فراموش کردم
اعضای انجمن(59)
جستجوی انجمن
مدیر انجمن: فرهاد شیویاری 1353
مهسا نوری. (tedirgin )    

مطالبات جامعه ی ترک زبانان ایران از آقای روحانی رئیس جمهور جدید کشور

منبع : http://durnanews.ir/244.html
درج شده در تاریخ ۹۲/۰۴/۲۱ ساعت 14:30 بازدید کل: 1030 بازدید امروز: 170
 

۱-      به رسمیت شناخته شدن زبان ترکی در ایران به عنوان زبان مادری میلیون ها ایرانی و یکی از کهن ترین و رایج ترین زبان ها در کشور در کنار زبان فارسی.

۲-      ایجاد آکادمی و فرهنگستان زبان ترکی در ایران به منظور حفظ و حراست از این زبان شیرین و تلاش برای ترویج و اشاعه ی آن در سطح کشور و جلوگیری از نابودی تدریجی زبان ترکی و افزایش دخول کلمات غیر ترکی به آن.

۳-      تدریس زبان ترکی در مدارس و دانشگاه های ایران و یا تنها در مناطق ترک نشین کشور به منظور آموزش قاعده مند و آکادمیک این زبان توسط متکلمان آن و یا سایر ایرانیان علاقه مند.

۴-      جلوگیری از فعالیت گروه های قومیت گرای منسوب به جریانات پان آریائیسم و پان فارسیسم که با نادیده گرفتن تاریخ دیرین ترکان ایرانی و هویت اصیل و کهن آنان و با بهره گیری از امکانات ملی بر داشته های فرهنگی و هویتی ترکان ایرانی از جمله تاریخ پر شکوه و هزاران ساله ی آنان در ایران ،فرهنگ اصیل و غنی آنان و زبان مادری آنان یعنی زبان شیرین ترکی تاخته و با توسل به ادعاهای دروغین مطرح شده در زمان رژیم طاغوتی پهلوی از جمله ادعای احمد کسروی در رابطه با زبان و نژاد اولیه ساکنین آذربایجان،هویت ترکی-ایرانی میلیون ها آذربایجانی را زیر سوال برده و در راستای سیاست های ضد ترکی رضا شاه ملعون قصد نابودی هویت ترک زبانان ایرانی را داشته و دارند.

۵-      برخورد جدی و قاطعانه با کانال های تلوزیونی،روزنامه ها،هفته نامه ها و سایر رسانه هایی که با توهین های آشکار و صریح از طریق به سخره گرفتن زبان و لهجه ی ترک های ایرانی و یا نسبت دادن آنان به پایین ترین سطح از اقشار جامعه در فیلم ها،برنامه های تلوزیونی،طنز ها،مقالات و …،موجبات ناراحتی و خشم میلیون ها ایرانی را فراهم و بذر کینه و کدورت و اختلافات قومی را در کشور پخش و زمینه های درگیری های قومی هم چون سال ۸۵ را فراهم کرده و امنیت و آسایش کشور را فدای قومیت گرایی و تفکرات پان منشانه ی خویش میکنند.

۶-      ایجاد کانال یا کانال های تلوزیونی و رادیویی ۲۴ ساعته به زبان ترکی در کشور به منظور پاسخ گویی به نیاز های فراوان فرهنگی جامعه ی ترک زبانان ایران و عمل به اصول قانون اساسی و ایجاد برابری و مساوات در حوزه ی صدا و سیما میان اقوام کشور.

۷-      برداشتن سایه ی سنگین دید امنیتی و سیاسی از روی اقوام ایرانی و به خصوص ترک زبانان ایران و ایجاد نگرشی نو مبتنی بر ایجاد برابری و مساوات به معنای واقعی کلمه میان تمامی قومیت های ایران.

۸-      ارج نهادن به نام آوران،مشاهیر و بزرگان جامعه ی ترک زبانان ایران از جمله مبارزین نهضت مشروطیت، انقلاب اسلامی ، دفاع مقدس و مبارزین و مدافعین میهن در برابر یاغیان و اشرار،شعرا،آشیق ها و نویسندگان مطرح ترک زبانان کشور و …از طریق درج ولادت و وفات آنان در تقویم رسمی کشور و برگزاری مراسمات یادبود برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره ی آنان.

