نخستین همایش بین المللی دریاچه ارومیه برگزار می شود
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی از برگزاری نخستین همایش بین المللی دریاچه ارومیه در مهرماه امسال در شهرستان ارومیه خبر داد
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی از برگزاری نخستین همایش بین المللی دریاچه ارومیه در مهرماه امسال در شهرستان ارومیه خبر داد.
سیدجواد محمودی در گفتگو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: در این همایش بین المللی که از هجدهم تا بیستم مهرماه برگزار خواهد شد اساتید، کارشناسان، محققان و متخصصان داخلی و خارجی حضور خواهند داشت
وی افزود: در این همایش علاوه بر ارائه مقالات علمی، متخصصان ایرانی و کارشناسان موسسات بین المللی و همچنین مسئولان ارشد ملی در زمینه مباحث زیست محیطی دریاچه ارومیه و طرح های در دست اجرا سخنرانی خواهند کرد.
محمودی، ارتقاء دانش عمومی و فنی ، بهره مندی از توانمندی مردمی و ملی و شناخت چالشها و ارائه راهکارهای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه را از اهداف این همایش عنوان کرد .
وی یادآور شد: تاکنون برای شرکت در این همایش بین المللی از 60 نفر از اساتید داخلی و 10 نفر از اساتید برجسته خارجی دعوت بعمل آمده است .
معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی در ادامه از تمامی کارشناسان، جامعه علمی و دانشگاهی کشور و صاحبنظران و دوستداران محیط زیست برای شرکت در این همایش جهت ارائه نظرات و راهکارهای علمی و عملی خود برای برون رفت دریاچه از بحران دعوت کرد.
محمودی، کاهش نزولات جوی، توسعه بی رویه کشاورزی سنتی در منطقه و افزایش گرمای هوا در چند سال اخیر به همراه احداث چند سد بر روی رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه را از جمله عوامل موثر در کاهش آب دریاچه ارومیه دانست .
وی افزود: بر اساس مصوبات دولت در راستای احیای دریاچه ارومیه پروژه های اضطراری کوتاه مدت و میان مدت تعریف شده که عملیات اجرایی طرح های کوتاه مدت به اتمام رسیده و پروژه های میان مدت نیز در دست اتمام است.
وی همچنین تصریح کرد: بر اساس مصوبات دولت سد سازی و توسعه اراضی کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه ممنوع است و از هرگونه اقدام اجرایی در این خصوص جلوگیری می شود .
دریاچه ارومیه با پنج هزار کیلومتر مربع وسعت بزرگترین آبگیر فلات ایران است که در 20 سال اخیر به دلیل خشکسالی های ممتد، بهره برداری بی رویه از آبهای زیرزمینی، ایجاد سد های مخزنی بر روی رودخانه ها و افزایش متوسط دمای هوا با کمبود شدید آب رو به رو و نزدیک به دو سوم از وسعت آن به شوره زار تبدیل شده است.
حجم آب دریاچه ارومیه در زمان های پرآبی حدود 37 میلیارد متر مکعب برآورد می شود که که تا کنون بیش از دو سوم این میزان تبخیر و جایگزین نشده است. بر اساس برآوردهای کارشناسی، برای احیای دریاچه ارومیه و پیشگیری از خشک شدن کامل آن، سالانه به سه میلیارد متر مکعب آب نیاز است که مسوولین سعی دارند این میزان آب را از منابع مختلف تهیه و وارد دریاچه ارومیه کنند ./