مردم و همچنین سبد شناور بر روی آب نیز به معنی گذشت و فداکاری و بخشش دیگران میباشد ، این جشن از زمان پادشاه سوخوتای توسط خانمی با نام Nopphamat پایه گذاری شده است و مصادف با دوازدهمین ماه تقویم تایلند میباشد که در تقویم میلادی مصادف با ماه نوامبر و در تقویم شمسی مصادف با آبان ماه میباشد ، مردم تایلند در این شب آرزوهای خود را بر روی کاغذی نوشته و همراه باسبدی از گل به آب میسپارند که مقصود از سپردن به آب ارائه آرزوهای خود به “خدای آب ” میباشد .همزمان با این جشن مراسم دیگری نیز با عنوان “Yi Peng” برگزار میشود که در این مراسم مردم آرزوهای خود را بر روی بالون های کوچک پارچه ای نوشته و آن را همراه با فانوس کوچکی که به بالون وصل شده و گرمای تولید شده توسط این فانوس بالون را به پرواز در می آورد و آرزوهای این افراد به ” خدای هوا ” ارائه میشود .در بخش های شمالی کشور که خاستگاه اصلی این جشن ها بوده است این جشن بصورت آویزان کردن شمع از درختان و جلوی درب منازل برگزار میشود .فستیوال سالانه فانوس محبوبیت ویژه ای نزد توریست ها پیدا کرده است. در جریان این جشنواره هزاران فانوس آسمان تایوان را روشن می کنند. گفتنی است این فستیوال در فرهنگ تایوان اهمیت خاصی دارد به طوری که ما یینگ جو، رئیس جمهور این کشور هم با بزرگترین فانوس در این مراسم شرکت کرده است. رئیس جمهور تایوان در این جشنواره برای کشورش آرزوی صلح و ثبات، برکت و ثروت کرد و اظهار امیدواری کرد که محل برگزاری این فستیوال به یکی از مراکز گردشگری اصلی تایوان تبدیل شود.
مراسمی شبیه این مراسم سال پیش در روز 31 شهریور که روز "سونای" نیز می باشد با حضور عده ای از همشهری های میانالی در میانا برگزار شد.