۹-      حذف مطالب وهم آلود و غرض آلود مندرج در کتاب های تاریخ آموزش و پرورش بر علیه حکومت های فراوان ترک تبار ایرانی و تاریخ دیرین ترک های ایرانی و خارج ساختن سیاست های اصلی این کتب از محوریت قرار دادن حکومت های آریائی هم چون هخامنشان و … و جلوگیری از معطوف ساختن تاریخ ایران به ۲۵۰۰سال پیش،چرا که ایران به عنوان کشوری کهن و دیرین و متشکل از اقوام مختلف تاریخی بس دیرین تر تاریخ ۲۵۰۰ ساله ی آریائی داشته و نباید با محوریت قرار دادن کوچ آریائی تباران به ایران تاریخ هزاران ساله ی ترکان ایران و یا سایر اقوام نادیده گرفته شود.

۱۰-          بهره بردن از اسامی نام آوران ،مشاهیر و بزرگان جامعه ی ترک زبانان ایران و هم چنین نامها و اسامی زیبای ترکی در نام گذاری خیابانها،محلات و…در شهر های ترک نشین کشور از جمله؛اورمیه،تبریز،زنجان،اردبیل و … به منظور حفظ هویت ترکی -ایرانی این شهر ها و جلوگیری از نابودی تدریجی این هویت اصیل و کهن.

۱۱-          برداشتن محدودیت ها و تنگ نظری های فراوان موجود بر رسانه های مردمی فعال در حوزه ی مطالبه ی حقوق ترک زبانان کشور از جمله هفته نامه ها و سایت های خبری فعال در این عرصه و برخورد مناسب و درخور اصحاب رسانه با فعالین رسانه ای ترک.

۱۲-          برگزاری برنامه های فرهنگی هم چون ؛کنسرت های موسیقی ترکی(کما اینکه در دولت های پیشین در شهر هایی هم چون اورمیه به ندرت به خوانندگان و یا آشیق ها اجازه ی اجرای کنسرت داده می شد)،تئاتر های ترکی و … به منظور حفظ و اشاعه ی فرهنگ آذربایجانی و سایر فرهنگ های حاکم بر جامعه ی ترک زبانان ایران.

۱۳-          واکاوی و کنکاش قتل عام ها و کشتارهای دردناک اتفاق افتاده بر علیه ترکان آذربایجانی در مناطق غربی آذربایجان و به ویژه استان آذربایجان غربی توسط یاغیان و اشراری هم چون؛مارشیمون،قاچاق ارمنیها،اسماعیل سیمیتقو،شیخ عبیدالله نهری و …که در طی این قتل عام های اتفاق افتاده در طول دو سده ی گذشته ،خون پاک هزاران ترک آذربایجانی بیگناه توسط این توسعه طلبان و یاغیان بر زمین ریخته شده و جانشان قربانی زیاده خواهی ها و شرارت های آنان شده است.لازم است تا با برداشتن سانسور های اعمال شده در دولت های پیشین نسبت به این موضوع تلخ و به منظور احترام نهادن به قربانیان این حوادث مراسمات یادبودی برای آنان برگزار و تندیس های مربوط به این حوادث در شهر های ترک نشین ایران نصب شود.

۱۴-          مبارزه ی قاطعانه و مستمر با گروهک های تروریستی فعال در مناطق غربی آذربایجان ایران از جمله گروهک تروریستی پژاک که در طول سالیان گذشته با توسل به خوی و خصلت شرارت و یاغی گری و با اهداف مبتنی بر توسعه طلبی و تجزیه طلبی رنگ آسایش و امنیت را از منطقه سلب و بسیاری از آذربایجانیان بی گناه را به شهادت رسانده و قربانی زیاده خواهی های خویش کرده اند.

۱۵-          جلوگیری از تخریب آثار باستانی مناطق ترک نشین ایران که به عنوان اسنادی زنده و پویا از تاریخ دیرین ترک های ایرانی پرده برداشته و پاسخی قاطع و کوبنده به منکرین این تاریخ کهن میدهند.متاسفانه در طول سال های گذشته شاهد آن هستیم که در شهر هایی هم چون اورمیه،نقده و سایر شهر های منطقه ی آذربایجان،نهاد های دولتی هم چون شهرداری و شورای شهر در عین بی توجهی سازمان میراث فرهنگی و به بهانه ی توسعه ی شهر و اجرای طرح های عمرانی اقدام به تخریب کامل و یا بخشی مکان های تاریخی و آثار باستانی آذربایجان کرده و عملا به صورت مستقیم هویت و تاریخ منطقه را نابود میکنند.

