طرح گذر چله تابستان در زنجان
:: طرح گذر چله تابستان در زنجان
طرح گذر چله تابستان در زنجان
طرح گذر چله تابستان بین سبزه میدان تا میدان انقلاب در زنجان توسط شهرداری برگزار شد و مردم استقال خوبی از این طرح داشتند.
گذر چله تابستان ۱۵ مرداد ماه در بافت تاریخی شهر زنجان برگزار شد.در این طرح حدفاصل میدان انقلاب تا سبزه میدان یک روز عاری از وسایل نقلیه دودزا بودو تبدیل به گذرگاه پیاده روی شهروندان زنجانی شد.
چله تابستان امسال در جمع مردم زنجان که به احترام جذابیت تابستان از خودروهای خود پیاده شده بودند، بدرقه شد و پیاده راه ها به مردم آرامش و امنیت هدیه کردند.
آخرین روز هفته خیابانهای زنجان برای دومین مرتبه طعم تعاملات اجتماعی را بهواسطه ایجاد پیادهراه چشید
تجربه نخست زنجانی ها ۱۵ اسفند پارسال بود، وقتی که زنجانیها به استقبال نوروز میرفتند و این بار زمانی بود که به بدرقه چله تابستان آمدند.
برنامه «گذر چله تابستان»به همت شهرداری زنجان و ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از ساعت یک بامداد روز پنجشنبه تا شامگاه گذشته در حد فاصل میدان انقلاب تا تقاطع فردوسی برگزار و با استقبال صدها نفر از مردم زنجان مواجه شد.
حد فاصل میدان انقلاب تا سبزه میدان که همان بافت تاریخی شهر زنجان است، طولانیترین بازار سرپوشیده کشور و مسجد جامع را در خود جای داده و از سویی منتهی به عمارت دارایی و عمارت ذوالفقاری و مرکز خرید مردم زنجان است که اغلب مغازههای طرفین معبر مربوط به صنایع دستی زنجان است.
تردد بهصورت پیاده و سواره در این معبر در روزهای عادی جریان دارد، اما با اجرای طرح «گذر چله تابستان» این معبر به مدت یک شبانهروز تبدیل به پیادهراه شد، پیادهراهی که موجب هویتبخشی به فضای شهر بود.
تعاملات اجتماعی مردم در این معبر عیانتر شد، احوالپرسی خانوادههایی که به احترام چله تابستان پیاده از شهر گذر میکردند با وجود نقاط مکثی که دستاندرکاران شهری برپا کرده بودند پررنگتر شد. طرفین منتهی به پیادهراه میزبان هنرمندان زنجانی بودند، در یکسو اجرای برنامههای نمایشی بود و سوی دیگر برنامه زنده موسیقی سنتی که در جوار غرفههای صنایع دستی برپا بودند و مردمی که در طول این مسیر زیر تیغ آفتاب صف کشیده بودند برای لذت بردن از نمایشی که عرضه میشد.
مسیر حرکت، گلآرایی شده بود و فانوسبندی و کالسکههای متصل به اسبها کودکان را در آغوش والدین جابهجا میکردند تا مردم در طول معبر نوبتی با دوربینهایشان خاطره این روز را ثبت کنند.
صدها خانواده از صبح تا پایان شب، خانوادگی این پیادهراه را طی کردند وبدون نگرانی از ورود خودرو، صدای بوقهای ممتد، ترافیک و ناآرامیهای ناشی از حرکت سواره در مسیر دستهجمعی پیادهروی کردند، گل گفتند و گل شنیدند.
مادرها بهراحتی کالسکه کودکان را در خیابان به حرکت درآوردند بدون اینکه نگران راهبندان خودروها باشند.
کسبه مسیر همراه مشتریان در پیادهروها از صدای موسیقی سنتی و نمایش بومی لذت بردند و برخی سراغ غرفههای صنایع دستی رفتند تا هنر دست همشهریان خود را نظارهگر باشند و شاید با یک تیر دو نشان بزنند و خریدی هم داشته باشند.
قطعا یکی از فاکتورهای توسعه پایدار، سلامت مردم و محیط است لذا میتوان پیادهمداری را بهعنوان یکی از راههای توسعه پایدار برشمرد؛ چراکه افزایش پیادهروی علاوهبر هویتبخشی به فضای شهری، سلامتی روانی جامعه، کاهش آلودگی و ترافیک را نیز به ارمغان میآورد.