۱۶-          جلوگیری از تحریف نام های ترکی هزاران ساله و کهن رودخانه ها،کوه ها،شهر ها،روستا ها و … در مناطق ترک نشین ایران و به ویژه در منطقه ی آذربایجان و برگرداندن نام های ترکی مناطق مختلف از جمله جزایر دریاچه اورمیه،رودخانه ها از جمله؛جیغاتی چای و تاتائو چای(زرینه رود و سیمینه رود)،قزل اوزن(سفید رود) و …شهر های مختلفی هم چون؛نقده(سلدوز)،تکاب(تیکان تپه)،شاهین دژ(سایین قالا)،میاندوآب(قوشاچای)،ارومیه(اورمو یا اورمیه) و …که به لطف دولت های پیشین نام های ترکی آن ها نابود و اسامی جدید فارسی جایگزینشان شده است.

۱۷-          اتخاذ تدابیری جدی و قاطعانه برای خارج ساختن دریاچه ی نیمه جان اورمیه از وضعیت بحرانی حاکم بر آن و تلاش برای آبرسانی سریع به بستر خشک این دریاچه ی زیبا و پر ارزش و جلوگیری از نابودی کامل آن و بروز عواقب سنگین و غیر قابل جبران از جمله ایجاد نمکزاری وسیع در منطقه ی شمالغرب کشور،نابودی مزارع و باغات کشاورزی چندین استان کشور و به ویژه استان های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی،شیوع بیماری های عفونی و واگیردار در سطح منطقه و به خطر افتادن جان میلیون ها ایرانی و…

۱۸-          برگزاری مسابقات ورزشی با محوریت جامعه ی ترک زبانان کشور ،به منظور افزایش هم دلی و هم بستگی میان آنان و جلوگیری از فاصله گرفتن تدریجی ترک های ایرانی از یک دیگر.چرا که در سال های گذشته شاهد برگزاری مسابقات ورزشی با محوریت آشوریان و اکراد کشور بوده ایم و متاسفانه دولت ها و مسئولین گرامی وقت هیچ گاه حاضر به انجام چنین مسابقاتی میان ترک زبانان ایران نبوده اند که این خود باعث ایجاد نوعی شک و شبهه در برابری و مساوات مورد ادعای مسئولین شده و خبر از حاکمیت تبعیض قومیتی حتی در سطح ورزشی در دوره های پیشین ریاست جمهوری میدهد.

۱۹-          توجه کامل به ورزش منطقه ی آذربایجان و یا سایر مناطق ترک نشین کشور از جمله فوتبال تبریز،والیبال و هندبال اورمیه،قایقرانی ،کبدی و هاکی نقده،کشتی تکاب،فوتسال ماکو، بسکتبال زنجان،والیبال و اسب دوانی گنبد و …و اهتمام به رشد و توسعه ی ورزش در این مناطق در عین توجه به مقوله ی مهم ورزش در سایر نقاط کشور.

۲۰-          توجه به مقوله ی مهم اقتصاد و صنعت در مناطق ترک نشین و به ویژه در منطقه ی آذربایجان که متاسفانه در طول سال های گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته و این منطقه و در راس آن آذربایجان غربی با وجود داشتن پتانسیل های لازم  در طول سال های گذشته پیشرفت چشم گیر و درخور توجهی در این حوزه نداشته،که همین امر باعث ایجاد مشکلات و معضلات فراوانی از جمله افزایش نرخ بیکاری میان جوانان ترک،افزایش آمار جوانان معتاد به مواد مخدر و …شده است.لازم است تا دولت آقای روحانی با کنار گذاشتن تبعیض های موجود در سال های گذشته و در دولت های پیشین ،به همگی استان های کشور با وجود سکونت قومیت های مختلف با یک چشم نگاه کرده و برای پیشرفت و خود کفایی استان های ترک نشین ایران در کنار سایر استان ها در حوزه ی مهم اقتصاد و صنعت تلاش نماید.

لازم به ذکر است که موارد ذکر شده،مواردی هستند که به ذهن نگارنده رسیده و ممکن است ،خواسته های دیگری نیز وجود داشته باشد که از شما خوانندگان گرامی درخواست داریم تا موارد از یاد برده شده در این نوشته را در قسمت نظرات ذکر و ما و سایر خوانندگان را از آنها مطلع کنید.

http://durnanews.ir/244.html

این مطلب توسط بیوک محمودی بررسی شده است. تاریخ تایید: ۹۲/۰۴/۲۱ - ۱۵:۲۶
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (0)